Apartamentele din zona centrala, intre maretia boltelor inalte si gustul banilor!

scris de Leonard M.

V-ati intrebat vreodata cine locuieste in apartamentele din centrul Clujului? Cine sunt privilegiatii “zonei zero”, fie ca sunt ei chiriasi sau proprietari? Care sunt avantajele si dezavantajele traiului in centrul orasului vom vedea in cele ce urmeaza.

Daca va imaginati ca mansardele de pe Eroilor sunt suprapopulate cu scriitori si artisti, iar aerul boem, de umezeala ranceda, inaccesibil muritorilor de rand, apartine doar celor ce-si elibereaza spiritul pe altarul creatiei, ei bine, sunteti departe de adevar. Bineinteles, un oras prin excelenta cultural, ascunde in labirinturile sale pietonale povesti desprinse parca de realitatea cotidiana, insa, in marea lor majoritate, exploatarea acestor locuri este cat se poate de umana, foamea de bani depasind cu mult granitele simtirii artistice.

Astfel, in locul scriitorilor, pictorilor, muzicienilor, camerele inalte ale apartamentelor centrale au facut loc birourilor diverselor companii, desi lipsa locurilor de parcare a fost si va fi un inconvenient major. Pozitionarea, suprafetele generoase ale camerelor, maretia boltelor, arhitectura, scarile de acces ca balustrada din fier forjat, lifturile de la inceputul secolului trecut, confera un anumit statut locatiei si deci companiilor care-si desfasoara aici activitatea. Chiria lunara variaza intre 5 si 8 euro pe metru patrat.

O alta categorie de proprietati oferite spre inchiriere sunt apartamentele de protocol. Avand finisaje de calitate superioara si mobilier modern, acestea se adreseaza reprezentantilor firmelor, aflati in calatorii de afaceri sau in tranzit in Cluj-Napoca. Perioada de inchiriere este relativ scurta, insa, exista companii care inchiriaza aceste locuinte pe termen lung avand proiecte sau lucrari in zona care necesita un timp mai mare de sedere.

Si unele activitati comerciale sunt prestate in apartamentele din zona centrala, in special, acele activitati care nu necesita expunere stradala sub forma unei vitrine, de exemplu. Intalnim baruri, cafenele, magazine diverse.

O ultima categorie de locatari ai “locuintelor burgheze” este formata din oameni obisnuiti, proprietari sau chiriasi, care prefera sa locuiasca in astfel de locuinte, din placere, din obisnuinta, din convingere. Avantajele traiului in zona centrala cuprind: statutul social, apropierea fata de principalele obiective ale orasului, dinamica vietii, etc. Dezavantajele majore: costurile ridicate ale vietii, poluarea, lipsa hipermarketurilor, etc.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Blitz Imobiliare infloreste in Floresti!

Locuitorii Florestiului meritau sa aiba agentia lor imobiliara iar noi, cei de la Blitz Imobiliare, am inteles acest lucru. La solicitarea clientilor nostri, din luna iunie, am deschis in...

citește mai departe
Ce apartamente prefera clujenii la final de an 2012?

Un studiu realizat de catre Blitz Imobiliare releva faptul ca apartamentele cu 2 camere isi pastreaza suprematia in topul preferintelor cumparatorilor din Cluj-Napoca. Pe o piata imobiliara aflata sub...

citește mai departe
“Oameni si oameni”- spot radio marca Blitz Imobiliare

Azi a demarat campania “Blitz Radio” in cadrul parteneriatului cu trei dintre cele mai importante statii locale: Kiss FM, Rock FM si Magic FM. Campania radio reprezinta o continuare...

citește mai departe
Pregateste-ti locuinta pentru vanzare in 10 pasi!

Este o perioada dificila pe piata imobiliara pentru vanzatori, un motiv in plus pentru ei, sa actioneze intelept daca doresc ca vanzarea sa se realizeze in cel mai scurt...

citește mai departe