Someșeni

Descrierea cartierului Someșeni

Amplasat la granița nord-estică a Clujului, Someșeniul este, din punctul de vedere al suprafeței, unul dintre cele mai mari cartiere ale orașului.

Reprezentând cândva doar o comună limitrofă, acesta este alcătuit, la fel ca alte zone periferice ale orașului, în mod majoritar din case și vile, numărul blocurilor de apartamente (construite, în general, după Revoluție) fiind destul de redus.

La capitolul mijloace de transport în comun, Someșeniul este deservit de câteva linii de autobuz, precum 52 și 36B (pe Strada Plevnei), 8, M41, M42 (pe Strada Traian Vuia, pe unde circulă și troleibuzul 5). Pe lângă deplasarea cu mașina proprie, transportul cu bicicleta reprezintă o bună soluție de transport, chiar în absența pistelor special amenajate.

La capitolul retail, locuitorii Someșeniului beneficiază de un avantaj important: pe lângă magazinele alimentare de mici dimensiuni din cartier, aici se găsește și magazinul tip en-gros Selgros Cluj-Napoca – amplasat pe Calea Someșeni, nr. 8, aproape de granița cu Între Lacuri, acesta reprezintă o bună soluție pentru cumpărăturile de weekend.

La fel ca în majoritatea cartierelor clujene, în Someșeni nu există niciun mall. Pentru pasionații de shopping, cel mai apropiat centru comercial de acest tip ar fi Iulius Mall, din Gheorgheni (aproape de granița cu Între Lacuri). Având o vechime de peste zece ani, acesta dispune atât de numeroase magazine, cât și de facilități pentru petrecerea timpului liber.

În ciuda suprafeței sale extinse, Someșeniul nu dispune de niciun parc amenajat de către autoritățile locale – ceea ce poate fi pus pe seama faptului că este o zonă mai nouă a orașului. Cu toate acestea, locuitorii săi pot ajunge cu ușurință la Parcul Aurel Vlaicu, situat în cartierul Între Lacuri.

Pentru cei care își doresc să facă mișcare, cele mai accesibile opțiuni ar fi mersul pe jos, joggingul (o variantă fiind, desigur, și frecventarea unei săli de fitness). Pasionații de sport au însă la dispoziție și o altă soluție interesantă: în Bulgaria se găsește complexul sportiv „Clujana” – dotat cu piscină, dar și cu terenuri de tenis și fotbal (cu iarbă sau gazon sintetic), acesta reprezintă, totodată, o bună destinație de relaxare pe timp de weekend.

Fiind un cartier periferic, aflat încă în dezvoltare, Someșeniul nu dispune de prea multe opțiuni în materie de grădinițe și școli, de menționat fiind grădinița de stat „Neghiniță”, școala gimnazială „Traian Dârjan”, dar și Asociația Down – Centrul Educațional „Raluca”. Dacă ai copii, așadar, te-ai putea vedea nevoit să te îndrepți spre cartierele învecinate pentru a-i duce la grădiniță sau la școală – Între Lacuri oferind, spre exemplu, mai multe opțiuni la acest capitol.

Așa cum ar fi, poate de așteptat, zona nu dispune de nicio instituție de învățământ superior. Acest fapt nu reprezintă, totuși, un mare dezavantaj, dat fiind că, odată ajunși la vârsta studenției, tinerii vor putea ajunge cu ușurință în celelalte cartiere ale orașului, pentru a frecventa cursurile facultății dorite.

Dată fiind localizarea sa periferică, cartierul Someșeni este, deocamdată, destul de deficitar în ceea ce privește serviciile medicale – pentru problemele uzuale de sănătate, aici vei putea găsi, totuși, un cabinet particular care să ofere servicii în colaborare cu Casa de Asigurări de Sănătate și unde să te poți înscrie la un medic de familie.

Pentru urgențele medicale sau investigațiile mai detaliate te poți orienta spre instituțiile medicale din cartierele învecinate – cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, din zona Bulgaria (de pe Strada Tăbăcarilor). Din acest din urmă cartier poți ajunge cu ușurință și în centru, unde se găsesc cele mai multe unități medicale (de stat și particulare) din oraș.

