Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 ian. 2010

Topul celor mai scumpe locuinte din Romania

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Dupa un an si jumatate de criza imobiliara, in Romania exista numeroase proprietati scoase la vanzare pentru un pret format din sapte cifre, inimaginabil pentru familiile cu venituri medii, potrivit unui comunicat de presa trimis de imobiliare.ro.

Paradoxal, exista interes pentru astfel de proprietati, marturie fiind numarul afisarilor pe care il inregistreaza, insa de cele mai multe ori este vorba doar de o simpla curiozitate.

Totusi, putinii cumparatori care dispun de sumele necesare pot face afaceri bune in perioada de criza, marjele de negociere fiind de multe ori considerabile. L

In Bucuresti, imobilele istorice sunt la mare pret

Primul loc in clasamentul celor mai scumpe imobile din Capitala este ocupat de o vila cu 37 de camere al carei pret este de 6.999.000 de euro. Imobilul a fost construit in 1900, este situat in Piata Romana si poate reprezenta o buna alternativa pentru sediul unei ambasade, al unei banci, restaurant de lux sau cazino.

Pe locul doi, se afla o vila situata tot in Piata Romana. Pentru cele 12 camere si o suprafata utila de 800 mp se asteapta 6.990.000 de euro. Pentru un plus la capitolul prestigiu, anuntul aminteste ca imobilul a fost folosit ca sediu de ambasada.

Locul trei ii revine unei vile impunatoare din zona Universitate al carei pret de strigare este de 6.000.000 de euro. Are 20 de camere, o suprafata utila de 1.966 mp, un teren generos de 2.354 mp si a fost construita in anul 1915.

Locul patru este ocupat de o vila cu 20 de camere din Dorobanti care este scoasa la vanzare pentru 5.899.000 de euro. Cu o suprafata utila de 1.126 mp si un teren de 1.577 mp, 9 grupuri sanitare, 3 bucatarii si o pozitie deosebita, imobilul poate avea destinatii multiple: sediu de ambasada, policlinica, spital privat sau sediu de firma.

Un alt aspect interesant este acela ca in ultimele sase luni, imobilul s-a ieftinit cu 1.600.000 euro. O alta proprietate din Piata Romana incheie topul celor mai scumpe cinci imobile scoase la vanzare in Bucuresti.

Este vorba de o vila cu 11 camere la pretul de 5.500.000 de euro. Suprafata utila a acesteia este de 520 mp, iar terenul de 480 mp.

Brasov – Poiana Brasov la concurenta cu zona centrala

Cel mai scump imobil din Brasov scos la vanzare pe www.imobiliare.ro este un complex format din 7 apartamente care pot fi amenajate individual. Pretul cerut este 2.400.000 de euro, iar imobilul cu o suprafata de 500 mp se afla in centrul istoric al orasului.

Topul imobilelor scumpe din Brasov se continua cu o vila cu 5 camere, aflata tot in centrul orasului, scoasa pe piata pentru 2.000.000 de euro. Vila a fost construita in anul 2005, are un teren de 1.100 mp, iar pretul cerut este negociabil. Pentru aceeasi suma, poate fi achizitionata o vila noua cu 10 camere din Poiana Brasov.

Aceasta are 10 camere, iar suprafata terenului ce o inconjoara este de 1.118 mp.

Cluj-Napoca – constructiile noi surclaseaza imobilele istorice

In Cluj-Napoca, cel mai scump imobil promovat pe www.imobiliare.ro este o vila construita in 2002, cu o suprafata utila de 850 mp si un teren adiacent de 1.000 mp pentru care pretul cerut este de 2.200.000 de euro.

Vila este amplasata in zona Grigorescu, are 3 etaje si 21 de camere.

Cine dispune de 2.000.000 de euro si doreste sa ii investeasca in imobiliare in Cluj, poate alege intre o casa cu sase camere din zona centrala cu o suprafata utila de 800 mp si un teren generos de 1.750 mp, o vila noua in zona Faget cu 15 camere, o suprafata de 700 mp si un teren de 8.500 mp, respectiv o vila cu 14 camere situata ultra central.

Constanta – amplasarea face diferenta

Chiar daca diferenta fata de Capitala este considerabila, in Constanta se afla cea mai scumpa proprietate scoasa la vanzare in provincie. Locul intai este ocupat de o vila din zona Peninsula cu 28 de camere, 5 bai si terase de 300 mp.

Vila si-a pastrat pretul de 2.800.000 euro, desi se afla pe piata de un an. Construita in stil neoclasic, unicitatea ei consta in faptul ca are 4 fatade armonizate perfect, iar in 1936 in aceasta cladire se afla sediul local al Bancii Romanesti.

Pe locul doi in clasamentul celor mai scumpe proprietati din Constanta se afla o vila cu vedere la mare de 2.000.000 de euro situata in Faleza Nord. Are 9 camere, 10 bai si a fost construita in 2009. La acestea se adauga piscina de 40 mp si teresa de 350 mp.

Datorita pozitiei, imobilul are un excelent potential turistic.

Topul celor mai scumpe 3 imobile din Constanta este completat de un imobil istoric cu 58 de camere la pretul de 1.8 milioane de euro. Cladirea este situata in centrul Constantei, in Piata Ovidiu, a fost construita in 1922 si are suprafata totala de 1.310 mp.

Iasi – vand vila cu 8 camere, situata central, cu 1 milion de euro

Si pe piata imobiliara ieseana se gasesc proprietati scumpe, insa preturile sunt ceva mai mici decat in restul oraselor din tara. Aici, pentru cel mai scump imobil de vanzare de pe www.imobiliare.ro pretentiile se ridica la 1.000.000 de euro.

Imobilul are 8 camere si a fost construit in 2001. Cladirea se afla in Centrul Civic. In zona rezidentiala centrala din Iasi exista un alt imobil gata sa-si gaseasca un nou proprietar pentru 950.000 de euro.

Aceasta casa este compusa din 12 camere, 6 bucatarii, 6 bai, are o suprafata utila de 700 si un teren de 3.200 mp. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe