Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 ian. 2010

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut cu 16,7%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut in primele 11 luni din 2009, cu 16,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,6%, fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit INS, informeaza NewsIn.

1 ianuarie – 30 noiembrie 2009 fata de 1 ianuarie – 30 noiembrie 2008

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: la lucrarile de reparatii capitale cu 25,7%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 21,1%, iar la lucrarile de constructii noi cu 13,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 17,6%, la cladirile nerezidentiale cu 16,6% si la constructiile ingineresti cu 16,4%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), in primele 11 luni din 2009, comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 12,6%.

Astfel, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: la lucrarile de reparatii capitale cu 22,2%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 19,3% si la lucrarile de constructii noi cu 7,2%.

Si pe tipuri de constructii au fost scaderi la toate elementele componente: la constructiile ingineresti cu 14,8%, la cladirile nerezidentiale cu 12,1% si la cladirile rezidentiale cu 10,6%.

Noiembrie 2009 fata de noiembrie 2008

Datele INS arata ca fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 23,9%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele astfel: lucrarile de reparatii capitale (-30,2%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-24,1%) si lucrarile de constructii noi (-22,4%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 27,4%, la cladirile rezidentiale cu 25,6%, iar la cladirile nerezidentiale cu 14,9%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2009, comparativ cu luna noiembrie 2008, s-a inregistrat o scadere de 24,8%.

Pe elemente de structura au fost scaderi la toate componentele: la lucrarile de reparatii capitale de 32,3%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 25,5%, iar la lucrarile de constructii noi de 20,2%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: constructiile ingineresti (-28,3%), cladirile rezidentiale (-24,9%) si cladirile nerezidentiale (-21,3%).

Noiembrie 2009 fata de octombrie 2009

Potrivit Institutului National de Statistica, in noiembrie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna octombrie 2009 cu 5,0%.

Aceasta crestere a fost evidentiata pe urmatoarele elementele de structura: lucrarile de reparatii capitale (+19,1%) si lucrarile de constructii noi (+4,8%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o scadere cu 2,1%. Pe tipuri de constructii, cresteri s-au inregistrat la cladirile nerezidentiale (+19,6%) si la cladirile rezidentiale cu (+9,2%).

Volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 2,9%.

De asemenea, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2009, comparativ cu luna octombrie 2009, a inregistrat o crestere cu 3,0%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 13,4%, respectiv cu 10,1%.

Lucrarile de constructii noi au scazut cu 0,8%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 4,6%, iar la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale a crescut cu 15,7%, respectiv 12,8%

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe