Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 feb. 2010

Prima Casa: BCR acorda 60 credite pe zi

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat, de la inceputul acestui an, in medie cate 60 de credite „Prima Casa” pe zi, iar suma totala aprobata pentru finantare de la lansarea programului a ajuns la 333 de milioane euro, a anuntat institutia de credit.

Astfel, BCR a acordat credite pentru achizitionarea sau construirea a peste 6.300 de locuinte prin programul „Prima Casa”, in valoare de peste 255 milioane de euro, si a aprobat financiar inca alte 1.600 de dosare, in suma de peste 78 milioane euro.

In cazul imprumuturilor aprobate financiar, solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, se arata intr-un comunicat al BCR.

„Am finantat pana acum locuinte care pot forma un oras precum Sinaia. Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului Prima Casa trebuie sa semneze antecontractul de vanzare-cumparare pana la 15 februarie inclusiv”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv directia credite retail din cadrul BCR, citat in comunicat.

In plus, BCR are in curs de aprobare aproximativ 830 de dosare, in valoare de 33 de milioane de euro.

BCR isi va anunta direct toti clientii care au dosare aprobate financiar ca trebuie sa incheie antecontractul de vanzare-cumparare pana la jumatatea lunii februarie.

Banca a demarat creditarea prin programul „Prima Casa” la inceputul lunii august 2009, avand cel mai mare plafon de garantare, de 420 milioane euro.

Potrivit unei Hotararii de Guvern, pentru a putea beneficia de programul „Prima Casa”, solicitantii trebuie sa aiba antecontractele de vanzare-cumparare incheiate pana in data de 15 februarie 2010, inclusiv.

Executivul intentioneaza ca, in urmatoarea etapa, sa modifice cadrul legal privind derularea programului, fiind deja initiate consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, sectorului bancar si imobiliar, pentru a stimula achizitia si implicit constructia de locuinte noi.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe