Seleuș

Descrierea cartierului Seleuș

Seleuș este un cartier din Oradea, aflat în plină expansiune. În secolul al XVIII-lea, acest cartier era o localitate suburbană a orașului, având un număr mic de case răsfirate pe două străzi care mai există și astăzi: Bumbacului și Eforiei. După anul 1860, micul sat de pe râul Peța a început să se dezvolte, datorită morii de apă care producea făină.

În cartierul Seleuș predomină blocurile construite în perioada comunistă, însă, în ultimii ani, în zonă au început să se facă investiții și în noi proiecte imobiliare. Dacă nu-ți place aglomerația și adori relaxarea în mijlocul naturii, trebuie să știi că decizia de a te muta în Seleuș poate fi una bună. Prin acest cartier trece pârâul termal Peța, care traversează Oradea de la est la vest.

Dacă vei lua decizia de a te muta în cartierul Seleuș, trebuie să știi că vei putea să te deplasezi ușor cu mijloacele de transport în comun în mai multe zone ale orașului.

Mai precis, prin această zonă trec cinci linii de autobuz. Este vorba de linia 10, care trece prin Complex Seleușului, Piața Devei și Henrik Ibsen, linia 12 - ajunge în cartierul Nufărul și Piața Unirii, linia 16 - trece prin Piața 1 Decembrie, Romeur și Metro, linia 17 - ajunge la Kaufland, Maternitate, Gara de Est și Centrul Civic, precum și autobuzul 20, care trece prin cartierul Nufărul și are capăt de linie la Auchan.

Între granițele cartierului Seleuș poți să faci cumpărături doar de la micile magazine. Însă, pentru o ofertă mai diversificată, te poți deplasa în Nufărul, cartierul vecin, unde găsești un hipermarket Carrefor, dar și un magazin Lidl, care au și produse locale.

Dacă ai nevoie și de alte cumpărături pentru casă, în apropiere se află și un magazin Dedeman și altul Brico Depot.

Pentru petrecerea timpului liber, în granițele acestei zone găsești o pistă de carting, pe str. Rampei, iar la granița cu cartierul vecin se află un loc de joacă privat, pe str. Războieni. De menționat la acest capitol ar fi și Biserica Greco-Catolică Schimbarea la Față, situată pe str. Alexandru Andrițoiu, în apropiere de Seleuș.

Totodată, un punct de atracție este reprezentat de vechea moară Seleuș, în care încă se macină făină, la fel ca-n vremurile de demult, aflată în cartierul vecin Velența.

Însă poți ieși foarte ușor din Oradea pentru a te relaxa în natură sau în diferite locuri inedite. Asta pentru că în acest cartier se află Gara Oradea Est, dar și Autogara Intrans. Foarte aproape este și centura din Oradea.

La capitolul educație, este bine de știut că între granițele acestui cartier nu se găsește nicio unitate de învățământ. Dar poți să-ți înscrii copiii la școlile aflate în proximitate.

Astfel, în cartierul vecin, pe Aleea Onisifor Ghibu, se află Grădinița Nr. 28, iar în apropiere, pe aceeași stradă, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. De asemenea, în cartierul Velența, situat relativ aproape de Seleuș, se găsește Universitatea Agora, care este una privată, pe care o poți lua în calcul atunci când copiii vor fi mai mari.

Trebuie să știi că dacă te decizi să te muți în cartierul Seleuș, această zonă nu stă foarte bine la capitolul servicii medicale. Cele mai apropiate unități sunt o clinică medicală privată, dar și un cabinet stomatologic, ambele fiind situate în Piața Nucetului.

În aceste condiții, pentru a beneficia de mai multe servicii medicale, ești nevoit să iei în calcul deplasarea în alte cartiere din Oradea.

Cartierul Seleuș este deficitar și în ceea ce privește gastronomia. Însă ajungi foarte ușor din această zonă la Lotus Center, cel mai mare centru comercial din Oradea, unde găsești numeroase cafenele, restaurante, pizzerii și fast food-uri, pentru o masă pe cinste în oraș.

De asemenea, pe centura Oradea, aflată în apropiere de Seleuș, se găsește un fast food McDonalds, iar lângă calea ferată, care străbate și acest cartier, se află o vinotecă, pe str. Căii Ferate.

Din păcate, pentru că este un cartier mic, cartierul Seleuș nu stă bine nici din punct de vedere bancar. Cele mai apropiate sucursale bancare și bancomate la care poți apela se află în cartierul Velența. Și anume, aici găsești bănci precum BCR sau CEC Bank.

Totodată, Lotus Center reprezintă o bună alternativă, în cazul în care ai nevoie de diferite servicii bancare. În acest centru comercial se află sucursale și bancomate ale OTP Bank, Banca Transilvania și BCR, precum și o casă de schimb valutar.

Pentru posesorii de mașini, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă, având în vedere că zona Seleuș nu este considerată ca fiind una aglomerată.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Seleuș

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Seleuș şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Seleuș

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Seleuș

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
160 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
170 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Seleuș

Vânzare apartament în Oradea

zona Seleus, 2 camere, 32 mp, Etaj 1 / 3

Blitz va propune spre vanzare apartament 2 camere, situat in zona Velenta, in apropierea mijloacelor de transport in comun si a magazinelor. Este situat la etajul 1 al unui imobil cu 3 niveluri....