Dragoș Vodă

Descrierea cartierului Dragoș Vodă

Dragoș Vodă este un mic cartier din Oradea, situat în partea de est a orașului. Zona este una liniștită, ideală pentru a fi locuită în special de familii și de persoanele cărora nu le place aglomerația.

Acest cartier este alcătuit atât din case, deci se pretează pentru cei care doresc să stea la curte, dar și din blocuri. De menționat este faptul că la marginea acestui cartier trece râul Crișul Repede, o oază de relaxare în natură. De asemenea, zona este traversată de drumul european E60, care face legătura dintre Oradea și Cluj.

La capitolul mijloace de transport în comun, locuitorii din această zonă sunt deserviți de două linii de autobuz. Este vorba de linia 10, care trece prin Complex Seleușului, Piața Devei și Henrik Ibsen, și de linia de autobuz 16, care ajunge în Piața 1 Decembrie, Romeur și Metro.

Și bicicleta reprezintă un mijloc de transport alternativ. Concret, din Parcul Silvaș, din cartierul Dragoș Vodă, poți pedala pe malul Crișului Repede până în spatele Cetății Oradiei.

Dacă te vei decide să te muți în cartierul Dragoș Vodă, trebuie să știi că îți poți face cumpărăturile pentru casă de la magazine de mici dimensiuni. Însă, te poți deplasa foarte ușor în Velența, zona învecinată, în care se află un supermarket Penny, pe str. Seleușului, pentru o ofertă mai diversificată.

Cartierul Dragoș Vodă este oaza perfectă de relaxare din Oradea. Și asta datorită faptului că zona este traversată de râul Crișul Repede, pe malul căruia te poți plimba cu bicicleta sau să citești o carte în mijlocul naturii.

Totodată, pe lângă albia râului Crișul Repede, între străzile Făcliei și Dragoș Vodă, se află și Parcul Silvaș, o zonă ideală pentru picnic.

Fiind un cartier cu o densitate mică a populației, în Dragoș Vodă nu ai nicio unitate de învățământ la care să poți să îți înscrii copilul.

Însă nu trebuie să-ți faci griji din acest punct de vedere, pentru că în cartierul din apropiere se află Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, pe str. Griviței, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, pe str. Clujului, precum și Universitatea Agora, care este una privată, pe str. Miron Costin.

În ceea ce privește accesul la servicii medicale, trebuie să știi că în cartierul Dragoș Vodă nu ai multe alternative. Practic, în zonă se găsește un centru de dializă, pe Calea Clujului, nr. 158.

În cazul în care ai diferite probleme de sănătate, ești nevoit să te deplasezi în alte cartiere din Oradea. Cea mai apropiată unitate medicală este Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie, aflat pe Calea Clujului, nr. 50.

Fiind un cartier mic, Dragoș Vodă nu stă prea bine nici la capitolul gastronomie. Practic, în zonă nu există niciun restaurant, pizzerie sau fast food.

Însă, dacă intenționezi să iei masa în oraș, te poți deplasa foarte ușor în cartierul Velența, care este unul mai dezvoltat, zonă în care vei găsi o gamă mai largă de restaurante în care te poți opri să iei un prânz sau să savurezi o cină copioasă.

Cea mai apropiată sucursală bancară se află în cartierul Velența, pe str. Seleușului - CEC Bank. De asemenea, la mică distanță, pe str. Războieni, găsești un bancomat BCR, și lângă, o sucursală a Băncii Transilvania.

Pentru că este un cartier care are o densitate mică a populației, găsirea unui loc de parcare în zona Dragoș Vodă din Oradea nu reprezintă o problemă. Mai mult, în ultimii ani, pe domeniul public din cartier au fost realizate sute de noi locuri de parcare, cu bani de la primărie.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Dragoș Vodă

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Dragoș Vodă şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Dragoș Vodă

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Dragoș Vodă

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
160 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Dragoș Vodă

Vânzare apartament în Oradea

zona Dragos Voda, 3 camere, 65 mp, Parter

Vand apartament cu 3 camere decomandat tip PB. complet mobilat si utilat exact cum se vede in poze . Apartamentul este recent renovat si utilat cu electronice si electrocasnice noi ,Mobila pe...

Vânzare apartament în Oradea

zona Dragos Voda, 3 camere, 69 mp, Etaj 3 / 4

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare : Apartament 3 camere in zona Dragos Voda-Oradea Imobilul este compus astfel: un hol cu dressing , un dormitor matrimonial mobilat , un dormitor cu...

Închiriere apartament în Oradea

zona Dragos Voda, 3 camere, 75 mp, Etaj 2 / 4

Proprietar,inchiriez apartament cu 3 camere in zona Dragos Voda,aproape de malul Crisului,de scoala,supermarket si de Nimphea Aquapark. Apartamentul este situat la etajul 2 cu vedere spre curtea...

Închiriere garsoniera în Oradea

zona Dragos Voda, o cameră, 27 mp, Etaj 6 / 8

Ofer spre inchiriere o garsoniera situata in ea Oradea, zona Dragos Voda, foarte linistita, la un minut de statia de autobuz, si la 5 minute cu masina de centru. Garsoniera are 27m2, este complet...