Europa

Descrierea cartierului Europa

Alături de Plopilor, Bulgaria și Andrei Mureșanu, Europa se numără printre cel mai puțin întinse zone ale Clujului. Amplasat în partea de sud-vest a orașului, acesta este, totodată, unul dintre cele mai „tinere” cartiere ale capitalei Transilvaniei, motiv pentru care nici nu s-a dezvoltat până acum pe deplin – aici existând încă importante suprafețe de teren pretabile pentru construcții.

Fiind un cartier aflat încă în dezvoltare, Europa nu dispune de o rețea foarte amplă de mijloace de transport în comun, principala linie care deservește clujenii din zonă fiind cea a autobuzului 46, care merge pe Strada Eugen Ionesco (alte linii de transport în comun mai pot fi găsite pe Strada Calea Turzii).

La fel ca în Zorilor (dar și în alte cartiere clujene), în Europa nu există, deocamdată, nici mall, nici hipermarket. Pentru cumpărăturile de zi cu zi, locuitorii acestui cartier trebuie să se bazeze pe supermarketurile care există totuși aici (dintre care face parte și Profi). Cei care doresc să aibă, totuși, mai multe opțiuni la acest capitol se pot îndrepta, cel puțin pe timp de weekend, către hipermarketul Kaufland din Mănăștur.

O oportunitate interesantă pentru locuitorii din Europa este reprezentată de faptul că în vestul cartierului, aproape de Strada Calea Turzii, se găsește magazinul de bricolaj Leroy Merlin. Pentru cei interesați, de menționat este că în zonă se găsesc și o serie de unități comerciale cu profil auto (printre care se numără și un centru autorizat Mercedes Benz).

Deși poate fi considerată o zonă destul de „verde”, Europa nu dispune, deocamdată, de niciun parc amenajat pentru locuitorii săi. Aceasta nu este, însă, o problemă fără soluții: cei care vor să se bucure de o plimbare în aer liber – sau, de ce nu, de un timp de jogging – se pot orienta către una dintre străzile mai puțin aglomerate ale zonei.

Un avantaj important pentru locuitorii acestui cartier încă tânăr al Clujului este însă că, pe timp de weekend, aceștia se pot bucura de o ieșire în natură în pădurea Făget, situată în cartierul învecinat. Această rezervație naturală este potrivită atât pentru un picnic cu familia sau prietenii, cât și pentru activități sportive precum jogging, mers cu bicicleta sau, pur și simplu, o drumeție.

Având în vedere că Europa este, încă, un cartier aflat în plină dezvoltare, dacă vei locui aici poți întâmpina probleme în ceea ce privește găsirea unei grădinițe sau unei școli – de stat sau particulare. Pentru aceasta, ai putea fi nevoit să te îndrepți spre unul dintre cartierele învecinate, anume Mănăștur sau Zorilor. La capitolul licee, o instituție medicală de menționat este Liceul „Waldorf”, amplasat aproape de granița cu Mănășturul (pe Strada Sergiu Celibidache).

În ceea ce privește învățământul superior, Europa are mult de câștigat de pe urma faptului că se învecinează cu Zorilor, unde se găsesc câteva dintre cele mai prestigioase instituții de profil – precum Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Facultatea de Inginerie Civilă (din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca), dar și Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

La capitolul servicii medicale, în Europa poți găsi atât câteva cabinete particulare, cât și centre medicale de dimensiuni mai mari, ce oferă servicii pentru o multitudine de specializări. De menționat este, astfel, atât centrul medical Psihomedica (amplasat aproape de granița cu Mănăștur, cât și centrul medical Cridipa. Pe Strada Ana Aslan se află, de asemenea, Centrul de Dializă „Fresenius” Cluj.

Un avantaj important este reprezentat, iarăși, de vecinătatea cu zona Zorilor, unde se găsesc mai multe unități medicale de stat, precum Clinica de Pediatrie IV, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Clinica de Neurochirugie Cluj, Clinica de Endocrinologie, dar și Spitalul Clinic de Recuperare.

Dezvoltându-se mai degrabă ca un cartier de tip „dormitor”, Europa nu oferă, practic, oportunitți pentru a lua masa în oraș. Pentru aceasta te poți baza pe opțiunile disponibile în Zorilor, printre care se numără restaurantele „Rod”, „London Brothers”, „Bistro Napoca”, dar și „Gentlemen’s – Bistro & Sports Bar”.

Cei care au nevoie să efectueze o operațiune bancară se pot baza pe multiplele oportunități oferite la acest capitol de zona Zorilor. Astfel, în acest cartier învecinat pot fi găsite o sucursală ING Bank, una Exim Bank, una Alpha Bank, alături de câte un sediu CEC Bank, BCR și Banca Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Europa:

Dat fiind faptul că Europa este un cartier aflat în curs de dezvoltare – și, deci, nu aglomerat –, cei care au mașină nu ar trebui să întâmpine probleme în găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent. Dacă vor, totuși, să închirieze un astfel de spațiu de la autoritățile locale, aceștia se pot interesa la sediul central al Primăriei.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Europa

9 rezultate

Datorită disponibilității unor suprafețe ample de teren pretabile pentru construcții, cartierul Europa prezintă un real potențial pentru dezvoltări rezidențiale (ce ar trebui corelate însă cu investiții în infrastructură din partea autorităților locale). Acest fapt a fost deja sesizat de către jucătorii de profil, astfel că în ultimii ani pe harta cartierului au apărut mai multe ansambluri rezidențiale noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bye Residence Tineretului, Solaris Eden, ZENIA, Bella Vista Residences, Ansamblul Vivo, Transilvania Smart City, Sky Invest Residence, Dunarii Park Apartments, Liberty Residential. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Europa şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Europa

O caracteristică interesantă a zonei Europa este că aici se găsesc foarte puține blocuri ridicate înainte de Revoluție, cele câteva asemenea imobile fiind amplasate în nordul cartierului, în zona Străzii Lunii, aproape de granița cu Zorilor. În cartier există, însă, mai multe blocuri recent construite, și acestea cu regim redus de înălțime. Valorile de listare pentru apartamentele disponibile spre vânzare în zona Europa se situează ușor peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.411 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-0,8%  (-20 €/mp) faţă de luna 6/2022

+21,8%  (432 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Europa

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
325 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
430 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Europa

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 7

REA1009722 SVN Romanial Cluj va ofera spre vanzare un apartament de 50 de mp in cartierul Europa. Acesta dispune de o compartimentare semidecomandata in living cu bucatarie open space cu loc...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 2 camere, 55 mp, Etaj 1 / 7

REA1009675 SVN Cluj va propune spre vanzare un apartament cu 2 situate in cartierul Europa, zona Calea Turzii. Propietatea se vinde la stadiul se semifinisat cu materiale PREMIUM aceastea...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 2 camere, 53 mp, Parter / 5

REA1011332 SVN Romania I CLUJ va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere, situat in cartierul Europa. Acesta este semidecomandat si are o suprafata utila de 53 de mp si se afla la parterul...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 2 camere, 56 mp, Etaj 5 / 5

REA1009687 SVN Romania I Cluj va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere,situat in cartierul Europa. Acesta este semidecomandat, are o suprafata utila de 56 de mp fiind compartimentat...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 3 camere, 77 mp, Parter / 2

Starlight Imobiliare propune spre inchiriere apartament de 3 camere! Situat in Europa, intr-o zona foarte linistita. Suprafata utila de 77 m2 + 60 mp2 gradina ! Apartamentul se va mobila la...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 3 camere, 67 mp, Etaj 2 / 6

Starlight Imobiliare propune spre inchiriere apartament de 3 camere! Se situeaza pe strada Rapsodiei, in cartierul Zorilor. Dotari: Aer conditionat Masina de spalat vase Masina de spalat haine...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 2 camere, 48 mp, Etaj 3 / 5

Smart Imobiliare ofera spre inchiriere apartaemnt modern cu 2 camere, semidecomandat, situat in cartierul Europa, in apropiere de Calea Turzii. Acesta ocupa o suprafata utila de 48 mp si este...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Europa, 2 camere, 64 mp, Etaj 1 / 1

Nestory Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandat, situat la etajul 1 al unui imobil cu 1 nivel, Europa, zona Calea Turzii. Dispune de un loc de parcare....