Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 Iulie 2017

Inovație: Casa care produce mai multă energie decât consumă! FOTO

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 17 Iulie 2017

Supranumită „casa viitorului”, construcția a fost ridicată de o companie activă și pe piața din România.

Tehnologia evoluează, iar, odată cu ea, și standardele în materie de construcții. Jucători din domeniu implementează concepte de locuire care de care mai moderne, menite nu doar să asigure cele mai ridicate condiții de confort, ci și să se încadreze în cele mai stricte norme existente la ora actuală în ceea ce privește protecția mediului.

casa care produce mai multa energie decat consuma

Design și tehnologie

Compania germană HUF HAUS, intrată anul trecut și pe piața autohtonă, a ridicat recent o casă-model (foto) ce respectă cele mai înalte standarde în materie de construcții „verzi”. Amplasată în Mannheim, Germania, construcția pe structură de lemn produce mai multă energie decât are nevoie pentru a funcționa și a primit certificarea Platinum de la Societatea Germană pentru Construcții Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB). „Pentru că atinge cele mai stricte standarde de durabilitate pentru o serie de puncte evaluate de către DGNB referitoare la ecologie, economie, socio-cultural și funcționalitate, tehnologie, procese și locație, casa a primit cea mai înaltă certificare de durabilitate chiar de la directorul societății, Johannes Kreißig”, explică reprezentanții HUF HAUS.

„Ne-am străduit întotdeauna să perfecționăm permanent atât designul, cât și tehnologiile folosite în construcția caselor noastre, deoarece aceștia sunt pilonii pe care se bazează calitatea deosebită oferită de HUF HAUS. Cea mai nouă casă de prezentare din Mannheim concentrează toate aceste eforturi, iar rezultatul este un model extraordinar, ce asigură cel mai înalt nivel de trai. Începând cu tehnologia de încălzire și continuând cu caracteristicile sale unice care o transformă în una dintre cele mai «verzi» case din Germania, aceasta va îmbunătăți, cu siguranță, viața viitorilor săi proprietari.”

Georg Huf, Managing Director HUF HAUS

casa care produce mai multa energie decat consuma

Parter și etaj, peste 200 de metri pătrați

Casa este de tip MODUM, având acoperiș plat și o suprafață locuibilă de 121,48 de metri pătrați la parter și, respectiv, 92,73 de metri pătrați la etaj. Livingul, zona de dining, bucătăria, camera tehnică și un dormitor pentru oaspeți sunt amplasate la nivelul inferior, în timp ce la etaj se găsește dormitorul matrimonial, dressing-ul și baia principală, alături de o cameră de oaspeți și o baie suplimentare. „Casa pe structură de lemn a fost dezvoltată ca un proiect de cercetare împreună cu specialistul în tehnologia încălzirii Vaillant și o dovadă a cum pot fi integrate tehnologii eficiente și prietenoase cu mediul înconjurător pentru a oferi proprietarilor cea mai bună calitate a vieții”, explică reprezentanții companiei.

casa care produce mai multa energie decat consuma

Tehnologie germană, într-un ansamblu de lângă București!

În toamna anului trecut, HUF HAUS a deschis primele două case de prezentare din România, acestea fiind amplasate în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat în apropiere de Balotești. Dezvoltat de compania Loreco Investments, complexul se va întinde pe un teren de 90 de hectare. Prima fază de construcție (dintr-un total de cinci planificate) se va desfășura pe 20 de hectare și va include peste 50 de parcele de casă (cu suprafețe de la 500 la 1.000 de metri pătrați). Ansamblul va beneficia de propria infrastructură (24.000 de metri de drumuri, 4.000 de metri de fibră optică etc.) și zone de agrement (printre care un parc de 2,5 hectare).

Părerile cititorilor
18 păreri
  • Octavian

    Va pot spune ca am proiectat o astfel de casa avand suprafata desfasurata de cca 850 mp.
    Casa are nevoie de teren suficient astfel incat orientarea fatadelor fata de punctele cardinale sa ofere avantajele si sa acopere dezavantajele specifice: pierderi de caldura pe NORD, caldura excesiva pe SUD vara… Importanta este respectarea unor norme foarte stricte de executie pe baza intocmirii unui proiect care sa nu lase loc de interpretari. Toate acestea, in RO, costa. Pentru ca toata lumea doreste ceva “ieftin si frumos” Asa ceva nu exista. Apoi, aparatura necesara costa; de exemplu o pompa de caldura cu toate cele aferente depaseste 10 000 euro. Un sistem de panouri solare cu toate accesoriile este de asemeni (inca) relativ scump. Amortizarea investitiei se face intr-un termen mai lung. Costurile raportate la metrul patrat util depasesc 500 euro, in conditiile unor finisaje normale. De multe ori se va pune problema optimizarii spatiilor, chestiune care tine mult de arhitect. Arhitectul nu este inca respectat in RO. La acest tip de locuinta, izolatiile si calculele aferente tin tot de specialitatea Arhitectura. In RO, putini arhitecti constientizeaza acest lucru, dar este adevarat ca la pretul pe care clientul este dispus sa-l plateasca, oferta de documentatie este pe masura… O astfel de investitie trebuie in primul rand constientizata ca un act responsabil de protectie a mediului….protectia mediului???? HA HA HA .

