Rogerius

Descrierea cartierului Rogerius

Situat în vestul municipiului, Rogerius este cel mai mare cartier din Oradea cu o mare densitate a populației cee ce face din acest cartier un important centru de investiții. Mai mult decât atât, cartierul este considerat un mic „oraș-satelit” iar asta datorită poziționării sale strategice: aproape de granița Borș și la granița cu Ungaria. Zona de Vest a cartierului este puternic industrializată, întâlnind aici fabricile din perioada comunismului alături de corporații noi ce au ales să își dezvolte afacerile în această zonă.

Dacă vei locui în aceast cartier, trebuie să știi că zona este bine organizată din perspectiva mijloacelor de transport în comun. Astfel tramvaiul ne oferă cinci linii cu trei destinații. Liniile 1N și 3R ajung până în Piaţa Unirii. Linia 1NS are capăt de linie la stația Sinteza iar liniile 1R și 3N ajung la Gara Centrală.

În ceea ce privește autobuzul, în această zonă putem călători cu 11 linii. Linia 11 ne ajunge până la Gara Episcopia, linia 14 la Podului, linia 17 la Gara de Est. Linia 18 se oprește în stația Bihorului Pod, linia 21N are capăt de linie la stația Aradului. Linia 21R oferă transport până în stația C. Aradului, linia 22 la Real II, linia 24 la Macon. Linia 26 se oprește pe strada Ion Mihalache, Linia 27 pe strada Petre Carp, iar ultima linie de transport, Linia T1, se oprește în Olosig.

Pentru cei ce își doresc să cumpere legume și fructe proaspete, Piaţa Rogerius de pe strada Corneliu Coposu la 29 A vă poate oferi exact produsele pe care le doriți. Există și cunoscutele magazine Profi, unul amplasat pe strada Lacul Roșu nr.12, iar celelalt pe strada Ioan Cantacuzino numărul 21. Unul dintre cele două magazine Mega Image se află pe aceeași stradă, iar un Penny vă așteaptă pe bulevardul Ștefan cel Mare. Celălalt Mega Image Magnoliei poate fi regăsit pe strada Transilvaniei 14.

Cartierul reprezintă un loc ideal pentru cei mici.Regăsim numeroase parcuri, precum Parcul Magnoliei de pe strada Transilvaniei 18, Parcul Olosig pe strada Corneliu Coposu 3, și chiar parcul de distracții Orășelul Copiilor, amplasat pe strada Corneliu Coposu. În Stadionul Iuliu Bodola de pe strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino 1 se pot organiza diferitele activități ce presupun o organizare complexă la scară mare.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, trebuie să știi că la capitolul educație vei avea sufiecient de multe variante pentru copiii tăi, întrucât în această zonă se află zece unități de învățământ. Școala Generală nr. 11 se regăsește pe strada Barsei Moldovei, Liceul Teoretic Lucian Blaga este amplasat pe strada Posada la nr.1, iar Liceul Blaga pe aceeași stradă la nr. 3.

O școală postliceală se află, de asemenea, în acest cartier sub numele de Postliceala Tehnică ,,Henri Coandă” pe strada Theodor Speranța 2.

Și pentru preșcolari există variante, astfel că vei regăsi aici cinci grădinițe: Grădinița cu program prelungit nr. 52, pe strada Călugăreni, Casa Minunată, strada Simion Mehedinți. Szent Laszlo Romai Katolikus Telogiai Liceum Ovodaja, Grădiniţa Program Prelungit NR. 53 Junior, și Creșa nr. 3 “Tărâmul Fermecat”.

Dacă sunteți preocupați să vă luați permisul de conducere, vei regăsi în cartier Şcoala Auto ZACH amplasată pe strada Rozmarinului 11 care vă poate ajuta în acest sens.

În cazul unor probleme medicale, cartierul Rogerius este unul foarte bine deservit la acest capitol. Vom regăsi aici Spitalul privat Pelican amplasat pe strada Corneliu Coposu numărul 2 și Spitalul Clinic Municipal "Dr.Gavril Curteanu", pe strada Corneliu Coposu la numărul 12. De asemenea cartierul mai dispune de numeroase clinici și cabinete private destinate analizelor medicale, problemelor stomatologice și urgențelor veterinare.

Această zonă oferă o abundență de restaurante. Rogerius ne pune la dispoziție numeroase opțiuni pentru a ne răsfăța gusturile, ca de exemplu: Amicii - Restaurant & Pizzerie, pe strada Posada 1, Amante, Cofetăria & Pizzeria Danessa, pe strada Corneliu Coposu 31, The Blooms pe bulevardul Dacia 53, Laboratorul Danessa, de pe strada Spartacus 34, One Burger Oradea, pe bulevardul Ștefan cel Mare 66-68, Fresco Piatto, pe bulevardul Dacia 103.

În cazul în care vă plac dulciurile, regăsim în această zonă o serie de cofetării între care, Cofetăria Perla Oradea de pe bulevardul Dacia 33, precum și Cake Art. Tot pe bulevardul Ștefan cel Mare se află și Brutărie Patiserie Arberi.

Iar dacă doriți să savurați diferite bauturi, veți regăsi aici Domino & Club Five 5, pe strada Transilvaniei 30, Cireșica Wine Bistro, pe strada Călugăreni 12, Cafe Bar Discreet, pe strada Olimpiadei 32, Bar No Exit, Senza, Caffe & Lounge, strada Iza 27, dar și Beer House, de pe strada Transilvaniei 25.

În cartierul Rogerus există câte o sucursală pentru fiecare dintre cele mai cunoscute bănci, Banca Transilvania poate fi găsită atât pe strada Transilvaniei 13, Bl. AN5 cât și pe bulevardul Ștefan cel Mare 128. BRD se află pe strada Transilvaniei Nr. 10 are și un bancomat CEC Bank în față. Agentia Transilvania se află pe strada Transilvaniei nr. 23, iar Raiffeisen Bank pe strada Corneliu Coposu 29. Bancomatul GarantiBank este amplasat pe strada Transilvaniei 4.

Întrucât acesta este cartierul cu cea mai mare densitate a populației, găsirea unui loc de parcare în această zonă poate să dea adevărate bătăi de cap șoferilor.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Rogerius

5 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Arena Residence, Green Residence, Prima Premium Decebal, URBANA Residence, Prima Villa. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Rogerius şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Rogerius

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.573 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

0,0%  (0 €/mp) faţă de luna 3/2024

+16,5%  (223 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Rogerius

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
150 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
280 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Rogerius

Vânzare apartament în Oradea

zona Rogerius, 2 camere, 46 mp, Parter / 4

Va propunem spre vanzare, comision 0% la cumparare, un apartament cu 2 camere, decomandat, intr-o zona cu verdeata si linistita. Proprietatea se afla situata la parterul unui bloc cu 4 etaje,...

Vânzare apartament în Oradea

zona Rogerius, 2 camere, 45 mp, Parter / 4

Cod : #OC Apartament cu 2 camere, bloc : A, semidecomandat, etaj parter din 4 acoperit cu tigla, orientare: sud-vest cu suprafata utila de 45 mp si construita de 56 mp. Este compus din: 1...

Vânzare garsoniera în Oradea

zona Rogerius, o cameră, 33 mp, Etaj 2

Blitz va propune spre vanzare o garsoniera cocheta in Rogerius, imediat ocupabila. Aflata intr-o zona cu acces facil catre mijloace de transport in comun, hypermarket-uri, magazine universale si...

Vânzare apartament în Oradea

zona Rogerius, 2 camere, 42 mp, Parter

Agentia imobiliara CA Imob bills va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere in zona Rogerius, Oradea Locuinta este decomandata si masoara o suprafata utila de 42 mp, este amplasata la...

Închiriere apartament în Oradea

zona Rogerius, 4 camere, 90 mp, Etaj 1 / 4

Blitz va ofera spre inchiriere apartament 4 camere in Rogerius. Apartamentul are 90 mp. Este format din 3 dormitoare, 2 bai, living, bucatarie. Apartamentul are si loc de parcare. Zona linistita si...

Închiriere apartament în Oradea

zona Rogerius, 2 camere, 54 mp, Etaj 1 / 8

Blitz va ofera spre inchiriere un apartamnet de 2 camere, 54mp, decomandat, zona Rogerius, pe transilvaniei. Apartamentul dispune de o compartimentare generoasa, fiind gandita astfel: 1 hol ,1...

Închiriere apartament în Oradea

zona Rogerius, 2 camere, 55 mp, Parter

Agentia imobiliara CA Imob bills va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere in zona Rogerius, Oradea. Apartamentul este semidecomandat si masoara o suprafata utila de 55 mp, fiind...

Închiriere apartament în Oradea

zona Rogerius, 2 camere, 52 mp, Etaj 1

Agentia imobiliara CA Imob bills va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere in zona Rogerius, Oradea. Apartamentul este semidecomandat si masoara o suprafata utila de 55 mp, fiind...