Grigorescu

Descrierea cartierului Grigorescu

Cartierul Grigorescu este amplasat la periferia vestică a orașului, continuându-se cu o amplă zonă verde, din care o bună parte este reprezentată de pădurea Hoia – Baciu. La fel ca în Plopilor, un avantaj important pentru Grigorescu este liniștea.

Strada Donath este una dintre principalele artere din Grigorescu, străbătându-l, de la sud-vest la est, până la limita cu Gruia – după care se continuă cu Strada General Eremia Grigorescu. Alte artere importante sunt și Bulevardul 1 Decembrie 1918, dar și Strada Octavian Goga (în partea de est).

Ca și locuitorii din alte zone ale Clujului, cei din Grigorescu au la dispoziție o varietate de mijloace de transport în comun, menite să facă legătura atât între diferite puncte din interiorul cartierului, cât și cu alte zone ale orașului.

La fel ca în majoritatea cartierelor clujene, în Grigorescu nu se găsește un mall propriu-zis; pasionații de shopping pot ajunge, însă, cu ușurință, în Plopilor – unde, aproape de granița cu Mănășturul și de cea cu Centrul, se află centrul comercial Platinia Shopping Center.

În afară de numeroasele supermarketuri din cartier, atât locale, cât și afiliate unor rețele internaționale, în zonă se află și un hipermarket Cora. Amplasat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, aproape de granița cu Plopilor, acesta reprezintă o bună destinație de cumpărături pe segmentul produselor alimentare, băuturi, cosmetice etc.

Spre deosebire de alte zone ale Clujului, Grigorescu nu oferă foarte multe opțiuni în materie de parcuri amenajate. Câteva opțiuni ar fi Parcul „14 iulie”, din zona de est a cartierului, dar și Parcul „La Butuci” și Parcul „Grigorescu”.

Tot lângă Canalul Someșului Mic se află și Plaja Grigorescu, special amenajată pentru locuitorii cartierului (și nu numai), ce poate fi o destinație perfectă de weekend pe timp de vară. Pentru cei pasionați de sport, în apropiere se află și un teren sintetic de fotbal, în cadrul Cotton Club. Nu în ultimul rând, o variantă de recreere la sfârșit de săptămână este și Muzeul Etnografic „Romulus Vuia” - chiar dacă acesta este amplasat dincolo de Strada Nicolae Pătrașcu.

Nu vei avea prea mari dificultăți în găsirea unei grădinițe pentru micuțul tău (sau micuții tăi), fie că înclini spre instituțiile de stat sau particulare – din cea din urmă categorie de menționat sunt Grădinița „Țăndărică”, dar și Grădinița „Patricia”. În zonă ai destule opțiuni și în materie de școli și licee, cum ar fi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

La capitolul instituții de învățământ superior, în Grigorescu se găsește Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, parte din Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Ca oportunitate de cercetare în domeniul fizicii, în apropiere se află și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare (INCDTIM) Cluj-Napoca România.

În ceea ce privește serviciile medicale de stat din Grigorescu, pe strada Donath nr. 170 se găsește Spitalul Clinic de Copii Cluj-Napoca, Secția Prematuri. Datorită localizării sale favorabile, cartierul oferă un acces rapid și către multitudinea de spitale de stat existente în zona centrală a orașului, cum ar fi Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sau Spitalul Universitar C.F. Cluj-Napoca.

În cartier există, desigur, și instituții medicale particulare – printre acestea se numără Policlinica Grigorescu, de pe Strada Ștefan Mora, nr. 1. Aceasta include un laborator de analize medicale și dispune de specializări în cardiologie, dermato-venerologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, ORL, pediatrie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

În afară de câteva fast food-uri de cartier, locuitorii cartierului Grigorescu au la dispoziție, în cadrul acestuia, și alte câteva oportunități interesante la capitolul gastronomie. Printre acestea se numără restaurantul „Casa Vikingilor”, amplasat pe Strada Alexandru Vhlahuță, nr. 41A, ce oferă și servicii de livrare la domiciliu, dar și restaurantul „Sinaia”, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Pentru a beneficia de o gamă mai largă de opțiuni pentru ieșirile în oraș cu prietenii, poți vizita, desigur, și cartierele învecinate.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, te vei bucura să afli că acest cartier al Clujului este destul de bine deservit la acest capitol. Astfel, pe Strada Fântânele (nr. 7) vei găsi un sediu CEC Bank; în imediata apropiere a acestuia vei găsi alte două sucursale bancare, una din rețeaua Banca Transilvania, iar cealaltă, din rețeaua BCR.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul Grigorescu:

Pentru cei care au mașină proprie, parcarea „liberă” nu reprezintă neapărat o problemă în cartierul Grigorescu. Cei care vor, totuși, să aibă un loc de parcare închiriat, cu toate actele în regulă, se pot interesa în această privință la sediul Primăriei de cartier, de pe Strada Alexandru Vlahuță, nr. 46-47.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Grigorescu

10 rezultate

Ca și alte cartiere clujene, Grigorescu a atras, în ultimii ani, și atenția dezvoltatorilor imobiliari. La aceasta a contribuit din plin faptul că partea de nord-vest a cartierului, dincolo de strada Donath, este, de fapt, o amplă întindere de terenuri. Aceasta constituie o reală oportunitate atât pentru dezvoltatorii de locuințe, cât și pentru cei interesați de construcția unei case pe cont propriu.

Unul dintre ansamblurile rezidențiale din cartierul Grigorescu este Vista Gallery Apartments: amplasat pe colina străbătută de strada Tăietura Turcului, acesta cuprinde 69 de apartamente, alături de facilități complementare locuirii. De menționat este și Rhodium Residence, un ansamblu format din apartamente cu una până la trei camere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bella Vista Residences, Bye Residence Tineretului, Solaris Eden, Dunarii Park Apartments, ZENIA, Transilvania Smart City, Q6, Imobil Parc Rozelor, Sky Invest Residence, Liberty Residential. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Grigorescu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Grigorescu

În jumătatea vestică a acestui cartier se găsesc preponderent blocuri construite înainte de Revoluție, dintre care unele au un regim mai mic de înălțime, iar altele ajung și la zece etaje. Dacă în zona mediană există o întrepătrundere între blocuri și case individuale, cele din urmă ajung să fie predominante în zona de est.

Un avantaj important este că, pe fiecare dintre aceste două segmente de piață, poți găsi construcții noi. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează sub media valabilă la nivelul orașului Cluj-Napoca per ansamblu. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.465 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+2,2%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+29,1%  (555 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Grigorescu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
264 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
370 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Grigorescu

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 3 camere, 67 mp, Etaj 4 / 4

Piky's Properties va propune spre vanzare un apartament cu trei camere situat in cartierul Grigorescu. Apartamentul se afla la etajul 4 din 4 al unui imobil constructie 1980, are o suprafata...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 2 camere, 70 mp, Parter / 2

Habitas Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere, situat intr-o vila premium din cartierul Grigorescu. Aceasta se afla la etajul parterul vilei P+2E. Locuinta este foarte...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 4 camere, 120 mp, Etaj 1 / 2

Habitas Imobiliare va propune spre vanzare un penthouse cu 4 camere, situat intr-o vila premium din cartierul Grigorescu. Aceasta se afla la etajul 1 si 2 al vilei. Locuinta este foarte...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 3 camere, 67 mp, Etaj 4 / 4

REA1010319 SVN Romania | Cluj va propune spre vanzare apartament cu 3 camere, suprafata utila 67mp+ balcon si spatiu de depozitare in subsolul blocului. Apartamentul este compus din living,...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 3 camere, 60 mp, Etaj 4 / 4

Apartament cu 3 camere, zona Cluj Arena, cartier Grigorescu! Va oferim spre inchiriere un imobil situat la etajul 4 al unui bloc cu 4 etaje, reabilitat termic, aflat intr-o zona verde linistita...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 3 camere, 62 mp, Etaj 4

Va prezentam un apartament cu 3 camere, cu suprafata de 62mp. Este structurat astfel: - 2 dormitoare - sufragerie - baie - bucatarie - 2 holuri - balcon. Are centrala termica, tamplarie...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 3 camere, 66 mp, Etaj 2 / 4

TOP HOME ESTATE- va ofera spre inchiriere un apartament cu 3 camere, mobilat și utilat, intr-o zona liniștita, din cartierul Grigorescu! Apartamentul are o suprafata utila de 66 mp,...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Grigorescu, 3 camere, 74 mp, Etaj 2

Va propunem spre inchiriere un apartament cu 3 camere, amenajat modern, in zona Coloane, din cartierul Grigorescu. Apartamentul este situat la etajul 2 al unui imobil structurat pe 9 niveluri si...