Nicolae Iorga

Descrierea cartierului Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este unul dintre cartierele din orașul Oradea, care stă foarte bine din punct de vedere al facilităților medicale oferite. Asta în condițiile în care aici se află un spital important, iar la granița cu alte cartiere, încă două unități medicale.

Pentru că este o zonă aflată la marginea orașului Oradea, Nicolae Iorga este preferată de tot mai multe persoane care doresc să locuiască la casă și să aibă curte. Astfel, în ultima perioadă, pe lângă blocurile și casele vechi, au început să se realizeze tot mai multe construcții, indiferent că vorbim de complexuri rezidențiale sau locuințe individuale.

Concret, cartierul Nicolae Iorga este delimitat de străzile Izvorului și Vântului, din cartierul Oncea, calea ferată Oradea-București, precum și străzile Ecaterina Teodoroiu și Gheorghe Doja.

Deși nu se află foarte aproape de zona centrală a orașului Oradea, cartierul Nicolae Iorga este bine deservit de mijloacele de transport în comun. Astfel, prin această zonă trec două linii de tramvai. Este vorba de tramvaiul 1, care are străbate podul CFR, Gara Centrală și ajunge în Piața Unirii, și tramvaiul 3, care trece prin cartierul Nufărul, Gara Centrală și Piața Unirii.

De asemenea, cartierul Nicolae Iorga este străbătut de linia de autobuz 11, care ajunge la Gara Centrală și Gara Episcopia, iar linia 13 are stații pe Aleea Gojdu, Parc 1 Decembrie, Spitalul Județean și Gh. Doja.

În cartierul Nicolae Iorga poți să-ți faci cumpărăturile în special de la magazinele de mici dimensiuni. În zonă găsești mai multe minimarketuri, precum și un magazin Profi, pe str. Louis Pasteur.

Cele mai apropiate hypermarketuri se află în cartierul vecin Olosig. Aici se află un magazin Carrefour, pe str. Republicii, iar lângă o băcănie cu fructe și legume de la producători locali, pe str. Louis Pasteur, precum și mai multe magazine Profi.

În cazul în care te decizi să te muți în cartierul Nicolae Iorga, aici ai mai multe alternative de petrecere a timpului liber, fără a sta în prea multă aglomerație. Și anume, o importantă atracție este Camping Robinson Country Club, aflat pe str. Marin Preda, care are un restaurant, o piscină în aer liber și oferă bungalouri. În acest cartier te poți relaxa și pe malul Lacului dintre Dealuri, situat pe str. Nicolae Iorga, iar o locație demnă de luat în calcul este Hanul Pescarilor, aflat în apropiere.

Nu foarte departe de acest cartier sunt Cetatea Oradea, precum și Aquapark Nymphaea, unele dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului.

În cazul în care te decizi să te muți în cartierul Nicolae Iorga, este bine de știut că între granițele acestuia găsești o singură unitate de învățământ. Este vorba de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5, situată pe str. Călimăneștilor.

Însă, în Olosig, cartierul vecin, ai mai multe alternative din punct de vedere educațional. Concret, aici se află Liceul Teoretic „Ady Endre”, pe str. Moscovei, laboratoarele Facultății de Farmacie, pe str. Nicolae Jiga, și Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității Babeș-Bolyai, pe str. Parcul Traian. De asemenea, în Olosig are sediul și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, pe str. Mihai Eminescu.

Nicolae Iorga se numără printre cartierele din Oradea cel mai bine deservite din punct de vedere medical. Între granițele acestei zone se află un spital de stat important. Este vorba de Spitalul TBC, situat pe str. Izvorului.

De asemenea, la granița cu cartierul Gheorghe Doja este situat Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, cea mai mare unitate medicală din județul Bihor, pe str. Gheorghe Doja. O altă unitate medicală importantă, Spitalul Clinic CFR Oradea, se află în cartierul Olosig, în apropiere de Nicolae Iorga, pe str. Republicii.

De menționat la acest capitol ar fi și faptul că în cartierul Nicolae Iorga își desfășoară activitatea Centrul de Transfuzie Sanguină, pe str. Louis Pasteur. În zonă mai găsești și diferite clinici și cabinete medicale particulare la care poți apela în care ai afecțiuni de sănătate minore.

Dacă dorești să iei masa în oraș, trebuie să știi că oferta nu este una foarte bogată la capitolul gastronomie, având în vedere că Nicolae Iorga este un cartier aflat la marginea orașului Oradea și nu are o densitate foarte mare a populației.

Concret, găsești un restaurant unde poți lua masa rapid pe str. Marin Preda, și un bar pe str. Gheorghe Doja. Nu foarte departe de acest cartier se află Hanul Pescarilor, o locație realizată într-un loc special, în stil rustic, pe malul unui lac.

Pentru o ofertă mai diversificată, ești nevoit să te deplasezi în cartierul vecin Olosig. Printre altele, aici găsești o pizzerie cu specific italian, pe str. Episcop Roman Ciorogariu, o tavernă, pe str. Mihai Eminescu, iar un kebab turcesc delicios poți savura la un fast food deschis pe Calea Republicii.

Cartierul Nicolae Iorga este deficitar din punct de vedere bancar. Între granițele acestei zone nu găsești nicio sucursală bancară sau bancomat. Însă poți beneficia de servicii bancare fără să te deplasezi foarte departe, în cartierul Olosig. Aici găsești sucursale ale unor bănci precum CEC Bank, Banca Transilvania, BRD, UniCredit sau ING.

Bine de știut este faptul că în Piața București, aproape de cartierul Nicolae Iorga, se află și o casă de schimb valutar.

Găsirea unui loc de parcare în cartierul Nicolae Iorga din Oradea nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru șoferi, având în vedere că zona nu este una foarte aglomerată.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Nicolae Iorga

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Nicolae Iorga şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Nicolae Iorga

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Nicolae Iorga

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
170 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
230 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare