Aradului

Descrierea cartierului Aradului

Aradului este unul dintre cartierele amplasate la periferia nordică a Timișoarei. Cartierul este alcătuit în mod preponderent din blocuri, dintre care majoritatea ridicate înainte de Revoluție. Acest fapt contribuie, în mod firesc, la densitatea mai ridicată a populației din acest cartier, cu mențiunea că aici se găsesc, totuși, și porțiuni mai „aerisite”.

Având în vedere caracteristicile sale, Aradului reprezintă o alegere potrivită în special pentru timișorenii care nu dispun de un buget suficient pentru achiziția unei case sau vile – motiv pentru care ar prefera, în schimb, un apartament. Un beneficiu important pentru potențialii cumpărători este reprezentat, desigur, de accesul facil către zona centrală a orașului.

La capitolul mijloace de transport în comun, de menționat este că pe această arteră trece linia de troleibuz 17, care face legătura cu centrul orașului (ajungând la Piața Mărăști, din zona Cetate), dar și linia autobuzului de tip expres 2, care străbate capitala Banatului de la nord la sud. Ca și locuitorii altor cartiere timișorene, cei din Aradului nu beneficiază de o rețea de piste pentru bicicletă, însă pot utiliza acest mijloc de transport și în absența acestora.

Aradului este, cu siguranță, una dintre zonele timișorene cel mai bine deservite la capitolul retail. Astfel, pe lângă multiplele magazine „de cartier”, locuitorii săi au la dispoziție atât un supermarket din rețeaua Lidl (amplasat în sud, aproape de „granița” cu Circumvalațiunii), cât și un Penny Market (situat mai în centru, pe strada Calea Aradului), un Profi City și Mega Image.

În plus, în nordul cartierului se găsește o zonă comercială mai amplă, din care fac parte un hipermarket Auchan, un magazin Selgros, un magazin de bricolaj Hornbach, un Decathlon, Momax, și showroom-ul Tempini. Cu mașina sau cu alte mijloace de transport în comun, nici mall-ul Iulius Mall nu se află la mare depărtare.

Fiind un cartier cu o densitate mai ridicată a populației, Aradului beneficiază de câteva locuri de joacă pentru copii moderne, recent amenajate de către autoritățile locale. Deși nu poate fi considerată un parc propriu-zis, o amplă zonă verde, pretabilă pentru relaxare (pentru studenți, dar nu numai), este cea din jurul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

De menționat este că tot în apropierea acestei unități de învățământ superior se găsesc și mai multe terenuri de sport, atât de tenis, cât și de fotbal. Pentru cei pasionați de a face mișcare în aer liber, un punct de interes demn de menționat este Baza Sportivă Textila, de pe Strada Martir Dan Carpen (nr. 5), ce include atât terenuri de sport, cât și o piscină publică.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, de care ține Facultatea de Medicină Veterinară, alături de Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare este este principala instituție de învățământ superior din această parte a orașului. În ceea ce privește ciclul preșcolar, spre exemplu, de menționat în Aradului ar fi Grădinița „Arta în Nori” (de pe Strada Felix, nu foarte departe de Calea Aradului).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Aradului:

Printre unitățile medicale disponibile în zonă, aici regăsim câteva centre private de dimensiuni mai mari, dintre care important de menționat este Spitalul (și Policlinica) Premiere, de pe strada Calea Aradului, nr. 113. Totodată zona mai dispune de o serie de cabinete medicale „de cartier”.

Vezi pe hartă unde sunt localizate:

Câteva fast food-uri găsești în apropierea hypermarket-urilor, însă la capitolul restaurante, zona de Nord dispune de două locații în care se poate servi un prânz sau o cină de business (L’Osterietta și localul de la parterul clădirii de birouri Vox).

Cu mașina, însă, poți să ajungi repede la Iulius Town, district care dispune de o gamă variată de cafenele și restaurante.

Găsești un bancomat BRD în zona magazinelor Peny, unde totodată mai găsești și o sucursală ING Office. De asemenea regăsim pe Calea Aradului o sucursală Raiffeisen Bank vis-a-vis de showroom-ul de lux Tempini.

Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cadrul mall-ului Iulius Mall, cel mai apropiat de zona de Nord. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Pentru posesorii de autovehicule, găsirea unui loc de parcare, în special în zonele mai aglomerate de blocuri, poate reprezenta o problemă – cei care doresc să aibă la dispoziție un asemenea spațiu „cu toate actele în regulă” se pot adresa funcționarilor Primăriei orașului, cu sediul pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Aradului

3 rezultate

Asemenea orașelor europene, zona de Nord a atras în ultimii ani o serie de investiții imobiliare, deci ai la dispoziție și o ofertă de apartamente noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Iris Armoniei 25, KubiK by ETNS, Sun City Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Aradului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Aradului

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț a Timișoarei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Aradului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor sub media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
380 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Aradului

Vânzare apartament în Timişoara

zona Aradului, 2 camere, 54 mp, Etaj 2

Oferim spre vanzare un apartament cu 2 camere, aflat la etajul 2, intr-un bloc nou cu 4 etaje, in zona Aradului, cu acces imediat la mijloace de transport, centre comerciale, aproape de Mall si...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Aradului, 2 camere, 56 mp, Etaj 6 / 7

Agentia Estate Group va ofera spre vanzare apartament cu 2 camere, decomandat, cu suprafata utila de 56 mp, situat la etajul 6/7, cu lift, in Aradului. Imobilul este compartimentat astfel: -...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Aradului, 3 camere, 88 mp, Etaj 4

Agentia Alprosystem Estate va ofera spre vanzare apartament cu 3 camere in zona Aradului -Apartamentul este compartimentat astfel: living, 2 dormitoare, bucatarie si baie. -Inclazire: de la reteaua...

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Aradului, o cameră, 30 mp, Parter / 4

Agentia Estate Group va ofera spre vanzaere apartament cu 1 camera transprmata in 2, situata la parter, cu suprafata utila de 30 mp utili plus 2 balcoane in interior de 7 mp, in zona Aradului....

Închiriere apartament în Timişoara

zona Aradului, 2 camere, 53 mp, Etaj 4

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, in zona Aradului, Complexul Iris. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 53mp. Compartimentarea...