Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 mart. 2010

Udrea: Autoritatile vor cauta solutii legale pentru sprijinirea constructorilor romani la licitatii

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Autoritatile vor incerca sa identifice solutii legale pentru a putea sprijini firmele romanesti de constructii la licitatii, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

„Autoritatile vor cere realizarea unei analize de catre ANRMAP, dar si sprijin din partea Ministerului Afacerilor Externe, pentru a gasi variante legale care sa sprijine sau care sa nu defavorizeze constructorii romani la licitatii (…) Vom incerca sa identificam solutiile legale pentru a nu discrimina firmele romanesti de constructii”, a spus Udrea, prezenta la seminarul „Mediafax Talks about Construction”.

Declaratia ministrului a venit ca raspuns la o afirmatie a lui Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, prezent la eveniment, potrivit careia constructorii romani lucreaza in cele mai multe cazuri in anteprize pentru companiile straine.

El a dat exemplul Spaniei si Germaniei, tari care au implementat masuri de sprijin pentru companiile nationale de constructii la nivel intern si extern.

„Trebuie gasite proceduri prin care firmele cu capital romanesc sa aiba sanse egale cu firmele cu capital strain”, a spus Erbasu.

Pe de alta parte, ministrul Elena Udrea a afirmat ca una din variantele prin care firmele romanesti pot avea mai multe sanse la licitatii este asocierea.

„Imi amintesc ca a fost acum cativa ani o discutie si s-a recomandat constructorilor romani sa se asocieze. S-au asociat, dupa care s-au certat. (…) Era vorba de trei mari constructori”, a mai spus ministrul Dezvoltarii si Turismului. 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe