Dâmbul Rotund

Descrierea cartierului Dâmbul Rotund

Dâmbul Rotund este un cartier relativ întins – amplasat în extremitatea de nord-vest a Clujului, el se învecinează cu Gruia în partea de sud, cu Iris în partea de est și cu Centru în sud-vest. În vest, această subdiviziune a orașului se continuă cu Baciu – una dintre importantele localități limitrofe ale capitalei Transilvaniei, care a atras importante dezvoltări rezidențiale în ultimii ani.

Printre principalele artere care străbat această zonă a Clujului se numără, în partea de sud, strada Septimiu Mureșan (aceasta merge, pe bună parte din lungimea sa, paralel cu râul Nadăș); în centrul cartierului se află Strada Dâmbul Rotund – de unde îi vine, de fapt, și numele; în nord, Strada Gheorghe Sion și Strada Viile Dâmbul Rotund marchează, practic, limita nordică a cartierului.

Comparativ cu alte zone ale Clujului, Dâmbul Rotund este, pe alocuri, destul de deficitar în ceea ce privește infrastructura rutieră. Deși este deservit, ca și alte zone clujene, de o serie de mijloace de transport în comun, zona de nord a cartierului ar necesita extinderea liniilor parcurse de acestea. Dacă vrei să cumperi o proprietate aici, interesează-te, așadar, ce distanță ai de parcurs până la cele mai apropiate stații.

Ca și în Gruia, în Dâmbul Rotund nu există, momentan, un mall și nici un hipermarket (lucru cât se poate de firesc, de altfel, ținând cont de faptul că este vorba de un cartier mărginaș și cu o densitate a populației relativ redusă).

Locuitorii acestei zone nu sunt, însă, lipsiți de alternative când vine vorba de cumpărături – astfel, pentru nevoile de zi cu zi există o serie de magazine de dimensiuni mai reduse, dintre care unele afiliate unor rețele internaționale.

Chiar dacă nu strict între granițele cartierului, opțiuni există și pentru aceia care sunt pasionați de shopping. Fără prea mare efort, aceștia pot ajunge rapid în zona Centrală a orașului, unde pot vizita numeroasele magazine existente în materie de fashion (și nu numai).

Spre deosebire de locuitorii altor zone ale Clujului, cei din Dâmbul Rotund nu au la dispoziție un parc în toată puterea cuvântului, cartierul fiind, în general, deficitar și la capitolul locuri de joacă pentru copii. Totuși, având în vedere multitudinea zonelor verzi, poți spera să găsești câteva trasee bune de plimbare.

Dacă ești pasionat de sport, iar mersul pe jos și joggingul nu sunt suficiente pentru tine, în Dâmbul Rotund găsești o oportunitate importantă, cunoscută localnicilor sub numele „Fabrica de Sport”. Amplasat în sudul cartierului, în fosta zonă industrială, acesta este considerat a fi unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din oraș, fiind deschis atât amatorilor de fotbal, cât și celor de fitness, aerobic, kickboxing etc.

Dacă ești părinte – sau deocamdată doar îți dorești să devii –, cu siguranță că, atunci când vine vorba de alegerea unei locuințe, un aspect important la care te gândești este reprezentat de oportunitățile de educație disponibile într-o zonă sau alta. În această privință, poți să stai liniștit: în Dâmbul Rotund se găsesc, ca și în celelalte subdiviziuni ale orașului de pe Someș, mai multe unități de învățământ. O școală cu tradiție din cartier este Școala Gimnazială „Emil Isac”, situată chiar în apropiere de Strada Dâmbul Rotund, din zona centrală.

În ceea ce privește oportunitățile de continuare a studiilor după liceu, de menționat este Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – localizată în zona de sud a cartierului, dar dincolo de cursul râului Nadăș.

Dacă te gândești să te muți în Dâmbul Rotund, poate că vei fi dezamăgit să afli că aici nu există niciun spital de stat. Nu e cazul, însă, să te descurajezi: având în vedere proximitatea față de Centru, pentru serviciile medicale de urgență poți ajunge rapid la multitudinea de spitale care se găsesc în „inima” orașului: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Universitar C.F. Cluj-Napoca etc.

Nu sunt de neglijat, desigur, nici cele câteva cabinete medicale particulare ce pot fi găsite în cartier – pe acest segment vei găsi atât câteva opțiuni în materie de medicină de familie, cât și în ceea ce privește anumite servicii medicale de specialitate (stomatologie, spre exemplu).

În afară de câteva fast food-uri de cartier, locuitorii cartierului Dâmbul Rotund beneficiază, în apropierea casei, și de câteva oportunități demne de luat în seamă la capitolul restaurante. De menționat este restaurantul „Stejarul”, amplasat pe Strada Corneliu Coposu, nr. 95, ce dispune de terasă și oferă și servicii de livrare la domiciliu, dar și restaurantul „Fabrica”, de pe Strada Tudor Vladimirescu, nr. 22, unde pot fi organizate și evenimente.

Pentru a beneficia de o gamă mai largă de opțiuni pentru ieșirile în oraș cu prietenii, locuitorii acestui cartier au la dispoziție, desigur, și zona Centrală.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, trebuie să știi că strict între granițele acestui cartier nu prea ai opțiuni la acest capitol. Cu toate acestea, imediat sub limita sudică a cartierului, la granița dintre Gruia și zona Centrală (reprezentată de Strada Horea), se găsesc trei sucursale bancare: una din rețeaua BCR, o Banca Transilvania, alături de un sediu Raiffeisen Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul Dâmbul Rotund:

Dacă ai – sau intenționezi să-ți achiziționezi – o mașină, parcarea nu ar trebui să reprezinte, în mod normal, o problemă, dată fiind densitatea redusă a populației din acest cartier. Dacă dorești, totuși, să închiriezi un spațiu al tău de la autoritățile locale, te poți interesa la sediul central al Primăriei Clujului (amplasat pe Strada Moților, nr. 3).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Dâmbul Rotund

9 rezultate

Dată fiind densitatea scăzută a populației din Dâmbul Rotund, acesta a atras, în ultimii ani, și atenția dezvoltatorilor de locuințe. În conformitate cu alcătuirea generală a cartierului, investitorii s-au orientat destul de mult și spre construcția de locuințe individuale. Pe piața de profil există, însă, și ansambluri de apartamente noi – acestea urmează, însă, modelul construcțiilor deja existente, fiind de mici dimensiuni.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bye Residence Tineretului, Solaris Eden, ZENIA, Bella Vista Residences, Ansamblul Vivo, Transilvania Smart City, Sky Invest Residence, Dunarii Park Apartments, Liberty Residential. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Dâmbul Rotund şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Dâmbul Rotund

Spre deosebire de alte zone ale orașului de pe Someș, în Dâmbul Rotund pot fi găsite numeroase oferte rezidențiale ce au ca obiect locuințe individuale: aici sunt disponibile spre vânzare nu doar case mai vechi, ci și numeroase construcții recent finalizate (sau chiar aflate în curs de desfășurare).

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.411 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-0,8%  (-20 €/mp) faţă de luna 6/2022

+21,8%  (432 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Dâmbul Rotund

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
375 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Dâmbul Rotund

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Dambul Rotund, 3 camere, 69 mp, Etaj 5 / 5

REA1010560 SVN Romania I Cluj va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere, situat in zona strazii Maramuresului. Apartamentul este finisat modern, detine centrala termica, gemauri termopan,...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Dambul Rotund, 2 camere, 44 mp, Etaj 2 / 6

Va propunem spre achizitie un apartament modern, intr-un bloc edificat in 2022, cu lift, interfon si spatii comune de relaxare. Situat la etajul 2 din 5, dispune de o suprafata totala de 47 mp,...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Dambul Rotund, 3 camere, 80 mp, Parter / 2

Apartament-Duplex Va propunem un imobil tip duplex aflat la granita cartierului Dambu Rotund cu cartierul Iris din Cluj-Napoca cu o panorama deosebita spre oras. Imobilul are suprafata...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Dambul Rotund, 2 camere, 43 mp, Etaj 1 / 6

Oferim spre achizitie un apartament cochet ce dispune de de o suprafata totala 53 mp. Compartimentarea este semidecomandata dispunand de: living open space cu bucatarie, dormitor, baie si...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Dambul Rotund, 2 camere, 58 mp, Etaj 4 / 5

Grand Imob Expert va recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere, LUX, decomandat, PRIMA INCHIRIERE, in zona Dambul Rotund/Corneliu Coposu, situat intr-o zona linistita in apropierea...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Dambul Rotund, 2 camere, 48 mp, Etaj 3 / 5

Va propunem spre inchiriere apartament cu 2 camere situat intr-o constructie noua in zona strazii Corneliu Coposu, din cartierul Dambul-Rotund. Apartamentul este amplasat la etajul 3 al unui...