Blumăna

Descrierea cartierului Blumăna

Blumăna este unul dintre cele patru cartiere situate în centrul istoric din Brașov. Astfel, Blumăna se numără printre cele mai căutate zone din oraș. Concret, Brașovul medieval este format din Cetatea Brașovului și cele trei suburbii din afara zidurilor „Cetății”: Brașovechi, Șchei și Blumăna. Cartierul este cuprins între Dealul Melcilor și Dealul Morii și Dealul Cetății, iar o parte din zonă a fost declarată monument istoric.

În acest cartier predomină casele și vilele, majoritatea fiind vechi, motiv pentru care se pretează a fi locuit în special de persoanele care doresc să aibă curte și cât mai mult spațiu. De altfel, în trecut, Blumăna avea multe vile luxoase, înconjurate de grădini pline cu flori.

Pentru că se află în zona centrală a orașului Brașov, locuitorii au parte de o mulțime de facilități și pot ajunge foarte ușor în alte cartiere cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Cartierul Blumăna stă bine la capitolul mijloace de transport în comun, având în vedere că se află chiar în centrul Brașovului. Astfel, prin zonă trec trei linii de autobuz. Este vorba de autobuzul 50, care leagă Livada Poștei de Pietrele lui Solomon, autobuzul 51, pornește din Gara Brașov și ajunge la Tocile, precum și autobuzul 52, care leagă Tocile de Panselelor.

De asemenea, la limita cu cartierul Brașovechi, mai circulă patru linii de autobuz cu care locuitorii se pot deplasa în alte zone din Brașov. Și anume, linia 5, care circulă pe traseul Stadionul Municipal - Roman, autobuzul 14, care leagă Livada Poștei de Fabrica de Var, linia 24, care pornește din Stupini și are capăt de linie la Livada Poștei, precum și autobuzul 28, care circulă pe traseul Livada Poștei - Fundăturii.

Nu vei duce lipsă de alternative nici pentru a-ți face cumpărăturile, dacă alegi cartierul Blumăna. Chiar la marginea acestuia își desfășoară activitatea centrul comercial Star, unde găsești diferite magazine și tot felul de restaurante, iar lângă se află și Piața Star, dacă ești interesat să cumperi direct de la producători locali.

Totodată, pe lângă magazinele de mici dimensiuni, pe str. Republicii găsești un supermarket Mega Image, în Piața Sfatului ai un supermarket La Doi Pași, iar pe str. Sfântul Ioan este deschis un magazin Carrefour.

În cartierul Blumăna se află cele mai importante obiective turistice din Brașov, printre care și Biserica Neagră, principala atracție a orașului, care atrage un număr impresionant de vizitatori în fiecare an, din toate colțurile lumii.

Pentru a admira frumusețea clădirilor din Brașov, te poți plimba în voie prin Centrul Vechi. Tot în Blumăna se află și Piața Sfatului, inima orașului Brașov și locul în care au loc cele mai importante evenimente artistice și culturale ale orașului.

Un alt punct de atracție este reprezentat de str. Sforii, cea mai îngustă stradă din Brașov. De asemenea, pentru plimbări relaxante în natură poți foarte ușor să pleci în drumeție pe muntele Tâmpa, care se află chiar în centrul orașului Brașov.

Dacă te vei decide să te muți în cartierul Blumăna, vei avea la dispoziție o ofertă bogată din punct de vedere educațional. De menționat ar fi faptul că între granițele acestei zone își desfășoară activitatea Universitatea Transilvania, cea mai mare instituție de învățământ superior din centrul României, care cuprinde 18 facultăți, cu un număr de aproximativ 20.000 de studenți.

Totodată, dacă ai copii de vârste mai mici, poți să îi înscrii la Colegiul Tehnic „Maria Băiulescu”, situat pe str. Castelului, sau la Colegiul Național „Aprily Lajos”, aflat lângă Universitatea Transilvania, pe str. După Ziduri. De asemenea, pe str. Poarta Schei găsești Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, în Curtea Honterus, își desfășoară activitatea Colegiul Național „Bucci”, iar pe B-dul Eroilor se află Colegiul Național „Piticii”.

Între granițele cartierului Blumăna găsești, din punct de vedere medical, doar unități private. Astfel, o clinică particulară de medicină internă se află pe str. Nicolae Bălcescu, iar un centru privat de recuperare medicală este situat pe str. Castelului.

De menționat ar fi că în această zonă, în Piața Sfatului, își desfășoară activitatea și Colegiul Medicilor Brașov. În cazul în care ai diferite afecțiuni medicale, ești nevoit să te deplasezi în alte cartiere pentru a beneficia de oportunitățile oferite de acestea.

Ținând cont de faptul că Blumăna se află chiar în centrul istoric al orașului Brașov, ai o mulțime de alternative dacă ne referim la capitolul gastronomie. De menționat din acest punct de vedere ar fi un restaurant cu specific mediteranean, pe str. Johann Gott, un restaurant cu specific grecesc, pe str. George Barițiu, și un altul cu specific italian, pe str. Postăvarului.

Dacă ești un fan înfocat al mâncărurilor tradiționale românești, poți să treci pragul unui restaurant situat pe str. Michael Weiss, care are o ofertă bogată. În cartierul Blumăna găsești și localuri în care poți lua masa rapid, precum fast food-uri și pizzerii. De asemenea, un fast food McDonalds îți stă la dispoziție pe str. Republicii.

În centrul istoric găsești și o sumedenie de cafenele, unde te poți relaxa cu prietenii.

În cartierul Blumăna ai câteva alternative și din punct de vedere bancar. Astfel, găsești o sucursală a Băncii Transilvania pe B-dul Eroilor, una BRD, pe str. Mureșenilor, una Raiffeisen Bank, în Piața Sfatului, și o alta UniCredit Bank, tot pe str. Mureșenilor.

Pentru o ofertă mai bogată, ești nevoit să te deplasezi în cartierele din apropiere.

Având în vedere că vorbim de zona centrală a orașului Brașov, care este una foarte aglomerată, există o problemă în ceea ce privește găsirea cu ușurință a unui loc de parcare.

Preţurile apartamentelor din cartierul Blumăna

Iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Blumăna

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
225 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Blumăna

Vânzare apartament în Braşov

zona Blumana, 3 camere, 70 mp, Etaj 1 / 1

REA1011173 Casa propusa spre achizitionare a fost preluata si fotografiata, de catre un broker al SVN Romania|Brasov, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara, ce face parte din...

Vânzare apartament în Braşov

zona Blumana, 3 camere, 83.87 mp, Etaj 3 / 3

REA1010705 Apartamentul propus spre achizitionare a fost preluat si fotografiat, de catre un broker al SVN Romania|Brasov, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara, ce face...

Vânzare apartament în Braşov

zona Blumana, 2 camere, 70 mp, Parter / 1

Milenium Imob ofera spre vanzare un apartament deosebit cu doua camere, structura nedecomandata, in suprafata utila de aproximativ 65mp la parter si 65 mp la mansarda (necompartimentata), situat pe...

Închiriere apartament în Braşov

zona Blumana, 3 camere, 80 mp, Etaj 2 / 2

Senzi Imobiliare ofera spre inchiriere apartament renovat cu 3 camere, zona Avram Iancu. Structura decomandata, confort I, etaj 2/2, suprafata utila 80 mp. Apartamentul se afla intr-un bloc de tip...

Închiriere apartament în Braşov

zona Blumana, 5 camere, 150 mp, Parter / 1

Agentia imobiliara Device imob ofera spre inchiriere apartament in casa ,situat in zona centrala str Campului,dispus pe D+P,compus din 5 camere ,bucatarie,hol,2 bai ,camara .Apartamentul se...

Închiriere apartament în Braşov

zona Blumana, 2 camere, 59 mp, Parter / 5

REA1010686 Imobilul propus spre inchiriere a fost preluat si fotografiat, de catre un broker al SVN Romania | Brasov, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara, ce face parte...