Nicolae Grigorescu

Descrierea cartierului Nicolae Grigorescu

Nicolae Grigorescu este unul dintre cartierele din Oradea, situat în partea de sud a orașului. Zona se află în apropierea drumului care leagă Oradea de Arad, dar și de Aeroportul Internațional Oradea. Concret, cartierul este delimitat de următoarele străzi: Ogorului până la intersecția cu Calea Aradului, Ciheiului, limita administrativă a comunei Sânmartin, limita administrativă a comunei Nojorid, Aeroportul din Oradea.

Pentru că se găsește la periferia orașului Oradea, cartierul Nicolae Grigorescu nu este unul foarte aglomerat. Însă zona se află într-o continuă dezvoltare, având în vedere că în cartierul vecin se găsește și Universitatea din Oradea. Astfel, au început să se construiască noi case, preferate de cei care caută liniște și relaxare în curte.

Mai mult, primăria are în plan derularea unor investiții cu scopul modernizării străzilor, dar și în realizarea unui parc.

Dacă te hotărăști să te muți în Nicolae Grigorescu, trebuie să știi că acest cartier este deficitar la capitolul transport public în comun. Mai precis, prin zonă trece doar o singură linie de autobuz. Este vorba de linia 25, care trece prin Nojoridului și are capăt la Piața Cetății.

De menționat ar fi faptul că pedalatul reprezintă un mijloc alternativ de transport, în cartierul Nicolae Grigorescu fiind realizate două piste pentru bicicliști, pe str. Halasi Gyula și str. Nojoritului.

Pentru că este un cartier mic, nu ai prea multe alternative pentru a face cumpărăturile. Concret, în zonă se găsește un supermarket Profi, pe str. Nojoridului, plus câteva magazine de mici dimensiuni.

Cel mai apropiat centru comercial este Era Shopping Park, aflat pe Calea Aradului, în care găsești peste 40 de magazine, printre care și un hypermarket Carrefour. În apropiere se află și magazine precum Leroy Merlin, Decathlon, Jumbo și Auchan, precum și Piața Obor, cea mai mare din Oradea.

Cartierul Nicolae Grigorescu este unul liniștit, în ultima perioadă fiind preferat în special de familii care doresc să se mute la casă, departe de agitația din oraș. În această zonă se află un lac de acumulare, dacă dorești să te plimbi în natură. De asemenea, găsești un loc de joacă privat pentru copii, pe str. Hadrian Daicoviciu.

În cazul în care dorești să ieși din oraș, o poți face foarte ușor fie pe centură, fie pe Calea Aradului, pentru mai multe alternative de petrecere a timpului liber. Mai mult, Primăria Oradea vrea să amenajeze un parc în zonă, care va cuprinde zone de sport, spații de joacă pentru copii, pontoane pentru relaxare și un ochi de apă.

Fiind un cartier situat la marginea orașului, cu o densitate mică a populației, cartierul Nicolae Grigorescu duce lipsă de unități de învățământ. În aceste condiții, ești nevoit să apelezi la ofertele educaționale disponibile în cartierele din apropiere.

Cea mai apropiată unitate de învățământ este Universitatea din Oradea. Dacă ai copii mici, îi poți înscrie la Grădinița Nr. 56, aflată pe str. Liszt Ferenc. De asemenea, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, situată pe str. Sextil Pușcariu, merită luată în calcul, fiind relativ aproape de cartierul Nicolae Grigorescu.

Din punct de vedere medical, în cartierul Nicolae Grigorescu găsești câteva cabinete private. Și anume, un cabinet de psihologie, pe str. Dumitru Chirilă, precum și unul de medicină internă și altul de stomatologie, ambele pe str. Nojoridului.

În aceste condiții, dacă te gândești să te muți aici, trebuie să ai în vedere că din această privință vei fi nevoit să depinzi de oportunitățile medicale oferite de celelalte cartiere din Oradea.

La capitolul gastronomie, vei găsi un restaurant pe str. Ciheiului, iar lângă, pe aceeași stradă, se află și o cofetărie care are preparate dulci delicioase. De asemenea, pe str. Vasile Stroescu, găsești un alt magazin de prăjituri.

Pentru o ofertă mai diversificată, poți trece pragul centrului comercial Era Shopping Park, aflat în apropiere. Aici se află inclusiv un fast food KFC, pentru o masă rapidă în oraș, și o pizzerie.

Cartierul Nicolae Grigorescu este unul cu o densitate mică a populației, așa că este deficitar și din punct de vedere bancar. Cele mai apropiate sucursale bancare și bancomate se află în zona Nufărul. Aici găsești bănci precum Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR, OTP Bank sau UniCredit Bank.

Nicolae Grigorescu nu este o zonă aglomerată, așa că pentru șoferi nu ar trebui să fie o problemă găsirea cu ușurință a unui loc de parcare.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Nicolae Grigorescu

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Nicolae Grigorescu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Nicolae Grigorescu

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Nicolae Grigorescu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
160 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
170 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Nicolae Grigorescu

Vânzare apartament în Oradea

zona Sud, 2 camere, 39 mp, Etaj 3 / 4

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare : Apartament cu 2 camere in zona West Residence-Oradea Imobilul este compus dintr-un dormitor mobilat, o bucatarie cu living open space ,o baie...

Vânzare apartament în Oradea

zona Sud, 4 camere, 80 mp, Etaj 3 / 4

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare : Apartament cu 4 camere in Prima Universitatii-Oradea Imobilul este compus din 3 dormitoare mobilate, o bucatarie cu living open space, 2 bai,...