Bulgaria

Descrierea cartierului Bulgaria

Zona Bulgaria este amplasată în nordul Clujului, granițele sale fiind marcate de Canalul Someșului Mic la nord-vest, Strada Fabricii de Zahăr la est și, respectiv, Strada Câmpul Pâinii la sud. Pe fiecare dintre aceste laturi se învecinează cu zonele Iris, Someșeni și Mărăști – păstrând, totodată, o legătură tangențială cu Centrul și Între Lacuri.

Ca și în alte zone ale Clujului, în Bulgaria există mai multe mijloace de transport în comun, atât autobuze, cât și tramvaie – fapt explicabil, cel puțin în parte, prin proximitatea zonei Centrale a orașului. Liniile de transport public sunt în măsură să facă legătura atât între diferite puncte din interiorul cartierului, cât și cu zonele învecinate.

Având în vedere că Bulgaria are un număr relativ redus de locuitori, faptul că aici nu se găsește niciun centru de retail de format mare – mall sau hipermarket – este, cumva, previzibil. Asta nu înseamnă, însă, că locuitorii cartierului nu pot găsi magazine de mai mici dimensiuni pentru a-și face cumpărăturile de zi cu zi.

Cei care vor, totuși, să beneficieze de mai multe opțiuni la acest capitol pot ajunge cu ușurință la hipermarketul Auchan din cartierul învecinat Iris. Și pasionații de shopping – interesați, de regulă, mai ales de magazinele de haine – au la dispoziție varianta de a merge în Centru, unde vor găsi destule opțiuni din acest punct de vedere.

Cele mai accesibile variante de petrecere a timpului în aer liber ar fi plimbările pe străzile liniștite ale cartierului – sau, de ce nu, chiar joggingul. Pasionații de sport au însă la dispoziție și o variantă extrem de interesantă: este vorba despre complexul sportiv „Clujana”, amplasat în jumătatea de vest a cartierului, chiar sub cursul Someșului Mic. Cei interesați pot găsi aici atât piscină, cât și terenuri de tenis și fotbal (cu iarbă sau gazon sintetic). Acest complex reprezintă, așadar, atât o bună destinație de relaxare la sfârșit de săptămână, cât și o bună variantă pentru cei interesați de practicarea unui sport în mod regulat (cel puțin în sezonul cald).

Pentru cei care au copii, cartierul Bulgaria oferă câteva oportunități de educație, atât în ceea ce privește ciclul preșcolar, cât și în privința celui școlar (primar, gimnazial și liceal). A găsi un loc pentru micuțul tău nu ar trebui, cel puțin teoretic, să reprezinte o problemă, dat fiind numărul relativ redus de locuitori ai cartierului; în cazul în care ai întâmpina totuși dificultăți la acest capitol, există, desigur, opțiunea de a te adresa unor instituții de învățământ din cartierele învecinate.

Pe de altă parte, în Bulgaria nu există, practic, opțiuni la capitolul învățământ superior – ca și în Iris, de altfel. Aceasta nu reprezintă, însă, un impediment dacă te gândești să te muți aici. Ca studenți, copiii tăi nu vor avea, probabil, dificultăți în a ajunge în alte zone ale orașului pentru a putea frecventa cursurile facultății dorite.

În ceea ce privește serviciile medicale, Bulgaria prezintă – comparativ cu alte cartiere, precum Iris sau chiar Mănăștur – un avantaj important pentru locuitorii săi: aici se găsește Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, în imediata apropiere aflându-se și Centrul de Dializă B. Braun Cluj-Napoca. Un fapt important de menționat este că în cadrul spitalului se află și o secție de geriatrie.

Instituțiile medicale de stat nu reprezintă, desigur, singura opțiune pe care o ai la dispoziție. Pentru nevoile medicale uzuale, vei putea apela și la câteva cabinete medicale particulare – astfel că, per ansamblu, nu ar trebui să întâmpini probleme în a te înscrie la un medic de familie în cartier.

Dacă ești interesat de opțiunile disponibile pentru a ieși în oraș, te vei bucura să afli că zona Bulgaria oferă câteva oportunități locuitorilor săi. La acest capitol, de menționat ar fi restaurantul „Sofia” (de pe Strada Fabricii, nr. 76), dar și restaurantul „Safir” (de pe Strada Piața 1 Mai, nr. 3), ambele ocupându-se și de organizarea de evenimente.

Alte oportunități interesante la capitol gastronomie sunt disponibile, desigur, și în cartierele învecinate, în special în zona Centrală.

Date fiind dimensiunile sale reduse și numărul mic de locuitori, zona Bulgaria nu oferă, practic, opțiuni în caz că ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară. Pentru aceasta va trebui să te bazezi pe oportunitățile disponibile în cartierele învecinate. În zona Centrală, spre exemplu, pot fi găsite două sedii din rețeaua Banca Transilvania, o sucursală ING Bank, una CEC Bank, una din rețeaua BCR, alături de un sediu Raiffeisen Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Bulgaria:

Dacă ai mașină, într-un cartier nu foarte aglomerat cum este Bulgaria, parcarea „pe cont propriu” nu ar trebui să reprezinte o problemă. Dacă te atrage, totuși, ideea închirierii unui loc de parcare de la autoritățile locale, te poți interesa despre aceasta la sediul central al Primăriei Clujului (de pe Strada Moților, nr. 3).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Bulgaria

8 rezultate

Datorită apropierii sale față de Centru, în corelație cu faptul că aici pot fi găsite câteva terenuri pretabile pentru construcții (în special în jumătatea de vest a orașului), zona Bulgaria a reușit, în ultimii ani, să atragă atenția dezvoltatorilor imobiliari activi pe segmentul rezidențial. Ca atare, cei care au în vedere achiziția unui apartament au la dispoziție nu numai apartamente în blocuri vechi, ci și locuințe noi, unele dintre acestea amplasate chiar în ansambluri rezidențiale de mai mari dimensiuni.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ZENIA, Azoria, Estimo Residence, Liberty Residential, Sol Residence, Solaris Eden, Tautiului Residence Parc Floresti, Sky Boulevard. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Bulgaria şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Bulgaria

Date fiind dimensiunile reduse ale acestei zone, oferta rezidențială disponibilă atât la vânzare, cât și la închiriere, este destul de săracă comparativ cu alte cartiere. Ca și în Gruia, Dâmbul Rotund și Iris, în Bulgaria vei găsi mai ales case și vile. Dacă te interesează, mai degrabă, să cumperi (sau să închiriezi) un apartament, în Bulgaria poți găsi câteva opțiuni (chiar dacă nu foarte multe). Majoritatea proprietăților de acest tip se află amplasate în blocuri vechi, cu regim redus de înălțime.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

2.452 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

+1,4%  (33 €/mp) faţă de luna 7/2023

+3,2%  (77 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Bulgaria

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
245 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
360 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
430 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Bulgaria

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, 2 camere, 45 mp, Etaj 1 / 8

Class Concept Imobiliare va propune spre vanzare un apartament situat in zona Str.Fabricii , cartier Bulgaria , o zona la foarte mare cautare de catre investitori, precum si de catre familii...

Vânzare garsoniera în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, o cameră, 22.46 mp, Etaj 3 / 4

ImoGroup va propune spre vanzare o garsoniera in bloc din 1984 situat pe strada Rasaritului in cartierul Marasti, foarte aproape de Coratim. Imobilul este situat la etajul 3 intr-un bloc compus din...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, 3 camere, 55 mp, Etaj 3

Va propunem spre vanzare un apartament de 55 mp, complet utilat si mobilat cu accesorii premium (parchet triplu stratificat, mobila la comanda, intrerupatoare touch si prize Livolo) in zona...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, 3 camere, 54 mp, Etaj 3 / 3

Blitz va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere in zona Marasti- Bulgaria Apartamentul se afla la etajul retras al unui bloc cu regim de inaltime p+2+ etaj retras si este compartimentat...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, 3 camere, 74 mp, Etaj 2

Apartament cu 3 camere moderne, in Riverside Residence! Va propunem spre inchiriere un apartament modern intr-un complex nou de locuinte din zona pietei 1 Mai. Dispune de o suprafata utila de 74...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, 3 camere, 170 mp, Etaj 1 / 1

Cauti un spatiu de 3 camere generoase pentru birouri intr-o zona accesibila cu acces si vizibilitate din strada principala? Grand Imob Expert va ofera spre inchiriere un spatiu de 170 mp, in Zona...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Bulgaria, 2 camere, 80 mp, Parter

Cauti o casa de 2 camere intr-o zona accesibila cu acces si vizibilitate din strada principala? Grand Imob Expert va ofera spre inchiriere o casa de 2 camere, decomandata, in Zona...