Circumvalațiunii

Descrierea cartierului Circumvalațiunii

Fiind amplasat între două zone rezidențiale istorice (Cetate și Iosefin) și alte cartiere în care blocurile dețin o pondere importantă sau chiar majoritară (Torontalului-Bucovina, Aradului, Lipovei), Circumvalațiunii are o componență eclectică.

Mai bine de jumătate din suprafața cartierului este ocupată de blocuri ridicate în perioada comunistă, în vreme ce, în sud, se găsește o comunitate închegată de case și vile.

Dată fiind apropierea sa de zona centrală a orașului, cartierul este, mai ales raportat la suprafața sa, destul de bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun – pe Bulevardul Cetății, spre exemplu, circulă tramvaiele 4 și 10, iar pe Strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii ajung liniile de autobuz 13 și, respectiv, E1. Și pasionații de ciclism sunt avantajați, aceștia având acces, strict între granițele cartierului, la mai multe piste special amenajate: una pe Bulevardul Cetății, una pe Strada Gheorghe Lazăr și alta pe Calea Circumvalațiunii.

Aici putem găsi o serie de magazine de tip supermarket (printre care se numără un Mega Image foarte bine aprovizionat, un Penny Market și două Profi City). Pe lânga acestea, amintim un hipermarket: este vorba de o unitate din rețeaua Kaufland, amplasată aproape de „granița” cu zona centrală.

Această subdiviziune a Timișoarei prezintă avantajul proximității a două zone în care se găsește câte un mall. Astfel, în Cetate, aproape de Parcul Civic, se află magazinele din Bega Shopping Center, în vreme ce, în partea de sud a cartierului Lipovei, foarte aproape de limita cu Circumvalațiunii, există o întreagă zonă comercială, din care face parte și Iulius Mall (alături de două magazine de bricolaj – Praktiker și Dedeman).

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, timișorenii din Circumvalațiunii sunt evident mai avantajați decât cei din alte zone ale orașului; astfel, cu toate că nu au la dispoziție prea multe parcuri în interiorul propriului cartier (de menționat fiind, totuși, Parcul Dacia), aceștia beneficiază, totuși, de accesul rapid către zona Cetate. Cel mai apropiat de aici este Parcul Botanic, amplasat chiar la „granița” cu Circumvalațiunii.

Pe lângă faptul că pot apela la serviciile unei săli de fitness din apropierea casei, iubitorii de sport beneficiază de un alt important punct de interes: este vorba despre Stadionul CFR, care se găsește în extrema de sud-vest a cartierului, aproape de limita cu Blașcovici, anume pe Strada Nera, nr. 2. De asemenea, în acest cartier regăsim și cea mai nouă galerie de artă din oraș – Kunsthalle Bega.

În acest areal relativ restrâns se găsesc mai multe instituții de învățământ demne de menționat, anume Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” (pe Bulevardul Cetății, nr. 24), Școala Gimnazială Nr. 18 (pe Strada Amforei, nr. 6), Școala Gimnazială Nr. 24 (pe Strada Brândușei, nr. 7), Școala Gimnazială Nr. 26 (pe Strada Ulmului, nr. 2), dar și Colegiul Tehnic „Henri Coandă” (pe Str. C. Brediceanu, nr. 37). În materie de școli (și grădinițe), proximitatea zonei centrale reprezintă, iarăși, un avantaj important.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Circumvalațiunii:

Pe lângă o serie de cabinete private de dimensiuni mai mici (de regulă monospecializate), în zonă vei putea găsi și o unitate de profil precum Centrul Medical „Dr. Stan” (de pe Strada Gheorghe Lazăr, nr. 36-40), care dispune de varii specializări. De asemenea găsim pe Bld. Circumvalaiunii 8-10, Clinica Medici’s, ce oferă o serie de servicii medicale variate.

