Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 August 2009

Proiect imobiliar de 115 mil.euro, amanat din lipsa finantarii

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 24 August 2009

Grupul austriac Soravia a amanat pentru anul viitor inceperea constructiei unui proiect de spatii de birouri si de retail in Bucuresti, investitie estimata la 115 milioane euro, acoperita partial de International Finance Corportation, pentru care nu a reusit sa atraga alte surse de finantare.

“Proiectul Soravia Center Mihai Bravu a fost amanat pentru a doua jumatate a anului viitor din cauza conditiilor nefavorabile ale pietei si a conditiilor extrem de aspre de finantare, din partea bancilor. Suntem in discutii cu bancile pentru finantarea a 80% din valoarea investitiei”, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, Oana Bogdanovici, seful directiei Marketing si Inchiriere din Soravia.

Valoarea investitiei pentru constructia proiectului este estimata la 115 milioane de euro, din care participarea International Finance Corportation, divizia de investitii a Bancii Mondiale, reprezinta 12,5% din total.

 

——————–

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

——————–

Reprezentantii grupului austriac au declarat, la sfarsitul anului trecut, ca vor incepe in vara acestui an constructia proiectului, a carui finalizare era prevazuta pentru anul 2011.

Proiectul urmeaza sa aiba 66.000 de metri patrati de birouri, structurati pe 16 etaje, si 4.000 de metri patrati de spatii comerciale la parter. Spatiile comerciale vor cuprinde un mall, un hipermarket si o zona de restaurante. De asemenea, centrul va avea o parcare pe patru nivele subterane.

Terenul pe care urmeaza sa fie construit centrul are 7.700 de metri patrati.

In Romania, Soravia a mai construit o cladire de birouri pe Calea Mosilor din Bucuresti, vanduta in 2006 fondului de investitii Equest Partners.

Grupul Soravia opereaza in Europa Centrala si de Sud-Est si cuprinde trei divizii, respectiv Real Estate Development, Properties si Investments.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute


Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe