Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 Martie 2010

Prima Casa: Banca Romaneasca ar putea acorda 1.350 de credite

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 15 Martie 2010

Banca Romanasca ar putea acorda aproximativ 1.350 de credite in etapa a doua a programului Prima Casa, in contextul in care FNGCIMM i-a alocat un plafon maxim de garantii de 53,9 milioane euro, a anuntat banca, luni, intr-un comunicat.

“In cadrul celei de-a doua faze a programului Prima Casa, banca va continua sa promoveze atat creditele in euro cat si in lei. Costurile creditelor sunt egale cu EURIBOR 3M plus 3,95%, respectiv ROBOR 3M plus 2%, la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM.

Acest comision de gestiune este suportat in avans de banca si recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului”, se arata in comunicatul transmis luni de Banca Romaneasca.

Astfel, orientativ, pentru un credit pe 30 de ani, clientul va trebui sa plateasca lunar 318 euro pentru un imprumut de 57.000 euro, 371 euro pentru un credit de 66.500 euro si 397 euro pentru un credit de 71.250 euro.

“Banca Romaneasca este un jucator activ in cadrul programului Prima Casa, iar acordarea unui plafon considerabil mai mare este in acord cu strategia noastra de creditare pentru acest an.

De la inceputul anului si pana in prezent, numarul dosarelor primite in vederea accesarii unui credit Prima Casa a crescut in mod constant”, a spus Lakis Couninis, director executiv al unitatii de retail Banca Romaneasca.

Pentru prima faza a programului Prima Casa, Banca Romaneasca are un plafon alocat de 35 milioane euro, din care a acordat pana in prezent aproximativ 21 milioane euro, urmand ca alte peste 600 de dosare, cu o valoare de circa 15 milioane euro sa fie inaintate Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

In a doua etapa a programului, Bancii Romanesti ii vor fi alocate 53,9 milioane euro, din plafonul total de 700 milioane euro alocat pentru anul 2010.

Potrivit bancii, valoarea medie a unui credit acordat prin programul Prima Casa este de 40.000 euro, peste 80% din cereri vizand achizitia de imobile vechi. Cele mai multe cereri au fost inregistrate in Bucuresti, Timis, Mures, Bihor, la polul opus situandu-se judetele Teleorman, Dambovita, Vrancea si Suceava.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe