Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 mai 2010

Prima de reasigurare ar putea fi platita de PAID

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Prima de reasigurare ar putea fi platita de membrii Pool-ului de Asigurarea Impotriva Dezastrelor (PAID), si nu printr-un imprumut contractat de Ministerul de Finante cum prevede legea, ca sa nu existe riscul altor amanari, a spus directorul general adjunct al Groupama Asigurari, Stefan Dicu, informeaza NewsIn.

asigurare obligatorie locuinte„La ora actuala se discuta ca plata primei de reasigurare sa se faca pe cont propriu, de catre membrii PAID, si sa fie esalonata. Inainte era stabilit ca pentru primii trei ani statul va face un imprumut care va fi rambursat in 3-5 ani”, a mentionat Dicu.

El a adaugat ca, in prezent, se afla in stadiul finalizarii negocierilor cu brokerii de reasigurare, in conditiile in care au mai ramas de stabilit cateva detalii.

„Daca statul nu are posibilitatea, am decis ca membrii PAID sa plateasca prima de reasigurare. Am hotarat sa gasim un pret bun si sa pornim, ca alfel se amana mereu. A fost decizia membrilor PAID si a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor”, a mai spus directorul general adjunct al Groupama Asigurari.

El considera ca legea asigurarii obligatorii a locuintelor va fi operationala din al treilea trimestru al acestui an, urmand ca la sfarsitul lui 2010 sa fie asigurate circa 20% din proprietatile cu destinatia de locuinta.

Aplicarea legii asigurarii obligatorii a locuintelor a fost amanata de mai multe ori.

La inceputul anului trecut, in piata era avansat termenul de 1 ianuarie 2010, insa ulterior presedintele PAID, Constantin Toma, estima ca societatile ar putea emite polite de acest tip abia de la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie de introducerea intr-un sistem informatic a circa 8,3 milioane de proprietari.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe