Dorobanților

Descrierea cartierului Dorobanților

Cartierul Dorobanților este un cartier aflat în unul dintre cele mai importante centre economice și culturale din țară, Oradea. Cartierul este situat în sudul zonei Orașul Nou, zonă în care se află primăria orașului. De asemenea, este un vecin imediat al cartierului Nufărul, cartier renumit pentru rezervația sa de nuferi. Unul dintre reperele cartierului se află chiar în partea de centru a sa, Parcul 22 Decembrie. Un lucru interesant de știut este că singurul sens giratoriu al acestui oraș se află în Dorobanților.

Cartierul Dorobanților este bine dotat din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. În această zonă circulă tramvaiele de pe linia 2, 3N și 3R care fac legătura cu cartierul Nufărul, trecând prin stațiile Ioşia, Piaţa Unirii și Gara Centrală. De asemenea, circulă și șase linii de autobuz. Linia 2 ajunge în Piața Unirii, iar linia 14 ajunge la stația Universitate C.L. Linia 17 oferă transport până la magazinul Kaufland. Linia 20 este capăt de linie la Real. Linia 23 ajunge în Piața Cetății. Linia 25 este capăt de linie la Nojoridului.

Dacă considerați acest cartier drept o posibilă opțiune pentru o viitoare casă, este bine să cunoașteți situația magazinelor. Cartierul Dorobanților nu duce lipsă de magazine. Aici se găsesc La doi paşi (Piața 22 Decembrie, numărul 9A), alimentara Anatolia Prod Com (strada Grigore Ureche, numărul 3) și Abc (strada Anatole France, numărul 87). Una dintre cele mai cunoscute măcelării din oraș - Măcelăria Laseba este situată pe strada Gheorghe Costaforu numărul 1, cu program de luni până vineri între orele 8 și 19, iar sâmbăta între orele 8 la 15. Supermarketul Novaeuro vă întâmpină pentru diversele cumpărături pe strada Gheorghe Costaforu, numărul 13.

În centrul cartierului se află Parcul 22 Decembrie ce oferă posibilitatea oamenilor să se relaxeze în natură, și este situat în Piața 22 Decembrie. Acest parc este un mic rai verde în mijlocul unui oraș puternic urbanizat. Dacă o plimbare în acest parc nu vi se pare suficient de relaxantă, atunci cafenelele N'Joy Cafe și ȚicCaffe vă așteaptă pe strada Jean Jaures, respectiv, Bulevardul Dimitrie Cantemir. Barul Light Art Studio este situat pe strada Grigore Ureche numărul 8.

Biserica Betel Oradea (strada Ion Ghica număr 13), Parohia Oradea Tei (strada Teiului, numărul 67), Biserica Reformată Csillagvaros (strada Teiului numărul 2) și Biserica Betlehem (strada Beiușului numărul 2A) vă oferă un spațiu liniștit de relaxare.

Fiind o zonă destul de populată, descoperim în acest cartier patru unități de învățământ diferite, concentrate pe trei nivele de studii. Pentru cei mici avem Grădinița cu program prelungit nr. 46 pe strada Feldioarei, numărul 17 și Gradinita iKids Montessori pe strada Horea numărul 6. Pentru copiii din ciclul gimnazial avem Şcoala Clasele I-VIII Dimitrie Cantemir situată pe strada Sextil Pușcariu numărul 2A. Colegiul Biblic Est European, situat pe strada Țepeș Vodă numărul 26, este destinat studenților. Colegiul este membru al organizației European Pentecostal Theological Association încă din 1996.

În eventualitatea unor probleme de sănătate, avem aici County Ambulance Service Oradea (Serviciul Județean de Ambulanță Oradea) care se află pe strada Evreilor Deportați la numărul 24. De asemenea, zona este foarte bine deservită atât de cabinete medicale private, cât și centre medicale în care vei putea să faci o serie de analize mai amănunțite. În caz de consultații ecografie, clinica doctorului Uitz Gyongyi Eniko poate fi găsită pe strada Horea la numărul 16. Centrul De Sănătate și Lipoterapie Dr. Alin Iova este localizat pe strada Horea numărul 30. Problemele dentare nu oferă un motiv de îngrijorare când ne aflăm în această zonă pentru că BLUE MED Dental Clinic poate să fie găsită în Piața 22 Decembrie, numărul 14.

Cartierul Dorobanților ne oferă o diversitate de restaurante, astfel încât locuitorii acestei zone se pot răsfăța cu o masă în oraș. Kintaro sushi&more, un restaurant cu tematică asiatică, poate fi găsit pe strada Vasile Alecsandri, numărul 19. În cazul în care mâncarea cu specific asiatic nu vă este pe plac, Vine Summer Garden & Grill și Ardelean Georgeta sunt alte două restaurante aflate pe strada Cloșca, numărul 50, respectiv, strada Sovata numărul 20. În cazul în care sunteți părinți, Castelul Fermecat este atât un loc de joacă, cât și un restaurant și se află pe strada Nicolaus Olahus numărul 15. Cofetăria Sweet Mocca vă asteaptă și ea pe strada Anatole France numărul 68, în cazul în care căutați un desert savuros.

Consultă harta și află unde sunt localizate băncile sau ATM-urile în zona de care ești interesat.

Există o problemă în ceea ce privește găsirea cu ușurință a unui loc de parcare deoarece în această zonă nu este amenajată o parcare.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Dorobanților

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Dorobanților şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Dorobanților

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului Oradea. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Dorobanților

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
160 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
170 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Dorobanților

Vânzare apartament în Oradea

zona Sud, 4 camere, 80 mp, Etaj 3 / 4

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare : Apartament cu 4 camere in Prima Universitatii-Oradea Imobilul este compus din 3 dormitoare mobilate, o bucatarie cu living open space, 2 bai,...

Vânzare apartament în Oradea

zona Sud, 2 camere, 39 mp, Etaj 3 / 4

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare : Apartament cu 2 camere in zona West Residence-Oradea Imobilul este compus dintr-un dormitor mobilat, o bucatarie cu living open space ,o baie...