Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
7 oct. 2009

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in august cu 29,3%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut in august 2009 fata de august 2008 cu 29,3% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 24,9%, potrivit datelor comunicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele. Astfel, la lucrarile de reparatii capitale -43,1%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente -30,0% si la lucrarile de constructii noi -26,1%.

De asemenea, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 42,3%, la cladirile nerezidentiale cu 26,7% si la constructiile ingineresti cu 23,9%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2009, comparativ cu luna august 2008, a scazut cu 24,9%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele astfel: la lucrarile de reparatii capitale (-40,8%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-26,5%) si la lucrarile de constructii noi (-20,0%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele la cladirile rezidentiale cu 38,5%, la cladirile nerezidentiale cu 24,4%, iar la constructiile ingineresti cu 21,6%.

August 2009 comparativ cu iulie 2009

Potrivit datelor INS, in august 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna iulie 2009 cu 6,2%.

Crestere s-a inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+17,5%).

Pe celelalte elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-10,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (-10,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 21,6%, la cladirile nerezidentiale cu 2,0% si la constructiile ingineresti cu 0,5%.

Scaderi s-au inregistrat si la volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, respectiv -7,9%.

Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-20,9%) si la lucrarile de constructii noi (-5,6%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o crestere cu 7,4%.

In ceea ce priveste tipurile de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 22,3% si la constructiile ingineresti cu 4,4%.

La cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,1%.

Perioada 1 ianuarie – 31 august 2009 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2008

In primele opt luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 13,3%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-24,1%), la lucrarile de reparatii capitale (-23,0%) si la lucrarile de constructii noi (-8,0%).

Datele INS arata ca pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 18,3%, la cladirile nerezidentiale cu 12,4% si la cladirile rezidentiale cu 3,5%.

In perioada 1 ianuarie – 31 august 2009, comparativ cu primele opt luni din 2008, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 8,9%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la toate componentele – la lucrarile de intretinere si reparatii curente -20,1%, la lucrarile de reparatii capitale -18,5% si la lucrarile de constructii noi cu 2,5%.

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 15,1% si la cladirile nerezidentiale cu 6,8%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,6%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe