Tokai

Descrierea cartierului Tokai

Tokai este un cartier din Oradea, aflat în partea de est a orașului, la periferie. A fost ridicat pe fosta haldă de argilă din zona Căii Clujului, în anii 70, și este deficitar în ceea ce privește infrastructura.

Cartierul are o densitate mică a populației și stă prost și la capitolul transport în comun. Zona este situată peste drum de Metro, fiind delimitată de următoarele străzi: Micsandrelor, Măcieșului, râul Crișul Repede, limita administrativă a comunei Oșorhei, Calea Clujului, Ogorului și Căii Ferate.

Un singur mijloc de transport în comun străbate zona cartierului Tokai. Și anume, linia de autobuz 16, care trece prin Piața 1 Decembrie, Romeur și are capăt la Metro. În aceste condiții, ești nevoit să te deplasezi până în cartierele vecine pentru a beneficia de mai multe alternative pentru a ajunge în diferite zone din Oradea.

Dacă te vei muta în cartierul Tokai, pe lângă magazinele de mici dimensiuni, poți să faci cumpărături de la supermarketul Metro, situat pe Calea Clujului.

Cel mai apropiat centru comercial este Lotus Center, unde găsești inclusiv un hypermarket Carrefour, de unde poți cumpăra și produse locale. Pentru o ofertă mai bogată, în apropiere se află și un magazin Lidl, în zona Nufărului.

La capitolul recreere, un avantaj îl reprezintă malul râului Crișul Repede, care străbate cartierul Tokai, unde te poți relaxa în natură. În zonă sunt și două lăcașuri de cult, Biserica Lumina Oradea și Biserica Nașterea Maicii Domnului, ambele aflate pe Calea Clujului, dar și terenul de fotbal Motorul.

Însă, pentru alte alternative de petrecere a timpului liber, ești nevoit să mergi în celelalte cartiere din Oradea sau chiar în afara orașului.

Pentru că zona are o densitate mică a populației, așa cum era de așteptat, este deficitară și în ceea ce privește unitățile de învățământ la care poți să-ți înscrii copilul.

Cele mai apropiate unități sunt în cartierele vecine și anume, pe Aleea Onisifor Ghibu se află Creșa Nr. 4, care este una de stat, și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28. De asemenea, în apropiere, pe aceeași stradă, găsești Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Cartierul Tokai este deficitar și din punct de vedere medical. În zonă ai două cabinete medicale private, unul de stomatologie, pe Calea Clujului, și altul de terapie Bowen, pe str. Aiudului.

Așadar, dacă te decizi să te muți aici, trebuie să ai în vedere că în cazul în care ai nevoie de servicii medicale, trebuie să apelezi la variantele oferite de celelalte cartiere din Oradea.

Cartierul Tokai este străbătut de drumul european 60, care leagă Oradea de Cluj-Napoca, astfel că vei găsi pe marginea șoselei câteva localuri.

Concret, pe Calea Clujului se află o plăcintărie-langoșerie, iar pe str. Dejului, poți lua masa la un restaurant. De asemenea, tot pe Calea Clujului se află un alt restaurant cu preparate tradiționale.

Având în vedere faptul că este un cartier cu o densitate mică a populației, în Tokai găsești o singură sucursală bancară, Banca Transilvania, aflată pe Calea Clujului. De asemenea, pe marginea șoselei ai și o casă de schimb valutar, la numărul 286.

Fiind un cartier aflat la marginea orașului Oradea, cu o densitate mică a populației, găsirea unui loc de parcare se realizează fără prea mari bătăi de cap.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tokai

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tokai şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tokai

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Tokai

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
160 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
170 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare