Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 Aprilie 2010

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a facut profit de 1 milion de lei in 2009

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 21 Aprilie 2010

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a trecut pe profit anul trecut, cu un rezultat de 1 milion lei, calculat in standardele internationale de contabilitate (IFRS), in special datorita eficientizarii costurilor operationale, a spus miercuri presedintele RBL, Andrei Stamatian, informeaza NewsIn.

“La finalul anului trecut profitul a fost de 1 milion lei in IFRS si ceva mai mare in standardele romanesti. Este vorba de rezultatul net care include si costurile de fuziune cu HVB Locuinte, precum si pierderea HVB Locuinte”, a mai spus Stamatian.

Pentru 2010, el se asteapta tot la un rezultat pozitiv, desi considera ca acest an va fi mai greu, din cauza scaderii randamentelor la titlurile de stat si a dobanzilor la plasamentele la BNR.

RBL a inregistrat pierderi in perioada 2004-2008, iar actionarii vor primi dividende abia dupa ce pierderile vor fi acoperite.

La finalul lui 2009, RBL administra 128.000 de contracte, din care 33.000 au fost contracte noi, incheiate anul trecut.

Suma totala contractata era de circa 2,3 miliarde lei, cu 21% mai mare decat la finalul lui 2008.

Volumul economiilor facute de clientii RBL era de 250 milioane lei.

Stamatian a mai spus ca in medie un client obisnuit economiseste 50 lei pe luna, dar au fost si clienti care au economisit peste 1.000 de euro, suma necesara pentru maximizarea primei de la stat.

Banca a cerut prime pentru anul trecut in valoare de 15 milioane lei, bani care ar urma sa intre in conturile clientilor la sfarsitul lui aprilie-inceputul lui mai.

Creditele neperformante la finalul lui 2009 le numaram pe degetele de la o mana. Cauzele sunt individuale si nu se poate face o statistica a motivelor. Chiar daca legea nu ne cere acest lucru, noi constituim oricum provizioane”, a completat presedintele RBL.

In primul trimestru din 2010, banca incheiase peste 5.000 de contracte noi, iar Stamatian estimeaza ca in 2010 numarul contractelor noi va fi similar celor din 2009.

Seful RBL crede ca statul ar putea sa diminueze prima, abia dupa ce penetrarea acestui produs va creste la cel putin 10% din piata, de la 1% cat este in prezent.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe