Europa

Descrierea cartierului Europa

La doar zece minute de centrul orașului Oradea și aproape de zona Universității, se află cartierul Europa. Această parte a orașului este una nouă, alcătuită prepondent din case și vile, ideală pentru cei care doresc să se mute din blocurile comuniste și să locuiască la curte.

Cartierul este situat de-a lungul șoselei de centură din Oradea, astfel că se poate ieși foarte ușor din oraș. Zona este locuită din anul 2005 și numără câteva sute de case înșiruite și duplexuri, majoritatea construite după modelul occidental, de unde și numele simbolic al cartierului. Cartierul Europa se întinde pe o suprafață de aproximativ 110.000 mp.

Deși este un cartier nou, Europa stă bine la capitolul mijloace de transport în comun. Asta pentru că este situat foarte aproape de zona centrală din Oradea.
Astfel, la câteva minute de mers pe jos, trec trei linii de autobuz: 14, care ajunge în Piața Unirii și Universitate, 20, care are capăt de linie în cartierul Nufărul, și 21, care ajunge la Auchan. De asemenea, în apropiere se află și o stație de tramvai a liniei 2.

În cazul în care vei alege să locuiești în cartierul Europa, vei avea mai multe alternative pentru a face cumpărăturile, pentru că zona este situată în imediata vecinătate a unor hypermarketuri.

Concret, în Calea Aradului se află centrul comercial Era Shopping Park, în care se găsește și un supermarket Carrefour. Totodată, vizavi de cartierul Europa, pe șoseaua de centură a orașului, se găsește și Piața 100 (Obor), cea mai mare piață din Oradea, în care se vând haine, antichități și diverse obiecte.

Cartierul Europa este sărac la capitolul spații de recreere, în zonă neexistând niciun parc sau spațiu verde. În aceste condiții, ești nevoit să mergi în cartierele apropiate.

În proximitate se află Grădina Zoologică Oradea, care se întinde pe șapte hectare și are peste 100 de specii de animale. Un pic mai încolo se află Muzeul Crișurilor Oradea, un muzeu de artă și știință, dar și Catedrala Adormirea Maicii Domnului, iar lângă lăcașul de cult, Parcul 1 Decembrie.

Între granițele acestui cartier nu se află nicio universitate de învățământ. Însă părinții își pot înscrie copiii la școli aflate în apropiere, în celelalte zone.

Astfel, străzile din cartierul Europa sunt arondate Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, aflată pe str. Erou Marius Cosman. De asemenea, la mică distanță se află Universitatea din Oradea, precum și Colegiul Economic „Partenie Cosma”.

Din punctul de vedere al serviciilor medicale, cartierul Europa este deficitar. În zonă nu există cabinete medicale particulare sau spitale de stat. Astfel, locuitorii trebuie să aibă în vedere faptul că trebuie să se adreseze unităților aflate în celelalte cartiere, în cazul în care au probleme de sănătate.

La capitolul gastronomie, vei găsi lângă cartierul Europa, în centrul comercial Era Shopping Park, câteva restaurante, fast food-uri, pizzerii, și chiar o cofetărie, de unde poți să te îndulcești.

Pentru că este o zonă nouă, ocupată doar de case și vile, în cartierul Europa nu sunt bancomate sau bănci, astfel că ești nevoit să mergi în apropiere pentru a scoate bani de pe card.

Cea mai apropiată bancă este BRD, aflată lângă cartierul Europa, pe str. Ostașilor. Însă, la o distanță de doar zece minute se află centrul orașului Oradea, unde ai mai multe bancomate și sucursale ale unor bănci precum Idea Bank, BRD, Banca Comercială Feroviară, CEC Bank sau First Bank.

Găsirea unui loc de parcare în cartierul Europa nu reprezintă o problemă, în condițiile în care zona nu este una aglomerată. Asta pentru că aici sunt construite doar case și vile.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Europa

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Europa şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Europa

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Europa

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
420 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
440 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare