Bună Ziua

Descrierea cartierului Bună Ziua

Zona Bună Ziua este amplasată în partea central-sudică a capitalei Transilvaniei, fiind, la fel ca Europa sau Făget, unul dintre cartierele „tinere” ale orașului de pe Someș – fapt pentru care acesta încă dispune de importante suprafețe de teren pretabile pentru construcții. Dacă vei decide să mergi la o o vizionare de proprietate în Bună Ziua, vei observa că aici se găsesc, în mod majoritar, construcții cu regim redus de înălțime – numeroase blocuri de apartamente noi, dar și vile.

Pe linia formată de străzile Bună Ziua și Fagului circulă autobuzul 21, care face legătura cu zonele Andrei Mureșanu și Centru (capătul acestuia fiind la Piața Mihai Viteazul). De asemenea, pe Strada Calea Turzii, care marchează granița cu Zorilor, circulă mai multe linii de transport public, printre care se numără autobuzele 40, 40S, 43B (ce face legătura cu zona Grigorescu), M11 și M12 (care pornesc de la Piața Timotei Cipariu, din Centru, și ajung în exteriorul orașului).

La fel ca în majoritatea cartierelor clujene, în Bună Ziua nu există nici mall, nici hipermarket – acest fapt este, de altfel, cât se poate de firesc, având în vedere că este vorba de o zonă aflată încă în plină dezvoltare. Cei care locuiesc aici au, însă, la dispoziție mai multe magazine de mici dimensiuni, printre care se numără și un Lidl (unitate comercială amplasată pe Strada Bună Ziua, nr. 82).

O bună soluție în materie de cumpărături – alimentare, dar nu numai – este dată de proximitatea cartierului Gheorgheni, unde se află unul dintre cele mai reputate centre comerciale din Cluj-Napoca, anume Iulius Mall. Aici se găsesc atât numeroase magazine cu profil divers (de îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice etc.), cât și un hipermarket Auchan.

Deși dispune de ample zone verzi (majoritatea pe terenurile încă neconstruite ale cartierului), Bună Ziua nu are, încă, parcuri publice de mari dimensiuni; cu toate acestea, cei care au copii pot spera să găsească un loc de joacă special amenajat pentru cei mici de către dezvoltatorii ansamblurilor mai mari din zonă. La capitolul facilități sportive, de menționat este faptul că, în preajma punctului unde se unesc Strada Bună Ziua și Strada Fagului se găsește un teren cu gazon sintetic.

Locuitorii acestui cartier al Clujului pot beneficia și de oportunitățile oferite de zonele învecinate, o opțiune demnă de luat în calcul pe timp de weekend fiind o ieșire în pădurea Făget, din sudul orașului. Cartierul Gheorgheni dispune, de asemenea, de multiple variante la capitolul recreere – printre acestea se numără două complexuri sportive moderne, anume Baza Sportivă Napoca și Baza Sportivă Gheorgheni.

În ceea ce privește ciclul preșcolar, una dintre cele mai apropiate grădinițe pentru clujenii din Bună Ziua este „Poienița” (de pe Strada Alverna, nr. 63, chiar la granița cu zona Gheorgheni). Pentru ciclurile ulterioare de educație, de menționat ar fi Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, din Gheorgheni, dar și Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, din Zorilor. De asemenea, în Zorilor se găsesc și câteva prestigioase instituții de învățământ superior.

La capitolul sănătate, în Bună Ziua poți găsi câteva cabinete sau centre medicale particulare, de menționat fiind Centrul Medical Terra Med, cu profil generalist, dar și Centrul Dental Flash din apropiere, cu specializare în stomatologie. Paleta de servicii medicale disponibile în această zonă a Clujului este completată, iarăși, de facilitățile oferite de cartierele învecinate.

Ca și Europa, Bună Ziua beneficiază de vecinătatea cu Zorilor, unde se găsesc o serie de unități medicale de stat, precum Clinica de Pediatrie IV, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Clinica de Neurochirugie Cluj, Clinica de Endocrinologie, dar și Spitalul Clinic de Recuperare. Totodată, locuitorii cartierului pot ajunge cu relativă ușurință în Centru, unde se găsesc cele mai multe spitale din oraș.

