Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 dec. 2009

S-a construit si in 2009, in ciuda crizei

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Intr-un an care se anunta ca fiind dezastruos pentru piata imobiliara, cativa dintre dezvoltatorii din Romania au reusit sa mentina un ritm constant al lucrarilor de constructie si vanzarilor. 

„Tragand linie, 2009 a fost un an mai bun decat ne asteptam. Am vandut si dat integral in folosinta proiectele Swiss Cottage si Edenia. Totodata, ne aflam in grafic cu lucrarile de constructie la celelalte noua proiecte aflate in derulare in Bucuresti, Iasi, Brasov, Bacau si Ploiesti.

Am vandut mai mult decat alti dezvoltatori de pe piata. Si mai mult, in timp de criza am reusit sa lansam si proiecte noi, astfel ca anul acesta am dat startul lucrarilor la Evocasa Uptown, cea mai inalta cladire de locuinte din Ploiesti”, a declarat Asher Lax, director de marketing si vanzari Adama.

In martie 2009, in plina criza imobiliara, norvegienii de la Romania Invest infiintau organizatia de vanzari a fondului de investitii, Be Igloo.

„Strategia pe care ne-am bazat inca de la inceput a fost legata de modalitati de finantare flexibile pentru un portofoliu larg si variat de apartamente. Si se pare ca a functionat, asa cum arata si bilantul nostru la numai 10 luni de la infiintare. Au fost deja vandute 45 de apartamente”, a declarat Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo.

Cel mai mare proiect imobiliar finalizat intr-o singura etapa si unul dintre cel mai inalte proiecte rezidentiale din Bucuresti, Doamna Ghica Plaza, se pregateste de livrare, programata pentru ianuarie anul viitor.

„Tragand linie acum, la final de an, putem spune ca ne-am apropiat de tinta pe care ne-am stabilit-o. Am vandut in timp record mai bine de 35% din apartamente. Clientii nostri au garantia ca, dupa mutare, ansamblul nu va continua sa fie un santier pe termen nelimitat, ci un cartier in adevaratul sens al cuvantului”, sustine Avi Shloush, director general Doamna Ghica Plaza.

In plus, din cele patru blocuri pe care le va cuprinde ansamblul Vitan Platinum Towers, dezvoltat de Platinum Group in Vitan, doua au fost deja finalizate, iar mare parte din apartamente au fost livrate.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe