Mircea cel Batran - Mehala

Descrierea cartierului Mircea cel Batran - Mehala

Amplasat în vestul orașului, Mircea cel Bătrân-Mehala este unul dintre cartierele periferice ale Timișoarei – din punctul de vedere al suprafeței, acesta are dimensiuni medii comparativ cu alte zone ale capitalei Banatului.

La fel ca învecinatele Ronaț și Blașcovici, Mircea cel Bătrân-Mehala este alcătuit în mod preponderent din case și vile. În partea de sud-est a cartierului, însă, în arealul format de Strada Mircea cel Bătrân și Strada Macilor, se găsește și o comunitate de blocuri vechi, ridicate înainte de Revoluție – în consonanță cu tiparul rezidențial al întregii zone, acestea se mențin, însă, la un regim redus de înălțime (patru etaje).

Fiind o zonă verde, liniștită și „aerisită”, Mircea cel Bătrân-Mehala reprezintă, cu siguranță, o opțiune demnă de luat în calcul pentru orice timișorean care își dorește să locuiască la curte.

La capitolul mijloace de transport în comun, de menționat este autobuzul 13, care circulă pe Strada Cloșca și ajunge în Circumvalațiunii, iar apoi în zona centrală a orașului; pe Calea Bogdăneștilor (stradă ce marchează limita cu Blașcovici), merge și tramvaiul 5, care ajunge, de asemenea, în zona Cetate. Deși pasionații de ciclism nu beneficiază de o rețea de piste dedicate, aceștia au, totuși, acces la o amenajare de acest tip pe Bulevardul Cetății (care marchează limita cu Circumvalațiunii).

În materie de retail, Mircea cel Bătrân-Mehala este, comparativ cu alte subdiviziuni ale orașului de pe Bega, o zonă relativ bine reprezentată (asta în ciuda faptului că aici nu se găsește nici un mall sau hipermarket). Astfel, pe lângă o serie de magazine „de cartier”, timișorenii care locuiesc aici au la dispoziție atât un supermarket din rețeaua Carrefour (pe Bulevardul Cetății, nr. 1A), cât și un Profi (amplasat pe Strada Locotenent Ovidiu Balea, la nr. 2).

De menționat este că în vestul cartierului există, de altfel, o adevărată zonă comercială: aici se găsește, de asemenea, Piața de Gros, unde vin în special producători de fructe și legume (situată pe Strada Mesteacănului, nr. 31), dar și Piața de Mașini Mehala; zona este cunoscută, de asemenea, și pentru vânzarea de lemne.

În ciuda faptului că este, la fel ca Torontalului-Bucovina, spre exemplu, o zonă destul de verde a Timișoarei, Mircea cel Bătrân-Mehala nu stă deloc bine la capitolul parcuri. Astfel, deși cei care au copii pot spera să găsească câteva locuri de joacă special amenajate, ceilalți locuitori ai cartierului nu au, totuși, la dispoziție niciun parc în adevăratul sens al cuvântului. Pe timp de weekend, însă, acest neajuns poate fi remediat printr-un drum în zona Cetate, cea mai ofertantă la acest capitol.

Pentru timișorenii din această zonă a orașului, cele mai facile metode de a face mișcare ar fi mersul pe jos, joggingul și chiar mersul cu bicicleta. O oportunitate demnă de menționat este reprezentată de faptul că în zona de blocuri, aproape de limita cu Circumvalațiunii, se găsesc și două terenuri de sport: unul de fotbal și altul de tenis.

Dacă te gândești să te muți aici, e bine să știi, că spre deosebire de învecinatul Ronaț, Mircea cel Bătrân-Mehala oferă ceva mai multe oportunități în materie de educație. Astfel, dintre unitățile de învățământ din cartier, de menționat ar fi Liceul Tehnologic „Spiru Haret” (de pe Calea Bogdăneștilor, nr. 32B), dar și Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară (de pe Calea Bogdăneștilor, nr. 32A). În mod interesant, această zonă a Timișoarei oferă și o opțiune în materie de învățământ superior: este vorba despre Facultatea de Teologie, amplasată tot pe Calea Bogdăneștilor, la nr. 69.

De precizat ar fi, totuși, că cei care au copii pot întâmpina probleme în găsirea unei școli sau unei grădinițe strict între granițele acestui cartier – motiv pentru care ar putea fi nevoiți să se orienteze spre alte zone ale orașului. Pentru ciclul preșcolar, spre exemplu, una dintre cele mai apropiate unități ar fi Grădinița Kinderwelt, din Ronaț (de pe Strada Locotenent Ovidiu Balea, nr. 21).

Locuitorii cartierului pot găsi câteva cabinete medicale individuale cu diferite specializări, iar ca centru medical de dimensiuni mai mari, găsim Centrul Medical Dr. Balica, pe strada Alexandru Lăpușneanu, nr. 10.

Datorită proximității zonei cu Cetății, ofertantă din punctul de vedere al serviciilor medicale este și Bioclinica de pe Blvd. Cetății, nr. 53B. În plus, de aici se poate ajunge cu ușurință în zona Cetate, unde pot fi găsite mai multe spitale de stat – cum ar fi Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Militar de Urgență, dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Găsim aici câteva fast-food-uri de cartier și câteva pizzerii, însă niciun restaurant de dimesniuni mai mari, cu un meniu variat. Totuși, cartierul se învecinează cu Blașcovici la sud, Circumvalațiunii la est și, respectiv, Torontalului-Bucovina la nord-est, unde ai șansa să găsești ceva pe gustul tău.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

În ceea ce privește sectorul bancar, zona este slab reprezentată. Totuși, găsești un bancomat de BRD pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 28. Vecinătatea cu zona Circumvalațiunii constituie un avantaj, deoarece aici ai mai multe bancomate și sucursale bancare.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Fiind un cartier format în mod preponderent din case și vile, găsirea unui loc de parcare, atât de către rezidenți, cât și de către vizitatori, nu ar trebui să ridice prea mari dificultăți. Locuitorii zonei dornici totuși să închirieze un asemenea spațiu se pot adresa oficialilor Primăriei (al cărei sediu se află în zona Cetate, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Mircea cel Batran - Mehala

3 rezultate

Din zona Mircea cel Bătrân-Mehala nu lipsesc locuințele vechi, inclusiv case construite înainte de anul 1989, totuși, în ultimii ani, zona a atras și o serie de dezvoltatori imobiliari, deci ai la dispoziție și o ofertă de apartamente noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Nova Mehala, Monarch Private Yard. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Mircea cel Batran - Mehala şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Mircea cel Batran - Mehala

Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor se situează, astfel, ușor peste media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.500 €/mp

01.11.23 - 30.11.23

0,0%  (0 €/mp) faţă de luna 10/2023

+3,4%  (49 €/mp) faţă de luna 11/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Mircea cel Batran - Mehala

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
190 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
500 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Mircea cel Batran - Mehala

Vânzare apartament în Timişoara

zona Mehala, 3 camere, 105 mp, Etaj 3 / 4

Apartament cu 3 camere de vanzare in Timisoara, zona Mehala. FOXFORT propune de vanzare un apartament cu 3 camere, decomandat, situat in localitatea Timisoara, zona Mehala, aflat la etajul 3...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Mehala, 2 camere, 54 mp, Etaj 1 / 4

Blitz va ofera spre vanzare un apartament decomandat, de 2 camere, situat in zona Mehala, o zona linistita si cu multe facilitati, in apropiere avand mijloace de transport in comun, magazine,...

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Mircea cel Batran, o cameră, 25 mp, Etaj 4 / 4

Agentie imobiliara ofera spre vanzare apartament cu 1 camera, model decomandat, etajul 4 cu izolatie, S= 25 mp, 1 balcon inchis in termopan, baie cu geam, se vinde mobilat si utilat, complet...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Mehala, 3 camere, 90 mp, Etaj 1 / 3

NEO Imobiliare Oferim spre vanzare apartamente spatioase cu 3 camere situate in zona Mehala - Closca. Apartamentele se afla la etajul 1, etajul 2 sau etajul 3, intr-un bloc prevazut cu lift si au...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Mehala, 2 camere, 55 mp, Parter / 3

ID Anunt :P67949 Comisionul perceput de KING IMOBILIARE este de 50% + TVA din valoare unei luni de chirie. KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament 2 camere , complet mobilat si...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Mircea cel Batran, 3 camere, 88 mp, Etaj 3 / 3

Zalezo Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere decomandat, in zona Mircea Cel Batran. Disponibil din 01.01.2024. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 88mp....

Închiriere apartament în Timişoara

zona Mehala, 3 camere, 61 mp, Etaj 1 / 2

DESCRIERE Inchiriez apartament decomandat cu 3 camere in bloc nou izolat termic, vedere pe doua parti, mobilat si utilat lux, intr-o zona linistita de case, cu loc de parcare luminat si...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Mehala, 2 camere, 70 mp, Etaj 5 / 5

ID Anunt : P65992 Comisionul perceput de KING IMOBILIARE este de 50% + TVA din valoare unei luni de chirie. KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament cu 2 camere , complet...