Becaș

Descrierea cartierului Becaș

Situat la periferia sudică a orașului de pe Someș, Becașul este una dintre cele mai noi zone rezidențiale ale orașului, fapt pentru care aici există încă ample suprafețe de teren pretabile pentru construcții. Densitatea populației este una redusă, iar majoritatea locuințelor din cartier sunt amplasate în jumătatea de nord a acestuia, mai exact în fâșia formată de zonele Borhanci și Bună Ziua.

În afară de liniște, un important avantaj al cartierului este reprezentat de întinsele zone verzi și, desigur, de proximitatea pădurii.

La fel ca Soporul, Becașul este deficitar la capitolul mijloace de transport în comun, astfel că, pentru cei care locuiesc aici, mașina personală – sau, de ce nu, bicicleta – reprezintă o bună alternativă în această privință. De asemenea, cartierul are de câștigat de pe urma proximității zonei Bună Ziua, unde ajunge linia de autobuz 21, dar și a zonei Gheorgheni, unde ajung și liniile de autobuz 31 și 32B.

La fel ca Soporul, Becașul este deficitar și la capitolul magazine. Totuși, locuitorii acestei zone a orașului pot ajunge cu relativă ușurință la (de regulă micile) magazine cu profil alimentar din cartierele învecinate. În zona Bună Ziua, spre exemplu, pe strada cu același nume (nr. 82), se găsește un magazin Lidl.

Cei care doresc să aibă mai multe opțiuni în materie de cumpărături pot vizita, de asemenea, centrul comercial Iulius Mall, din Gheorgheni.

Așa cum ar fi, poate, de așteptat, având în vedere stadiul încă incipient de dezvoltare, Becașul duce o evidentă lipsă în materie de facilități (publice) de recreere. Asta nu înseamnă, însă, că locuitorii acestei zone a Clujului nu au la dispoziție alternative. În primul rând, pe timp de weekend (sau nu), pădurea din sudul cartierului reprezintă o bună soluție de relaxare în aer liber.

În plus, în Făget – urcând dinspre Calea Turzii pe Dealul Feleacului – se află Wonderland Cluj Resort, un complex ce oferă cazare, găzduire de evenimente, dar și facilități de relaxare și activități sportive. Clujenii din Becaș pot beneficia, de asemenea, de accesul la cele două baze sportive moderne din zona Gheorgheni.

La fel ca locuitorii altor zone situate la periferia estică a orașului, clujenii din Becaș resimt lipsa oportunităților de educație. Acesta este motivul pentru care părinții din această zonă sunt nevoiți să se bazeze pe oportunitățile de învățământ oferite de cartierele învecinate.

De menționat este faptul că, având în vedere că Borhanciul, Făgetul și chiar Bună Ziua sunt ele însele deficitare la acest capitol, Gheorgheniul rămâne cea facilă soluție pentru cei care locuiesc în Becaș. Aici se găsesc atât grădinițe, cât și școli și licee.

Un alt minus al cartierului Becaș este, desigur, lipsa cabinetelor medicale. Și în acest caz, cei care locuiesc aici se vor afla în situația de a apela la oportunitățile oferite de zonele învecinate. În Bună Ziua, spre exemplu, poți găsi câteva cabinete sau centre medicale private, precum Centrul Medical Terra Med, care are profil generalist.

Gheorgheniul oferă o serie de alte opțiuni în materie de servicii medicale particulare, iar ca unitate medicală de stat este de menționat Spitalul Militar de Urgență „Doctor Constantin Papilian”, amplasat aproape de granița cu Centrul. Din Bună Ziua, Făget și Gheorgheni se poate ajunge cu ușurință și în Centru, unde se găsesc numeroase spitale de stat.

La capitolul gastronomie, locuitorii zonei Becaș trebuie să se bazeze pe oportunitățile oferite de cartierele învecinate. Astfel, Gheorgheniul oferă destule oportunități locuitorilor săi, de menționat fiind restaurantele „International Ballroom” (de pe Strada Băișoara, nr. 2A), „Rebreanu 3” (de pe Strada Liviu Rebreanu, nr. 3), dar și „Uzina de Mici” (de pe Strada Crizantemelor, nr. 24).

Variante interesante pentru o ieșire în oraș cu prietenii pot fi găsite, însă, și în zona Făget, în cadrul unităților cu profil turistic de aici.

La fel ca și la alte capitole, Becașul este deficitar și la capitolul bănci și ATM-uri. Acesta este motivul pentru care cei care locuiesc aici trebuie să se bazeze, din nou, pe oportunitățile oferite de cartierul învecinat Gheorgheni. În acesta din urmă poate fi găsit un sediu Banca Transilvania (pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163), dar și două sucursale BCR – una pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163, iar cealaltă, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 4 (aproape de granița cu zona Andrei Mureșanu).

Consultă harta și află unde sunt localizate și bănci sau ATM-uri în zona Becaș:

Dat fiind caracterul deficitar al rețelei de transport în comun, pentru majoritatea celor care locuiesc în Becaș mașina personală reprezintă, probabil, cel mai important mijloc de locomoție. Deși găsirea unui loc de parcare „la liber” nu ar trebui să reprezinte o problemă, cumpărătorii de locuințe noi ar trebui să se intereseze, totuși, la dezvoltator cu privire la posibilitatea de achiziție a unui asemenea spațiu.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Becaș

9 rezultate

Comparativ cu alte cartiere ale capitalei Transilvaniei, Becașul nu prezintă, cel puțin în momentul de față, un foarte mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari (zona fiind atractivă mai ales pentru cei dornici să-și construiască o vilă pe cont propriu). Cu toate acestea, apropierea de Făget – cunoscut pentru popularitatea în ceea ce privește construcția de vile – face din această subdiviziune a Clujului o zonă cu un real potențial de dezvoltare în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bye Residence Tineretului, Solaris Eden, ZENIA, Bella Vista Residences, Ansamblul Vivo, Transilvania Smart City, Sky Invest Residence, Dunarii Park Apartments, Liberty Residential. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Becaș şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Becaș

Spre deosebire de o zonă nouă precum Bună Ziua, atractivă în special pentru construcția de blocuri de apartamente, Becașul s-a dezvoltat, la fel ca Făgetul, ca un cartier de vile. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează peste media valabilă la nivelul orașului Cluj-Napoca per ansamblu.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.411 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-0,8%  (-20 €/mp) faţă de luna 6/2022

+21,8%  (432 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Becaș

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
360 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Becaș

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Becas, 3 camere, 72 mp, Etaj 3 / 3

Welt Imobiliare intemediaza inchirierea unui apartament cu 3 camere situat in Buna Ziua. Apartamentul este situat intr-un bloc nou izolat termic, este compus din living cu bucatarie, 2...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Becas, 2 camere, 63 mp, Etaj 1 / 7

SMART Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament modern cu 2 camere semidecomdate in zona Borhanci. Apartamentul este dispus pe o suprafata de 63 mp si se afla la etajul 1 unui imobil cu 7...