Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 dec. 2009

Romania a ajuns pe locul trei in UE dupa ritmul de scadere a constructiilor

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in octombrie cu 24,7% fata de octombrie 2008, fiind a treia scadere majora din Uniunea Europeana, dupa cele din Slovenia si Bulgaria, in conditiile in care pe ansamblul UE declinul a fost de numai 6,9%, a anuntat joi Eurostat, scrie NewsIn.

In septembrie, Romania avusese a doua scadere a constructiilor din UE, de 22,6% fata de aceeasi luna din 2008, potrivit datelor revizuite in crestere cu 0,5 puncte procentuale.

Astfel, in Slovenia, constructiile s-au redus in octombrie cu 28,2% fata de aceeasi luna din 2008, iar in Bulgaria cu 25,1%. Pe locul patru, dupa Romania, s-a clasat Slovacia, cu un ritm de scadere a constructiilor de 21,2%.

In schimb, cele mai mari cresteri in ritm anual au fost inregistrate in Polonia (+3,3%), Cehia (+1,5%) si Germania (+0,2%).

Activitatea de constructii a scazut in octombrie pe ansamblul UE cu 6,9%, iar in zona euro cu 7,7% fata de a zecea luna din 2008.

Eurostat, care a centralizat date pentru 12 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a inregistrat in octombrie scaderi in noua state membre si a crescut in trei fata de aceeasi luna din 2008.

Constructiile de cladiri au scazut in a zecea luna din 2009 cu 9,9% fata de octombrie 2008 in UE si cu 10,1% in zona euro, in timp ce constructiile de inginerie civila au crescut cu 5,5% in UE si cu 1% in zona euro.

Fata de septembrie, Romania a avut al doilea declin din UE, la fel ca Bulgaria, de 4,4%, inaintea acestora fiind Slovacia, cu o scadere de 7,3%. In schimb, activitatea din acest sector a avansat in octombrie cu 3,7% fata de luna anterioara in Slovenia si cu 0,4% in Suedia.

Pe ansamblul UE, sectorul constructiilor a scazut in octombrie cu 0,4% fata de septembrie, iar in zona euro, cu 0,6%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe