Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Aprilie 2010

Topul celor mai scumpe zone din Bucuresti

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Aprilie 2010

Dupa aproape doi ani de la instalarea crizei imobiliare, exista zone din Bucuresti in care pretul solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare depaseste cu mult 1.500 de euro pe metrul patrat.

Astfel, la sfarsitul primului trimestru din acest an, primul loc in topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti este ocupat de Cismigiu cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafata utila. Urmeaza Dorobanti cu 1.669 euro/mp si Decebal cu 1.650 euro/mp.

Clasamentul este incheiat de Floreasca cu un pret mediu de 1.586 euro/mp si Aviatiei cu 1.571 euro/mp.

Clasamentul actual este diferit fata de inceputul anului, cand zona Dorobanti conducea detasat, cu un pret mediu cerut de aproape 1.750 euro/mp, urmata de Unirii cu 1.710 euro/mp si Decebal cu 1.687 euro/mp.

In cazul primelor trei zone preturile se mentin ridicate, la peste 1.500 euro/mp si in cazul apartamentelor vechi.

O situatie detaliata in ceea ce priveste evolutia preturilor de la apartamentele vechi din aceste zone de la inceputul crizei si pana in prezent este prezentata mai jos. 

Cismigiu – Criza a taiat din preturi cu pana la 44%

Pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu o camera din zona Cismigiu este 1.613 euro/mp.

Evolutia pretului este spectaculoasa, in conditiile in care in luna martie a anului 2008 pe acelasi tip de apartament valoarea medie inregistrata era de 2.598 euro/mp, cu 38% mai mult decat in prezent.

In cazul apartamentelor vechi cu doua camere din Cismigiu pretul mediu inregistrat in prezent este de 1.603 euro/mp, cu aproape 39% mai putin decat acum doi ani, cand valoarea medie inregistrata era de 2.624 euro/mp.

Apartamentele vechi cu trei camere din Cismigiu au suferit cea mai mare scadere de pret: 44% de la inceputul crizei. 

Daca la sfarsitul primului trimestru al acestui an pretul mediu cerut pentru aceasta categorie era de 1.502 euro/mp, in martie 2008 proprietarii cereau in medie 2.685 euro/mp.

Dorobanti – totul la aproape jumatate de pret

Evolutia pretului cerut la apartamentele vechi atrage atentia si asupra Dorobantiului, diferentele intre valorile actuale ale pretului solicitat si cele inregistrate in martie 2008 fiind considerabile.

In prezent, pretul mediu cerut pentru apartamentele cu o camera din zona Dorobanti este de 1.552 euro/mp, cu aproape 48% mai putin decat in urma cu doi ani cand pretul cerut era de 2.958 euro/mp.

Pentru apartamentele vechi cu doua camere din Dorobanti, pretul mediu cerut in luna martie 2010 este de 1.654 euro/mp.

Acum doi ani valoarea inregistrata pentru acest tip de apartamente era de 2.751 euro/mp, cu 40% mai mult decat in prezent.

In cazul apartamentelor vechi cu trei camere, pretul mediu cerut la sfarsitul primului trimestru din 2010 a coborat pana la 1.411 euro/mp, de la 2.721 euro/mp, valoare inregistrata in martie 2008.

Decebal – reduceri spectaculoase

Pretul mediu cerut pentru apartamentele cu o camera din zona Decebal era, la sfarsitul primului trimestru, 1.598 euro/mp. Acum doi ani, pretul cerut pentru apartamentele cu o camera din aceasta zona era cu 46% mai mare: 2.959 euro/mp.

In cazul apartamentelor cu doua camere in zona Decebal din Bucuresti, diferenta dintre valoarea inregistrata in prezent, 1.587 euro/mp, si cea de acum doi ani, 2.679 euro/mp, este de 41%.

Apartamentele cu trei camere din zona Decebal s-au ieftinit cu 36% din martie 2008 pana in prezent. Pretul mediu cerut la sfarsitul primului trimestru era de 1.546 euro/mp.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe