Splaiul Crișanei

Descrierea cartierului Splaiul Crișanei

Cartierul Splaiul Crișanei Cartierul este un cartier de dimensiuni mici situat la nord de Orașul Nou, pe malul Crișului, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos și 5 minute de călătorit cu mașina. În cartierul Seleuș predomină blocurile construite în perioada comunistă, însă, în ultimii ani, în zonă au început să se facă investiții și în noi proiecte imobiliare.

Cartierul nu este foarte bogat la capitolul viață socială, întrucât nu oferă locatarilor prea multe posibilități de petrecere a timpului liber, însă are avantajul faptului că se află în vecinătatea Crișului Repede, așadar este o opțiune pentru cei care doresc să trăiască în apropierea râului.

În această zonă circulă doar autobuzul. Cu toate acestea, locuitorilor din această zonă le sunt puse la dispoziție șapte linii de transport: linia 10 ce se oprește la stația Henrik Ibsen, linia 14 care ajunge până la stația Podului, linia 14C la Piaţa Ioşia. Linia 19 ne duce până la stația Dacia Pasaj, liniile 21N și 21R ajung până la Auchan, iar nu în ultimul rând, linia T1 ajunge cu capătul de linie în Piaţa 1 Decembrie.

Zona acoperă o suprafață destul de mică din aria orașului așa că aici se poate găsi doar un singur magazin Lidl situat pe strada Tudor Vladimirescu la numărul 87.

În ceea ce privește posibilitățile de recreere, regăsim aici un spațiu de joacă, pe strada Splaiul Crişanei, un loc în aer liber în care cei mici se pot juca relaxați. Pentru adulți, regăsim în cartier sala de fitness Heredeu Gold Gym, de pe strada Constantin Brâncoveanu 12 care poate servi drept un loc de recreere pentru cei care doresc un stil de viață sănătos ce include mișcare.

În Splaiul Crișanei există urmatoarele instituții de învățământ pentru tinerii din mediul preuniversitar: Colegiul Tehnologic “Mihai Viteazul” pe strada Poieniței, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” pe strada Constantin Brâncoveanu și Liceul Teoretic German "Friedrich Schiller" pe strada Comarnicului. Cei mici au aici doar o singură creșă, Creșa nr.9 “Căsuţa din Poieniţă” pe Strada Poieniței.

Cu toate că este un cartier mic, aici se află Spitalul Splaiul Crișanei, pe strada cu acelasi nume, dar și MedEuropa, un centru de radioterapie, pe strada Constantin Brâncoveanu 59.

La capitolul gastronomie, locuitorii din zonă pot alege localul Picco Pollo, pe strada Constantin Brâncoveanu și restaurantele Karpaten bistro Haus și Restaurant Intim aflate pe strada Tudor Vladimirescu 77. Acestea sunt singurele opțiuni pentru locuitorii acest cartier care doresc să mănânce în oraș.

În acest cartier nu sunt bănci sau bancomate.

Pentru posesorii de mașini, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Splaiul Crișanei

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Splaiul Crișanei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Splaiul Crișanei

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Splaiul Crișanei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
290 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
380 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Splaiul Crișanei

Vânzare apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 78 mp, Etaj 2 / 2

Agentia imobiliara Sapient recomanda in EXCLUSIVITATE, FARA COMISION la cumparator un apartament inteligent cu sarm , deosebit de frumos intr-un ambient foarte placut si intr-o zona foarte...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 80 mp, Etaj 1

Apartament 2 camere, situat la etajul 1, pe strada Iosif Vulcan. Imobilul este compus din 2 camere, bucatarie, baie si balcon. Apartamentul are o suprafata de 80 mp, se inchiriaza nemobilat pe o...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 4 camere, 86 mp, Etaj 5 / 9

Agentia imobiliara Karimob, va propune spre inchiriere un apartament pe B-dul Decebal la etajul 5 cu lift . Apartamentul se regaseste intr-o zona foarte buna, centrala, pe B-dul Decebal langa...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 67 mp, Etaj 6 / 7

YouPro.ro va propune spre inchiriere apartament cu 2 camere, decomandat, confort 1, situat in zona Facultatii de Medicina, disponibil la etajul 6, cu o suprafata utila de de 60 mp...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 3 camere, 77 mp, Etaj 4 / 8

YouPro.ro va propune spre inchiriere apartament cu 3 camere, decomandat, confort 1, situat pe strada Transilvaniei, disponibil la etajul 4 din 8. Imobilul are o suprafata de 77 mp utili....