Prima Casa: BRD a acordat credite de peste 250 mil de euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 8 Iulie 2010, Ultima actualizare: 08 Iulie 2010

BRD-Groupe Societe Generale a acordat credite prin “Prima Casa” in valoare de 250 de milioane de euro, a anuntat, joi, institutia, la un an de la aprobarea primului imprumut in cadrul acestui program guvernamental.

prima,casa,brd,credite,milioane,euroPlafoanele aprobate pentru BRD in cadrul “Prima Casa 1” si “Prima Casa 2” sunt de 250 milioane de euro si, respectiv, 161 milioane de euro.

Lansat in iulie 2009 la initiativa guvernului, programul Prima Casa are in vedere sustinerea celor care doresc sa isi cumpere o prima locuinta prin acordarea unei garantii de stat pentru un credit imobiliar cu dobanda redusa. 

Beneficiarii creditului sunt cetatenii romani care nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.

“Programul «Prima Casa» a inviorat o piata imobiliara care era in stand-by. Suntem pregatiti si in continuare sa raspundem rapid cererilor care vizeaza obtinerea unor astfel de credite”, a declarat Lucian Cojocaru, director executiv al Departamentului Comercial al Retelei BRD.

Oferta bancii, care a acordat primul credit in cadrul programului “Prima Casa” in luna iulie 2009, cuprinde credite in euro, cu scadenta de pana la 30 de ani. 

Avansul este de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei, iar valoarea maxima de pana la 66.500 euro, in functie de tipul imobilului finantat.

Dobanzile la care BRD acorda credite sunt de Euribor la trei luni plus 2,4 puncte procentuale pentru imprumuturi cu scadenta pana la 20 de ani si de Euribor la trei luni plus 2, 65 puncte pentru durate intre 20 si 30 de ani.

BRD a anuntat, in luna februarie, ca vrea sa-si mentina o cota de 30% din program, pe care banca o avea dupa ce acordase 3.800 de credite imobiliare prin “Prima Casa 1”, cu o valoare totala de 135 de milioane de euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe