Zorilor

Descrierea cartierului Zorilor

Amplasat în jumătatea de sud a municipiului Cluj-Napoca, Zorilor este un cartier de dimensiuni relativ reduse – cel puțin comparativ cu alte subdiviziuni ale orașului, precum Mănăștur sau Someșeni. Un atu important al cartierului, atât pentru potențialii cumpărători, cât și pentru chiriași, este reprezentat, bineînțeles, de localizarea sa favorabilă, datorită proximității centrului vechi.

Datorită apropierii sale de Centru, Zorilor nu duce lipsă de mijloace de transport în comun, acestea făcând legătura, desigur, și cu alte zone ale orașului. Deși pasionații de ciclism nu beneficiază de o rețea unitară de piste dedicate, pe Strada Observatorului poate fi găsită o pistă de mici dimensiuni (de 450 de metri), ce merge până în dreptul Spitalului Clinic de Recuperare. Cu un plus de atenție (mai ales în zonele aglomerate), și celelalte artere de circulație pot fi folosite pentru transportul cu bicicleta.

În ceea ce privește oportunitățile de shopping, este de precizat faptul că locuitorii din Zorilor nu au acces, strict între granițele cartierului, la niciun mall și la niciun hipermarket. Pentru cumpărăturile de zi cu zi, aceștia se pot orienta, însă, către multiplele supermarketuri din cartier. Cei care doresc, totuși, să beneficieze de o paletă mai largă de opțiuni se pot îndrepta către Kauflandul din Mănăștur.

Pentru cumpărăturile de îmbrăcăminte, încălțăminte (și nu numai), clujenii din Zorilor pot ajunge cu ușurință în zona centrală, unde vor găsi atât magazine stradale, cât și centre comerciale moderne.

Deși părinții cu copii au la dispoziție în Zorilor câteva locuri de joacă amenajate de către Primărie, pentru cei mari nu există, practic, niciun parc de propriu-zis. Cu toate acestea, locuitorii cartierului beneficiază de un acces facil către zonele de vegetație din împrejurimi: astfel, dincolo de Strada Cireșilor se găsește chiar Grădina Botanică din Cluj-Napoca, mai în vest Grădina „Miko”, iar aproape de granița cu Mănășturul se află Parcul „Iuliu Prodan”.

Cei care doresc să aibă acces la serviciile oferite de un complex sportiv pot ajunge cu ușurință în Mănăștur, unde se află cea mai mare bază sportivă din Cluj-Napoca, anume Baza Sportivă „Unirea”.

În cartier vei putea găsi o serie de unități de învățământ demne de luat în calcul, atât din ciclul preșcolar (cum ar fi Grădinița Panda), cât și din cel primar, gimnazial și liceal – de menționat, în cel din urmă caz, fiind Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”.

Un avantaj deosebit pentru cei care locuiesc aici constă în aceea că, spre deosebire de alte cartiere, în Zorilor se găsesc câteva dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din oraș: Universitatea de Medicină și Farmacie „iuliu Hațieganu”, Facultatea de Inginerie Civilă (din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca), dar și Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

În ciuda suprafeței sale relativ reduse, Zorilor este un cartier bine reprezentat la capitolul servicii medicale de stat. Astfel, în zona de nord a cartierului se găsesc Clinica de Pediatrie IV, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Clinica de Neurochiriugie Cluj și Clinica de Endocrinologie, în vreme ce, mai în centru, aproape de Strada Observatorului, se află Spitalul Clinic de Recuperare.

Paleta de servicii medicale din Zorilor este completată, desigur, de cabinete medicale particulare, dar și de centre medicale de mai mari dimensiuni, precum Hiperdia sau Blue Life Medical Center. De menționat este și Centrul de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice „RoNeuro”, amplasat în partea de sud a cartierului.

Dacă îți face plăcere să iei masa în oraș, te vei bucura să afli că zona Zorilor oferă câteva oportunități interesante locuitorilor săi. Astfel, de menționat ar fi restaurantul „Rod” (de pe Strada Calea Turzii, nr. 160), restaurantul „London Brothers” (de pe Strada Observatorului, nr. 82-86), „Bistro Napoca” (tot pe Strada Observatorului, nr. 82-86), dar și „Gentlemen’s – Bistro & Sports Bar” (de pe Strada Observatorului, nr. 105)

Alte opțiuni de luat în calcul pentru o ieșire cu prietenii sunt disponibile, desigur, în zona Centrală a orașului de pe Someș.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, te vei bucura să afli că zona Zorilor este foarte bine deservită la acest capitol. Astfel, aici pot fi găsite o sucursală ING Bank, una Exim Bank, una Alpha Bank, alături de câte un sediu CEC Bank, BCR și Banca Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Zorilor:

Dată fiind densitatea mai ridicată a populației din zonele de blocuri, găsirea unui loc permanent de parcare în Zorilor poate ridica, uneori, dificultăți. Pentru închirierea unui astfel de spațiu de la autoritățile locale, posesorii de autovehicule se pot adresa, însă, funcționarilor de la Primăria de cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Zorilor

10 rezultate

La fel ca în alte cartiere ale capitalei Transilvaniei, în Zorilor mai există câteva terenuri pretabile pentru construcții (chiar dacă nu foarte multe), majoritatea acestora fiind amplasate în zona de case din sud. Acesta este motivul pentru care această subdiviziune a Clujului a atras, în ultimii ani, atenția dezvoltatorilor imobiliari, o bună parte dintre investitori mizând, bineînțeles, pe construcția de blocuri de apartamente.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Solaris Eden, Imobil Parc Rozelor, Bella Vista Residences, Dunarii Park Apartments, Q6, Liberty Residential, Bye Residence Tineretului, Transilvania Smart City, ZENIA, Sky Invest Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Zorilor şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Zorilor

Față de alte zone ale orașului de pe Someș, Zorilor a fost vizibil mai afectat de tendința de urbanizare din perioada comunistă; aici se găsesc, astfel, numeroase blocuri vechi, în general ridicate după anii 1970 și concentrate îndeosebi în partea de centru-vest. Există, totodată, și zone de case și vile, acestea găsindu-se mai ales în nord, sud și est. Datorită bunei reprezentări a celor două segmente de piață, Zorilor este o opțiune demnă de luat în calcul atât de către cumpărătorii de apartamente, cât și de cei care și-ar dori să locuiască la bloc. Valorile de listare pentru apartamentele disponibile spre vânzare în zona Zorilor se situează ușor peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.431 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

-1,4%  (-34 €/mp) faţă de luna 5/2022

+24,5%  (478 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Zorilor

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
275 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Zorilor

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Zorilor, 2 camere, 48 mp, Etaj 1 / 4

Koncept Imobiliare va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere decomandate in cartierul Zorilor, pe strada Lunii, situat in apropierea mijloacelor de transport in comun. Apartamentul in...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Zorilor, 3 camere, 75 mp, Etaj 4 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament intr-o zona extrem de ofertanta. In imprejurimile imobilului se regasesc magazine bine aprovizionate, farmacii, restaurante, banci, magazine cu produse de...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Zorilor, 2 camere, 54 mp, Parter / 4

Esti in cautarea unei noi locuinte? Lasa-ne pe noi sa ne ocupam de nevoia ta in timp ce te bucuri de cele mai bune rezultate. Avangard imobiliare va prezinta un apartament inedit amplasat intr-o...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Zorilor, 2 camere, 55 mp, Parter / 4

Agentia Integra Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandate mobilat si utilat complet amplasat la etajul p/4 . Locuinta are o suprafata utila de 55 mp, aceasta a...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Zorilor, 2 camere, 55 mp, Parter / 4

Agentia Integra Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandate mobilat si utilat complet amplasat la etajul p/4 . Locuinta are o suprafata utila de 55 mp, aceasta a...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Zorilor, 3 camere, 65 mp, Etaj 4 / 4

Va propunem spre inchiriere un apartament situat in cartierul Zorilor, un cartier cunoscut drept unul linistit, cu multe spatii verzi si spatii prielnice pentru relaxare sau activitati in aer...