La capitolul gastronomie, dat fiind amplasamentul său periferic, Someșeniul nu oferă foarte multe opțiuni pentru ieșiri în oraș. De menționat la acest capitol ar fi restaurantele „Gamble”, dar și „The Crunchery”. Alte variante interesante pentru o ieșire în oraș cu prietenii sunt disponibile, desigur, și în cartierele învecinate.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, în zona Someșeni nu ai prea multe opțiuni. De menționat este, un bancomat BRD. Mai poți conta și pe opțiunile oferite de cartierul Gheorgheni, unde poate fi găsit un sediu Banca Transilvania, dar și două sucursale BCR.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Someșeni:

Dată fiind densitatea mai redusă a populației din Someșeni, posesorii de autovehicule nu ar trebui să întâmpine probleme cu găsirea unui loc de parcare. Cei care vor, totuși, să evite eventualele probleme și să închirieze un asemenea spațiu de la autoritățile locale se pot interesa cu privire la procedura pe care trebuie s-o urmeze la sediul Primăriei de cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Someșeni

9 rezultate

Datorită disponibilității terenurilor pentru construcții, și Someșeniul a beneficiat, în ultimii ani, de interesul pentru ridicarea de noi locuințe din Cluj-Napoca. Aici au apărut, astfel, atât dezvoltări de vile, cât și de mici imobile de apartamente. Interesant este că zona a atras, în materie de dezvoltări rezidențiale, și interesul autorităților locale. Astfel, în anul 2008, a fost dat în folosință ansamblul de locuințe sociale Oser, amplasat aproape de Canalul Someșului Mic și compus din blocuri de locuințe cu regim redus de înălțime.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bye Residence Tineretului, Solaris Eden, ZENIA, Bella Vista Residences, Ansamblul Vivo, Transilvania Smart City, Sky Invest Residence, Dunarii Park Apartments, Liberty Residential. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Someșeni şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Someșeni

Spre deosebire de cartierele așa-zis „muncitorești” ale Clujului, precum Mănăștur sau Mărăști, se poate spune că Someșeni nu a fost, practic, atins de tendința regimului comunist de urbanizare prin construcția de blocuri. Cu toate acestea, după anii 1990 în zonă a apărut, totuși, un interes pentru construcția de imobile de apartamente, acestea având, precum vilele din cartier, un regim redus de înălțime (de regulă P+3E). Din punctul de vedere al prețurilor la apartamente, Someșeni este, potrivit datelor Imobiliare.ro, unul dintre cele mai accesibile cartier ale orașului de pe Someș, acestea situându-se sub media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.411 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-0,8%  (-20 €/mp) faţă de luna 6/2022

+21,8%  (432 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Someșeni

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
230 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Someșeni

Vânzare garsoniera în Cluj-Napoca

zona Someseni, o cameră, 35 mp, Etaj 1 / 5

Cauti un imobil pentru investitie care sa iti genereze o sursa de venit sigura si constanta sau un loc pe care sa il poti numi cu adevarat ,,acasa""? Situat la etajul 1 al unui imobil cu regim de...

Vânzare garsoniera în Cluj-Napoca

zona Someseni, o cameră, 35 mp, Etaj 1 / 4

Apartament cu 1 camera in Someseni! Va oferim spre vanzare un apartament cu 1 camera situat intr-o zona linistita a cartierului Someseni, fiind in vecinatatea mijloacelor de transport in comun....

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Someseni, 2 camere, 46 mp, Etaj 4 / 4

Apartament spre vanzare in cartierul Somseni! 2 Camere ZONA SOMESENI 46 mp + 4 mp balcon Avem placerea sa va prezentam spre vanzare un apartament modern cu 2 camere!...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Someseni, 2 camere, 41 mp, Etaj 3 / 4

Apartament spre vanzare in cartierul Somseni! 2 Camere ZONA SOMESENI 41 mp + 4 mp balcon Avem placerea sa va prezentam spre vanzare un apartament modern cu 2 camere!...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Someseni, 3 camere, 102 mp, Etaj 1 / 4

Blitz ofera spre inchiriere un apartament de 3 camere, situat in zona Emerson. Acesta este pozitionat la etajul 1 al unui imobil cu 4 niveluri si dispune de o suprafata utila de 102 mp....

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Someseni, 2 camere, 57 mp, Etaj 2 / 2

Apartament la prima inchiriere! Se afla situat in cartierul Someseni, zona strazii Ion Ionescu de la Brad, la ultimul etaj intr-un imobil nou dispus pe 2 niveluri. Avand o suprafata utila de 57...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Someseni, 2 camere, 90 mp, Etaj 1 / 1

Koncept Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandate situat in cartierul Someseni, strada Aiudului. Apartamentul in suprafata utila de 90 mp este situat la etajul 1...