  • Malin Calman

    Excepttional
    Ramane si equatia pret=calitate
    La ce se evaluaza pretul cladirii ?

  • Mihai

    Ideea este geniala dar as dori mai multe detlii privind realizarea si in alte localitati nu numai in Bucuresti.. pretul, timp de executie etc.? Si desigur intrebarea se pune si daca ofertantul asigura realizarea unor astfel de case si pe terenuri singulare asa de ex. pe un teren de 300-400 mp. Ce se poate pune la dispoz, in BV de ex. As dori mai multe inform. privind modul cum se poate intra in legatura cu societatea HUF HAUS din GERMANIA sau cine este reprezentantul sau de pe piata constructiilor din ROMANIA.

  • gogu

    Articolul este de fapt o reclama.

  • barond

    e ok

  • Marinescu

    F.buna,preturile

  • Gerard Jongste

    Buna ziua, vrem sa stim in ce localitati se construiesc si care este pretul? MULTUMESC, Gerard!

  • Stan jean

    Se adresează unei minorități care nu știu cât va fi de interesată
    Omul obișnuit cumpara tot clasic
    De fapt ne putem dezvolta independent un sistem dar costa mult
    Deocamdata este mai ieftin clasic

  • Ion

    Orice casa pe care, sau langa care, instalam un sistem fotovoltaic, sa spunem de 5kW (maxim 20 panouri PV) produce mai mult decat consuma. Asta este un adevar pe jumatate. De ce pe jumatate?! Jumatatea adevarata: Intr-un an un sistem de 5kW produce in Romania aproximativ 1300h X 5kW = 6500kWh. De regula, consumul anual al unei locuinte ca cea din poza este sub aceasta valoare. Jumatatea neadevarata: Nu produce in orice moment mai mult decat consuma. Va aduceti aminte ca au fost perioade mai lungi de 30 zile in care nu am vazut soarele. In acele zile productia este nesemnificativa in raport cu consumul. Dar exista proiecte complexe in care s-au integrat panourile solar-termale, panourile fotovoltaice, pompele de caldura, acumularea in baterii electrice si acumularea surplusului de energie termica in sol, in care s-a ajuns la un consum de energie 100% din surse regenerabile.

  • Brazilianul

    Cam multe generalitati si putine elemente de interes direct……

  • Simona Flueroaia

    Se poate mai multe detalii? Pret, timp de executie?

  • Dan

    E 3 milioane de euro! Am gasit un reportaj despre ansamblul rezidential la care se face referire!

  • Dorin

    Buna ziua, sunt interesat de o astfel de casa in Timisoara. Detin teren si pot dezvolta aici piata dvs. Exista cereri.

  • Igor

    Cat costa?

  • Dima Ion

    Buna ziua
    Se poate construi si in alte locatii??

  • Dobromirescu

    geniala, mi as dori o astfel de casa.

  • emil florut

    Ma intereseaza si pe mine o astfel de casa, in Oradea. Ce pret are? Care este sursa de incalzire/racire, etc?

  • Decebal Serban

    Pai, ce putem comenta, in afara de …”suna tentant!!!”. In rest, nimic concret in articol, pret, timp de executie, ce dotari, cum produce energie, costuri de functionare si intretinere, etc…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Când „afară” devine mult mai important: sfaturi practice pentru amenajarea balcoanelor, teraselor și grădinilor

Stând mai mult acasă, din pricina măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, românii au început să acorde mai multă atenție spațiilor exterioare ale locuințelor. Retailerul local de materiale de...

citește mai departe
The new luxury era? Într-o zonă exclusivistă precum Kiseleff-Aviatorilor, o amenajare cu adevărat „de lux” poate ajunge la încă o dată prețul apartamentului

Un studio de design recunoscut pe plan internațional intră și pe piața din România, pe fondul alinierii standardelor în materie de lux ale persoanelor cu venituri mari din întreaga...

citește mai departe
Ambient modern și elegant, în care să te simți „acasă”!

Acest stil de design se potrivește atât locuințelor spațioase, cât și celor de dimensiuni mai mici. Visezi la o locuință elegantă, însă nu ai vrea să cazi în capcana...

citește mai departe
Design: duplex de 85 de metri pătrați, cu 3 dormitoare și două băi

Cu o compartimentare și o amenajare eficiente, casa ta poate fi mai încăpătoare decât crezi! Datorită noii generații de ansambluri rezidențiale, apartamentele structurate pe mai multe nivele, de tip...

citește mai departe
3 stiluri de amenajare pentru sufrageria ta!

Alături de bucătărie, această cameră este cea în care veți petrece cel mai mult timp împreună. Sufrageria – sau, în accepție modernă, livingul – reprezintă, în designul interior contemporan,...

citește mai departe