Mihai Eminescu

Descrierea cartierului Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este un cartier care se află în partea de est a orașului Oradea. Cartierul are o densitate mică a populației și numără doar câteva străzi. Din păcate, Mihai Eminescu nu este un cartier foarte dezvoltat, fiind situat într-o zonă mărginașă din Oradea, având și o frecvență scăzută la capitolul transport public.

Pe de altă parte, acest cartier nu duce lipsă la capitolul modalități de recreere, pentru că Mihai Eminescu este delimitat de râul Crișul Repede, iar în apropiere se află și Parcul Silvaș. De asemenea, cartierul este străbătut și de drumul european care leagă Oradea de Cluj-Napoca.

Pentru că se află la periferia orașului Oradea, cartierul Mihai Eminescu nu stă bine la capitolul mijloace de transport în comun. Concret, prin zonă trece doar linia de autobuz 16, care are traseu prin Piața 1 Decembrie - Romeur și Metro.

Dacă vrei să te muți în această zonă, poți opta însă să te plimbi cu bicicleta, pe malul râului Crișul Repede. Cu acest mijloc alternativ de transport poți să ajungi relativ repede în zona centrală a orașului.

De menționat la acest capitol este existența gării Oradea Est, astfel că te poți deplasa foarte ușor cu trenul în afara orașului.

În ceea ce privește oportunitățile de cumpărături, între granițele cartierului Mihai Eminescu se găsesc doar magazine de mici dimensiuni.

Cu toate acestea, locuitorii din această zonă se pot deplasa foarte ușor la Lotus Center, cel mai important centru de shopping din Oradea, care nu se află la o distanță foarte mare de zona Mihai Eminescu. Aici găsești o mulțime de magazine din care poți să cumperi tot ce ai nevoie, începând de la alimente și până la haine și încălțăminte.

Cartierul Mihai Eminescu are avantajul că este străbătut de drumul european care leagă Oradea de Cluj-Napoca, dar și că în zonă se află Gara Oradea Est. Astfel, locuitorii se pot deplasa foarte ușor în afara orașului pentru a se recrea.

De asemenea, râul Crișul Repede trece prin acest cartier, iar pe malurile lui te poți relaxa în natură sau chiar să te plimbi cu bicicleta. Foarte aproape de Mihai Eminescu se află și Parcul Silvaș, care este locul tradițional de picnic al orădenilor.

Ca și puncte de interes, la acest capitol ar mai fi de menționat Biserica Baptistă a Rromilor, aflată pe Calea Clujului.

Cartierul Mihai Eminescu este deficitar la capitolul unități de învățământ. În granițele acestei zone nu există nicio școală la care să poți să-ți înscrii copilul.

Cele mai aproape unități se află în Velența, cartierul vecin. Concret, aici găsești, pe str. Griviței, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, pe str. Clujului se află Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, iar pe str. Miron Costin, Universitatea Agora, care este una privată și numără patru specializări de licență și trei programe de masterat.

Cartierul Mihai Eminescu este deficitar și la capitolul servicii medicale. În zonă se află un centru de dializă, pe Calea Clujului.

În aceste condiții, dacă intenționezi să te muți în Mihai Eminescu, ești nevoit să ai în vedere că în această privință trebuie să depinzi de oportunitățile medicale oferite de cartierele din apropiere.

La capitolul gastronomie, din păcate, nu ai nicio alternativă, zona Mihai Eminescu fiind una cu o densitate mică a populației și nu foarte dezvoltată.

Totuși, te poți deplasa foarte ușor la centrul comercial Lotus Center, aflat în apropiere, unde găsești mai multe restaurante, fast food-uri și pizzerii, ideale pentru o seară perfectă în oraș.

Cartierul Mihai Eminescu este deficitar și din punct de vedere bancar. În zonă nu este niciun bancomat sau vreo sucursală bancară. În aceste condiții, ești nevoit să te deplasezi în cartierele din apropiere pentru a scoate bani de pe card sau dacă ai nevoie de alte servicii bancare.

Găsirea unui loc de parcare în cartierul Mihai Eminescu nu reprezintă o problemă pentru cei care locuiesc aici. Asta pentru că zona are o densitate mică a populației și nu se află aproape de zona centrală din Oradea.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Mihai Eminescu

7 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL, Arena Residence, Green Residence, Panorama Apartments, Prima Premium Decebal, Charm Residence by Nufaru Plaza, URBANA Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Mihai Eminescu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Mihai Eminescu

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.337 €/mp

01.04.23 - 30.04.23

-0,4%  (-5 €/mp) faţă de luna 3/2023

+5,3%  (67 €/mp) faţă de luna 4/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Mihai Eminescu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
160 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
170 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi