Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 mart. 2010

Subventii de pana la 410 euro/ha pentru proprietarii de terenuri din zone de deal si munte

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Proprietarii de terenuri din zonele de deal si de munte vor putea beneficia, din 2010, de subventii cumulate in valoare totala de pana la 410 euro/ha/an, a anuntat, joi, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a mentionat ca cea mai mare parte este asigurata din fonduri europene. 

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca a convocat saptamana viitoare primarii din toate localitatile judetului pentru a-i informa despre posibilitatile de sustinere a agricultorilor in 2010, acestia urmand, la randul lor, sa anunte populatia despre modul de subventionare a agriculturii, precizeaza Mediafax.

El a spus ca sprijinul in zootehnie va fi de 500 de lei pe cap de vita si de 430 de lei pentru ovine si caprine.
Totodata, el a aratat ca a fost majorata cu 50 de euro subventia la hectar, de la 116 euro/ha/ an la 166 de euro/ha/an din care 81 de euro reprezinta fonduri europene, iar restul sunt plati complementare si a subliniat ca cererile se pot depune pana in 17 mai.
Flutur a subliniat ca pentru zonele de deal si munte subventia la hectar este cu 50 de euro mai mare, iar agricultorii mai pot beneficia de un ajutor de 194 de euro/ha/ an daca adopta masuri de agromediu.
„Un proprietar de teren din zona de deal si munte, specifica judetului Suceava, va putea primi o subventie de 410 euro pe hectar daca aplica si masuri de agromediu si are un contract cu APIA prin care respecta mai multe conditii”, a spus Flutur.
El a aratat ca printre conditiile prevazute pentru agromediu sunt cele prin care pe terenuri nu se folosesc ingrasaminte chimice, nu se „suprapasuneaza” sau nu se coseste iarba inainte de 15 iunie.
„Populatia practica deja astfel de masuri, iar printr-un contract corespunzator cu APIA vor putea solicita si subventia pentru agromediu”, a mai spus presedintele CJ Suceava.
El a mai declarat ca este posibil ca in acest an, in toamna, sa se plateasca in avans 70 la suta din valoarea subventiei.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe