Torontalului - Bucovina

Descrierea cartierului Torontalului - Bucovina

Amplasat la periferia vestică a orașului de pe Bega, Torontalului-Bucovina se numără printre cartierele sale de dimensiuni medii.

Fiind amplasat între un cartier de case și vile (Mircea cel Bătrân-Mehala) și unul de blocuri (Aradului), Torontalului-Bucovina poate fi considerat o zonă „de tranziție”, în care raportul între cele două segmente de piață este relativ echilibrat. Blocurile vechi, ridicate înainte de Revoluție, se găsesc concentrate în estul cartierului, în arealul format de Calea Torontalului, Strada Martir Cernăianu, Strada Munteniei și, respectiv, Strada Bucovinei.

La fel ca Mircea cel Bătrân-Mehala, Torontalului-Bucovina prezintă avantajul de a fi o zonă verde, liniștită și „aerisită”, inclusiv în partea sa de blocuri.

La capitolul mijloace de transport în comun, această zonă a Timișoarei este deservită atât de autobuze (liniile 18, E1 și E6, care ajung pe Calea Torontalului), cât și de tramvaiele 4 și 10, care ajung pe Bulevardul Cetății. Spre desoebire de locuitorii altor cartiere, cei din Torontalului-Bucovina au la dispoziție mai multe piste special amenajate: una pe Calea Torontalului, una pe Bulevardul Cetății și alta pe Strada Crișan.

La capitolul oportunități de cumpărături, în Torontalului-Bucovina nu se găsește (ca în multe alte zone ale Timișoarei) nici un mall și nici un hipermarket. Prin urmare, locuitorii cartierului sunt deserviți, când vine vorba de nevoile de zi cu zi, de magazine de dimensiuni mai mici, printre care se numără și un Profi City, amplasat aproape de „granița” cu Aradului, mai exact pe Aleea Hotinului, nr. 2.

De menționat este că această subdiviziune a orașului beneficiază de pe urma proximității zonei Aradului – una dintre cele mai apropiate unități comerciale de aici ar fi un supermarket din rețeaua Lidl (amplasat aproape de limita cu Circumvalațiunii). În plus, în nordul acestui cartier învecinat se găsește o zonă comercială mai amplă, din care fac parte un hipermarket Auchan, un magazin Selgros, un magazin de bricolaj Hornbach, dar și un Decathlon.

Deși este, fără îndoială, o zonă destul de verde per ansamblu, Torontalului-Bucovina nu stă, totuși, foarte bine la capitolul parcuri propriu-zise. Practic, singurul de menționat din acest punct de vedere ar fi Parcul Bucovina, amplasat în estul cartierului, aproape de limita cu Aradului și Circumvalațiunii.

Pentru locuitorii acestei subdiviziuni ale orașului, cele mai facile metode de a se menține activi ar fi mersul pe jos, joggingul și mersul cu bicicleta. Pasionații de sport pot apela, desigur, și la serviciile unei săli de fitness de cartier – de menționat este că pe Calea Torontalului (la nr. 61), se găsește și un club de squash. O altă opțiune, cel puțin pe timp de weekend, ar fi Baza Sportivă Textila, din Aradului, care include atât terenuri de sport, cât și o piscină publică (aceasta este situată pe Strada Martir Dan Carpin, nr. 5).

În ciuda faptului că este o zonă destul de populată, Torontalului-Bucovina nu stă prea bine la capitolul oportunități de educație. În ceea ce privește ciclul preșcolar, de menționat aici ar fi grădinița (și creșa) „Infants’ Royal Club”, ce-și are sediul pe Strada Basarabia, nr. 4. La capitolul școli, deficiențele cartierului sunt compensate de proximitatea zonei Circumvalațiunii, unde se găsesc mai multe asemenea instituții – printre care Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” (pe Bulevardul Cetății, nr. 24), dar și Școala Gimnazială Nr. 18 (pe Strada Amforei, nr. 6).

La capitolul învățământ superior, timișorenii care locuiesc aici beneficiază de vecinătatea cu Aradului, unde se găsește Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (pe Calea Aradului, nr. 119) – de aceasta ține Facultatea de Medicină Veterinară, alături de Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Torontalului-Bucovina:

Cartierul Torontalului-Bucovina nu este foarte ofertant la capitolul servicii medicale. Aici pot fi găsite, desigur, câteva cabinete particulare, având diferite specializări, însă nu și un spital de stat sau un centru medical privat de dimensiuni mai mari.

Aceste deficiențe sunt contrabalansate, însă, de vecinătatea cu Aradului și Circumvalațiunii. Pe strada Calea Aradului, nr. 113, spre exemplu, se găsește Spitalul (și Policlinica) Premiere – o unitate medicală ce oferă o gamă extinsă de specializări (printre care cardiologie, endocrinologie, chirurgie generală și plastică etc.). În plus, pe lângă cabinetele medicale existente în Circumvalațiunii, de aici se ajunge cu ușurință în centrul orașului, unde se află mai multe spitale de stat (printre care Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Pe lângă fast food-urile și cafenelele de cartier, găsim aici unul dintre restaurantele cu specific tradițional italienesc – L’Osterietta. De asemenea, o opțiune pe care o poți lua în calcul în cazul unui prânz de business este și localul de la parterul clădirii de birouri Vox.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești un bancomat și o sucursală Patria Bank în cadrul clădirii de business Vox Technology Park, de pe Calea Torontalului, nr. 69. De asemenea, tot pe strada Torontalului, la nr. 2A, vei mai găsi un CEC Bank, precum și un ING Bank. În cartierul învecinat, vei găsi și mai multe sucursale și ATM-uri de care ai nevoie.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat:

Dat fiind numărul relativ ridicat de blocuri din cartier, găsirea unui loc de parcare poate ridica mai multe probleme decât în Mircea cel Bătrân-Mehala, spre exemplu; acesta este motivul pentru care posesorii de autovehicule pot afla mai multe despre închirierea unui asemenea spațiu la sediul Primăriei (de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1). Cumpărătorii de locuințe noi, pe de altă parte, ar trebui să se intereseze la dezvoltator cu privire la achiziția unui loc de parcare în cadrul respectivului ansamblu rezidențial.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Torontalului - Bucovina

3 rezultate

Cartierul Torontalului-Bucovina oferă mai multe opțiuni timișorenilor interesați mai degrabă de achiziția unui apartament. În plus, aici există și suprafețe mai ample de teren pretabile pentru construcții – ceea ce poate reprezenta un punct de atracție atât pentru cumpărătorii finali, cât și pentru dezvoltatori.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Sol-Residence, XCity Towers, Ateneo. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Torontalului - Bucovina şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Torontalului - Bucovina

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.456 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,3%  (5 €/mp) faţă de luna 5/2022

+8,7%  (117 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Torontalului - Bucovina

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt ușor sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
370 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Torontalului - Bucovina

Vânzare apartament în Timişoara

zona Bucovina, 2 camere, 67 mp, Etaj 3

PROPRIETAR,AM ACUM DE VANZARE LA 1 KM DE IULIUS MALL,IN ZONA BUCOVINEI-PE STR MUNTENIEI, Un Apartament cu 2 camere, confort 1 Decomandat cu 2 BALCOANE+HOL LUNG+BUCATARIE MARE+BAIE VANA,ARE 58 MP...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Torontalului, 2 camere, 66.76 mp, Parter

comision 0% Oferim spre vanzare apartament cu 2 camere mobilat și utilat in complexul rezidential TORONTO, finisat ,compartimentat astfel: bucatarie open space impreuna cu un living spatios si...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Torontalului, 2 camere, 48 mp, Parter / 4

Agentia Alprosystem Estate va ofera spre vanzare apartament de 2 camere in zona Torontalului. Apartamentul este compartimentat astfel: living, dormitor, bucatarie si baie. -inclazire: de la...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Torontalului, 2 camere, 65 mp, Etaj 1 / 1

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, in zona Torontal. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 65 mp. Compartimentarea apartamentului este...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Torontalului, 2 camere, 52 mp, Etaj 3

Agentia Imobiliara Casadomi va propune spre inchiriere Apartament cu 2 camere decomandat intr-un Bloc din Complexul Rezidential Iris(2015) pe Strada Grigore Alexandrescu, la etajul 3 cu loc de...