Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în

Prima hotărâre la începutul procesului de vânzare: pornești pe cont propriu sau alături de un agent imobiliar? 4 întrebări care te ajută să iei o decizie

Te-ai hotărât să vinzi o locuință. Acum trebuie să te gândești serios dacă vrei să încerci să promovezi proprietatea, să găsești cumpărător și să închei tranzacția pe cont propriu sau cu ajutorul unui agent imobiliar.

Există persoane care evită sau sunt reticente să apeleze la agenții imobiliari și consideră că se pot descurca mai bine fără intermediari, dar este însă chiar așa?

Înainte să iei o decizie finală, este important să știi care sunt modalitățile prin care un agent profesionist te poate ajuta să găsești un cumpărător și care va fi relația de lucru dintre voi pe parcursul întregului proces de vânzare.

Intermediere sau reprezentare exclusivă?

În primul rând, agenții profesioniști pot oferi servicii de intermediere în tranzacțiile imobiliare sau servicii de reprezentare exclusivă. Fiecare dintre acestea prezintă unele avantaje și dezavantaje.

Intermedierea este cel mai des întâlnită și în acest caz mai mulți agenți se pot ocupa de promovarea locuinței tale. La final, agentul care încheie tranzacția primește comisionul.

Agenții care lucrează prin intermediere au în portofoliul zeci de locuințe pentru care încearcă să găsească un cumpărător. Fiind vorba despre un număr mare de proprietăți, cel mai probabil timpul dedicat ție va fi destul de limitat.

Descarcă AICI un model de contract de intermediere

*Acest document are caracter informativ.

De menționat este și faptul că, în acest caz, agentul este mai degrabă un mediator între vânzător și cumpărător și nu va desfășura negocierea neapărat în favoarea ta.

Reprezentarea exclusivă este mai avantajoasă pentru proprietar, având în vedere faptul că în acest caz agentul imobiliar are în portofoliu doar câteva locuințe de care se ocupă exclusiv. Practic, în acest mod o singură agenție are dreptul de a promova locuința ta.

Agențiile care oferă reprezentare exclusivă introduc în pachet, spre exemplu, planuri de marketing personalizat care scot în evidență punctele forte ale proprietății, metode diverse de promovare a proprietății atât online, cât și offline, negociază termenii tranzacției și oferă asistență permanentă proprietarilor. În acest caz, agentul va negocia totul în favoarea ta pentru că va obține comisionul din partea vânzătorului, nu din partea cumpărătorului.

Descarcă AICI un model de contract de reprezentare exclusivă

*Acest document are caracter informativ.

Care este comisionul agenției?

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este comisionul agenției. Acest comision va fi plătit doar dacă tranzacția este încheiată cu succes.

Comisionul variază de la o agenția la alta, dar, în general, este echivalent cu 2% – 4% din prețul de vânzare al proprietății. În anumite cazuri, dacă vorbim de o proprietate deosebită care are nevoie de metode suplimentare de promovare și de un efort consistent, comisionul poate crește.

Există și excepții. În orașele mici există de multe ori o sumă minimă fixă percepută în locul comisionului. În orașele din vestul țării, precum Timișoara sau Arad, se obișnuiește în cazul intermedierii ca doar cumpărătorul să plătească un comision agentului.

4 întrebări care te ajută să decizi dacă vrei să lucrezi cu un agent imobiliar

Este adevărat că atunci când demarezi procesul de vânzare pe cont propriu nu mai ești nevoit să plătești comisionul agentului, dar pe de altă parte nici nu ești la curent cu piața locală, nu poți fi de cele mai multe ori un negociator bun pentru că ești atașat emoțional de proprietatea pe care o vinzi și este posibil să nu ai nici destul de multe informații care să stea la baza argumentelor pe care trebuie să le dai eventualilor cumpărători pentru motivarea prețului.

Totodată, din cauza locului de muncă nu ai disponibilitatea de a răspunde oricând la telefon potențialilor clienți pentru a le da lămuriri, iar dacă nu o faci riști să îi pierzi.

Îți recomandăm să răspunzi la următoarele întrebări înainte de a lua hotărârea finală de a lucra sau nu alături de un agent imobiliar.

  1. Ai destul timp la dispoziție să te informezi cu privire la celelalte proprietăți existente pe piață și să vezi care ar fi prețul corect pentru cea pe care încerci să o vinzi?
  2. Ai timp să răspunzi la telefon, la orice oră din zi, și să dai informații persoanelor interesate?
  3. Știi care sunt actele de care ai nevoie și cum se obțin? Ai timp să stai la coadă și să te ocupi de ele?
  4. Cât de bine te pricepi la negociere?

Pune direct o întrebare

Experții noștrii imobiliari vor căuta soluții și îți vor oferi sfaturi

Citește cele mai noi știri din piață
Dezvoltatorul Cosmopolis se adaptează la noile condiții de piață: dintre cele 500 de locuințe planificate pentru 2021, aproape jumătate vor fi vile. „2020 a fost un an bun”

Investiția planificată pentru dezvoltarea proiectului – incluzând aici nu doar componenta rezidențială, ci și infrastructura și facilitățile – a fost majorată cu o treime față de 2020. Opus Land,...

citește mai departe
Ce avantaje are cumpărătorul, dacă alege să cumpere o locuință off-plan?

Ai văzut un ansamblu rezidențial care pare că s-ar potrivi perfect cu stilul tău de viață și, în plus, mai are și o amplasare bună? Lucrările însă nici nu...

citește mai departe
Dezvoltatorul Cosmopolis se adaptează la noile condiții de piață: dintre cele 500 de locuințe planificate pentru 2021, aproape jumătate vor fi vile. „2020 a fost un an bun”

Investiția planificată pentru dezvoltarea proiectului – incluzând aici nu doar componenta rezidențială, ci și infrastructura și facilitățile – a fost majorată cu o treime față de 2020. Opus Land,...

citește mai departe
Lebăda Lake Residence: 600 de apartamente cu vedere spre lac și pădure, în estul Capitalei (P)

Visezi să locuiești cât mai aproape de natură, dar nu ești dispus, pentru aceasta, să renunți la avantajele traiului în Capitală? Acest ansamblu rezidențial de proporții, ce dispune deja...

citește mai departe
Strategia investitorilor imobiliari în fața Covid-19: piața rezidențială din orașele mari se menține în centrul atenției

În fața provocărilor din domeniul sanitar, jucătorii din imobiliare se orientează, în mod firesc, către oportunitățile ce pot fi considerate „pariuri sigure”. Un studiu realizat de PwC și Urban...

citește mai departe
Ce spun cele mai recente statistici oficiale despre prețurile de tranzacționare ale locuințelor? România a trecut sub marja de creștere consemnată la nivelul UE

Spre deosebire de cele două trimestre anterioare, piața rezidențială autohtonă a consemnat, la 12 luni, una dintre cele mai mici evoluții pozitive din rândul statelor membre. În trimestrul al...

citește mai departe
PwC, previziune optimistă: creștere-record pentru economia globală în 2021

Așteptările mediului de afaceri se bazează pe reușita acțiunilor de contracarare a epidemiei de Covid-19. Reprezentanții rețelei de companii de consultanță PwC estimează, în cadrul raportului Global Economic Watch...

citește mai departe