În plus, cartierul are de câștigat, și de această dată, de pe urma vecinătății cu zona centrală, unde se găsesc mai multe spitale de stat: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara (de pe Strada Gheorghe Dima, nr. 5), Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” (pe Strada Gheorghe Lazăr, nr. 7), dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” (pe Strada Doctor Iosif Nemoianu, nr. 2).

Cele mai multe localuri pe care le întâlnim aici sunt cele de tip fast-food: un McDonald’s și mai multe fast-food-uri de cartier. Totuși, dacă dorești să servești o masă la un restaurant cu un meniu variat, poți alege Sky Restaurant (din cadrul clădirii de birouri City Business Center), sau restaurantul de la parterul hotelului Ibis. Avantajul acestui cartier este că poți ajunge relativ repede mergând pe jos, sau chiar cu bicicleta, la restaurantele din zona centrală - Piața Unirii, sau la cele de la Iulius Town.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești aici mai multe sucursale și bancomate pe strada Gheorghe Lazăr - una dintre principalele artere de circulație din această zonă. Sucursala ING Office Timișoara se află pe str. Gh Lazăr nr. 30-32, și de asemenea, puteți ajunge ușor spre Banca Transilvania care se află pe aceeași stradă, la nr. 40, unde se mai află și o sucursală BRD. Un bacomat BCR și OTP găsiți pe Str. Gheorghe Lazăr nr. 9B, respectiv Circumvalațiunii nr. 69.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Una dintre principalele artere de circulație din această zonă a Timișoarei – ce o separă, practic, în două jumătăți – este Strada Gheorghe Lazăr, căreia i se adaugă Calea Circumvalațiunii, care dă și numele cartierului, dar și Bulevardul Cetății și Calea Bogdăneștilor.

Dat fiind numărul ridicat de blocuri din cartier și faptul că unele dintre acestea au un regim ridicat de înălțime, găsirea unui loc de parcare în această zonă a Timișoarei poate fi dificilă uneori. Cei interesați de închirierea unui loc de parcare se pot adresa, așadar, reprezentanților autorităților locale (sediul Primăriei Timișoarei se găsește în zona Cetate, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Circumvalațiunii

2 rezultate

Datorită potențialului mare al acestei zone, în ultimii ani, cartierul a atras și o serie de dezvoltatori imobiliari, deci ai la dispoziție și o ofertă de apartamente noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără City of Mara, Monarch Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Circumvalațiunii şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Circumvalațiunii

În materie de prețuri, pretențiile vânzătorilor de apartamente de aici se situează peste media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Circumvalațiunii

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt ușor sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Circumvalațiunii

Vânzare apartament în Timişoara

zona Circumvalatiunii, 3 camere, 69 mp, Etaj 7 / 8

Eugene Estate va propune spre vanzare apartament cu 3 camere,in zona Circumvalatiunii. Suprafata utila a apartamentului este de 69mp, acesta fiind compartimentat astfel: hol acces, bucatarie open...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Circumvalatiunii, 2 camere, 42 mp, Etaj 4 / 4

Eugene Estate va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandat la etajul 4 intr-un imobil cu 4 etaje. Apartamentul este situat in zona Dacia si este compus din: hol de acces,...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Circumvalatiunii, 2 camere, 50 mp, Etaj 1

Oferim spre vanzare un apartament cu 2 camere, confort 1, aflat la etaj 1, intr-un bloc cu 10 etaje, in zona Circumvalatiunii, pe strada Gh Lazar, (intersectie Cetatii cu Gh Lazar), cu acces...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Circumvalatiunii, 2 camere, 59 mp, Etaj 9

De inchiriat apartament 2 camere , City of Mara, 59 mp, balcon, living cu bucatarie open space, baie, centrala pe gaz, incalzire in pardoseala,aer conditionat, masina de spalat cu uscator,...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Circumvalatiunii, 3 camere, 55 mp, Etaj 2 / 4

Inchiriez apartament 3 camere, semidecomandat, etaj 2, mobilat si utilat complet, centrala proprie, in zona Cetatii, aproape de mijloace de transport in comun, direct de la proprietar.