La capitolul opțiuni gastronomice, zona Bună Ziua nu este, comparativ cu alte cartiere ale orașului de pe Someș, foarte bine deservită. De menționat ar fi, totuși, restaurantul „Da Vinci”, ce dispune și de terasă, dar și restaurantul „Buongiorno – Cucina Fiorentina”.

Pentru mai multe opțiuni la acest capitol poți miza și pe oportunitățile disponibile în cartierele învecinate, precum Gheorgheni.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, trebuie să știi că zona Bună Ziua nu dispune de o sucursală bancară – motiv pentru care va trebui să te bazezi pe opțiunile oferite de cartierele învecinate. Spre exemplu, în Gheorgheni poate fi găsit un sediu Banca Transilvania, dar și două sucursale BCR, iar cealaltă, pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Bună Ziua:

Pentru cei care au mașină, găsirea unui loc de parcare (fie el și permanent) nu ar trebui să reprezinte o problemă în Bună Ziua, având în vedere că acesta nu este un cartier aglomerat. Cumpărătorii de locuințe noi ar trebui să se intereseze, însă, la dezvoltator cu privire la achiziția unui loc de parcare adiacent ansamblului rezidențial.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Bună Ziua

10 rezultate

Spre deosebire de alte zone ale capitalei Transilvaniei, Bună Ziua nu a fost atinsă, practic, deloc de tendința de urbanizare specifică regimului comunist. În ultimii ani, însă, apropierea de Centru și disponibilitatea terenurilor pentru construcții au făcut din acest cartier una dintre țintele favorite ale dezvoltatorilor imobiliari de pe piața clujeană, acesta continuând să prezinte interes pentru investiții rezidențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Sky Invest Residence, Transilvania Smart City, Bye Residence Tineretului, Solaris Eden, Imobil Parc Rozelor, Q6, Dunarii Park Apartments, Bella Vista Residences, ZENIA, Liberty Residential. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Bună Ziua şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Bună Ziua

În deplină concordanță cu structura pieței rezidențiale din cartier, în Bună Ziua se găsește, potrivit datelor Imobiliare.ro, o foarte bogată ofertă de apartamente noi. Comparativ cu anunțurile de apartamente, ofertele de vile disponibile spre vânzare în Bună Ziua sunt semnificativ mai puțin numeroase – fapt cât se poate de firesc, de altfel, având în vedere că pe aceeași suprafață de teren poate fi construită fie o casă, fie un mic bloc cu mai multe unități locative. Prețurile de achiziție pentru apartamentele disponibile spre vânzare în zona Bună Ziua se situează ușor peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.431 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

-1,4%  (-34 €/mp) faţă de luna 5/2022

+24,5%  (478 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Bună Ziua

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Bună Ziua

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Buna Ziua, 2 camere, 52 mp, Etaj 2 / 5

Va propunem spre vanzare apartament cu 2 camere semidecomandate in Buna ziua , zona strazii Calea Turzii. Are o suprafata utila de 52 mp utili, fiind compartimentati astfel: 1 dormitor, 1...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Buna Ziua, 2 camere, 52.87 mp, Etaj 2 / 6

Agentia Ava Invest ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere, decomandat, situat in cartierul Buna Ziua , la 300 m fata de magazinul LIDL, statiile de transport in comun si alte utilitati de...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Buna Ziua, 2 camere, 59 mp, Etaj 1 / 2

Va oferim inspre inchiriere, apartament cu 2 camere in cel mai nou ansamblu rezidential din cartierul Buna Ziua, Grand Park Sud Residence. Apartamentul este situat la etajul 1 al imobilului tip...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Buna Ziua, 2 camere, 52 mp, Etaj 2 / 4

Oferim spre achizitie apartament la cheie situat in zona strazii Calea Turzii. Zona s-a apreciat in ultimii ani si ofera facilitati. Cei 59 mp totali sunt compartimentati astfel: - 1 living;...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Buna Ziua, 3 camere, 53 mp, Etaj 1

Agentia Integra Imobiliare recomanda spre inchiriere, un apartament cu 3 camere semidecomandat, situat la etajul 1 al unui imobil cu 10 niveluri, din cartierul Buna Ziua, zona MOL Calea Turzii....