Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 nov. 2009

Varianta de finantare a tronsonului de autostrada Nadlac-Arad va fi stabilita anul viitor

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat marti, in timp ce vizita punctul de lucru din comuna aradeana Sagu al autostrazii Arad-Timisoara, ca varianta de finatare pentru tonsonul de autostrada Nadlac-Arad va fi stabilita anul viitor, informeaza NewsIn.

Berceanu a spus a discutat despre finantare cu oficialii Bancii Europene de Investitii (BEI), care s-au aratat dispusi sa acorde un credit pentru realizarea investitiei.

„Acum am dat drumul la studiile de traseu si studiile de fezabilitate, care se vor finalize in primele luni ale anului viitor, dupa care o sa decidem pe ce varianta de finantare putem sa mergem. Eu am purtat niste discutii preliminare cu cei de la BEI, acum doua luni, cand am fost acolo. Dansii nu pot sa decida decat cand avem un proiect de traseu, un pret estimativ, dar sunt deschisi pentru un credit, fara nicio problema”, a declarat Radu Berceanu.

Autoritatile judetului Arad au sustinut ca pentru tronsonul de autostrada Nadlac – Arad, in lungime de 38,5 kilometri, parte a Coridorului IV Pan European, valoarea estimata a lucrarilor este de 198,5 milioane euro.

Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au vizitat, marti, santierul de constructie a autostrazii Arad-Timisoara, deschis in apropierea comunei Sagu, la Cruceni.

In judetul Arad, lucrarile la autostrada au inceput in luna iulie.

Termenul de executare a tronsonului de autostrada Arad – Timisoara, investitie a carei valoare a fost calculata la peste 270 de milioane de euro, este de 24 de luni de la inceperea lucrarilor.

Din valoarea totala a contractului, 200 de milioane de euro reprezinta un credit de la Banca Europeana de Investitii, iar 70 de milioane de euro sunt acordate de la bugetul de stat.

Proiectul autostrazii Arad-Timisoara include constructia a 32,25 kilometri de autostrada, 24 poduri si pasaje, un nod rutier si doua spatii de servicii.

Lucrarile vor fi facute de consortiul Astaldi – JV FCC Construzione.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe