Salca

Descrierea cartierului Salca

Salca este un cartier din Oradea, aflat în imediata apropiere a zonei Universității, fiind delimitat de următoarele străzi: limita cimitirului Rulikovsky, Făgărașului (Cartierul Dorobanților), Nufărului (Cartierul Nufărul), Jules Verne, Ciheiului și Ogorului.

În apropierea acestui cartier se află cel mai mare centru comercial din Oradea, astfel că locuitorii au mai multe alternative în ceea ce privește modul de petrecere al timpului liber, dar și de cumpărături.

Zona este în plină dezvoltare, astfel că aici au început să se construiască și complexuri rezidențiale, pe lângă blocurile realizate în urmă cu zeci de ani.

În ceea ce privește mijloacele de transport în comun, trebuie să știi că prin cartierul Salca trec două linii de autobuz. Este vorba de linia 20, care leagă Salca de zona Nufărul și Auchan, și de linia 25, care ajunge în Nojoridului și Piața Cetății.

De menționat este faptul că în acest cartier se găsește depoul de tramvaie al regiei de transport din Oradea, dar și cel de autobuze, pe str. Atelierelor. Totodată, zona este străbătută și de linia de tramvai 3, care trece prin cartierul Nufărul și Parcul Olosig.

Dacă alegi să te muți cartierul Salca, te poți deplasa foarte ușor la Lotus Center, cel mai mare centru comercial din Oradea, aflat în cartierul vecin, care adăpostește și un magazin Carrefour. De asemenea, lângă Lotus Center găsești și un magazin Lidl, pentru o ofertă și mai diversificată.

În cazul în care dorești să cumperi de la producători locali, te poți deplasa la piața agroalimentară West Market, aflată între granițele cartierului Salca, pe str. Ogorului. În zonă ai posibilitatea să-ți faci cumpărăturile și de la micile magazine.

La capitolul recreere, ai o mulțime de alternative, în special de petrecere a timpului liber în natură. Mai precis, cartierul Salca este străbătut de râul Adona, pe malul căruia te poți plimba. De asemenea, pe str. Tompa Mihaly găsești Parcul Adona, pentru relaxare în mijlocul naturii.

Totodată, centura din Oradea trece prin acest cartier, astfel că poți ieși foarte ușor din oraș. De menționat ar fi și Parcul Salca, din cartierul Nufărul, cel mai mare din Oradea, aflat în vecinătate. Parcul se întinde pe o suprafață de aproape șase hectare.

Între granițele acestui cartier vei găsi Grădinița „Curcubeu” Nr. 56, pe str. Liszt Ferenc, iar la limita cu cartierul vecin, pe str. Țepeș Vodă, Colegiul Biblic Est European.

Pentru mai multe alternative, te poți orienta spre cartierele din apropiere. Bine de știut este faptul că Salca se învecinează cu cartierul care găzduiește Universitatea din Oradea. De asemenea, în proximitate se află și Colegiul Economic „Partenie Cosma”, pe Calea Armatei Române, dar și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 46, pe str. Feldioarei.

Din punct de vedere medical, în cartierul Salca găsești un punct de recoltare a analizelor medicale, și un cabinet privat de fizioterapie, ambele fiind situate pe str. Nufărului.

În proximitate, pe str. Corneliu Coposu, poți beneficia de asistență medicală în cadrul celui mai mare spital privat din România din punctul de vedere al internărilor. Este vorba de Spitalul Pelican.

La capitolul gastronomie, nu ai o ofertă prea bogată. În cartierul Salca găsești doar un fast food, pe str. Aleea Salca. Însă, chiar în apropiere, în centrul comercial Lotus Center, poți alege dintre mai multe cafenele și fast food-uri, dacă intenționezi să te relaxezi în oraș. Totodată, în Dorobanților, cartierul vecin, găsești chiar și o vinotecă, pe str. Cloșca, precum și o cofetărie, cu preparate delicioase, pe str. Anatole France.

Din păcate, dacă te decizi să te muți în cartierul Salca, nu vei găsi niciun bancomat sau sucursală bancară. Singura alternativă este de a te deplasa în zonele din apropiere.

Dar asta nu ar trebui să fie o problemă, având în vedere că centrul comercial Lotus Center se află la o aruncătură de băț. În Lotus Center, pe lângă numeroase bănci și banomate, vei ngăsi și și un serviciul de schimb valutar.

Găsirea unui loc de parcare nu ar trebui să reprezinte o problemă, dacă intenționezi să te muți în cartierul Salca. Asta pentru că zona nu este foarte aglomerată.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Salca

7 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL, Arena Residence, URBANA Residence, Prima Premium Decebal, Charm Residence by Nufaru Plaza, Panorama Apartments, Green Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Salca şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Salca

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.345 €/mp

01.05.23 - 31.05.23

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2023

+5,7%  (73 €/mp) faţă de luna 5/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Salca

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de
250 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
280 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Salca

Vânzare apartament în Oradea

zona Salca, 3 camere, 66.37 mp, Etaj 3 / 3

Apartament cu 3 camere compus din: 1 living, 1 bucatarie open-space, 2 dormitoare, 1 dressing/debara/spalatorie, 2 bai cu aerisire, 1 hol, 1 loc de luat masa si 1 balcon. Suprafata utila totala...

Vânzare garsoniera în Oradea

zona Salca, o cameră, 32 mp, Etaj 1 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu o camera (garsoniera), tip D ,decomandata, pe strada Atelierelor, langa Universitate. Proprietatea este situata intr-o zona in plina dezvoltare, in...

Vânzare apartament în Oradea

zona Salca, 3 camere, 67 mp, Etaj 1 / 4

Cod : #SZR Apartament nou 2023 amenajat la cheie cu 3 camere, amplasat la etaj 1 din 3, avand o suprafata utila de 67 m2 + terasa de 22 m2 si construita totala de 102 m2. Dispune de o...