Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 Martie 2010

Braşov şi Constanţa: oraşele turistice îşi pierd avantajul

scris de Claudia Ciuta in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 09 Martie 2010

PRIMA CASA graficDe la începutul anului, au fost înregistrate reduceri de preţ spectaculoase la imobilele de lux în toate oraşele mari ale ţării. Deşi sunt zone turistice şi acest lucru constuia un avantaj până acum, preţurile au scăzut spectaculos şi în Braşov şi Constanţa.

Braşov – reduceri de preţ de peste 45% în centrul istoric
În Braşov, cea mai mare reducere de preţ de la începutul anului şi până în prezent a fost înregistrată de un imobil cu 3 camere situat în centrul istoric al oraşului. Dacă la începutul lunii ianuarie preţul solicitat era de 335.000 de euro, între timp a fost aplicată o reducere de peste 45%, astfel încât, în prezent, proprietarul se declară satisfăcut şi cu suma de 180.000 de euro.

O reducere de preţ de 150.000 de euro a suferit şi un imobil cu 14 camere din Braşovul Vechi. Datorită amplasării şi dimensiunilor sale, imobilul poate avea o destinaţie turistică. Preţul cerut în prezent este de 1.6 milioane de euro, redus de la 1.75 milioane de euro.

Topul braşovean este încheiat de o vilă cu 11 camere, situată ultra central, scoasă la vânzare pentru 600.000 de euro, cu 100.000 de euro mai puţin decât la începutul anului. Suprafaţa utilă a vilei este de 360 mp, la care se adaugă un teren de 700 mp, piscină şi grădină de flori.


Cluj-Napoca – Reducerile la imobilele de lux sar de 50%

În Cluj-Napoca cea mai mare reducere de preţ din primele două luni ale anului a fost înregistrată de un imobil cu 14 camere, situat în zona Ghergheni, pretabil ca sediu de firmă sau locuinţă. Preţul cerut în prezent, 490.000 de euro, este cu 210.000 de euro mai mic decât cel înregistrat la începutul anului.

Construită în 2008, o vilă cu 7 camere din zona Făget şi-a pierdut mai mult de jumătate din valoare, preţul reducându-se cu 56.9%, de la 360.000 de euro la 155.000 de euro în prezent. Suprafaţa utilă a imobilului este de 400 mp, terenul generos de 842 mp şi deşi viitorul proprietar ar beneficia de toate utilităţile de bază (curent, apă, canalizare, gaz, tv, telefon) va trebui să mai prevadă ceva bani pentru a-i investi în finisarea imobilului.

În zona Andrei Mureşanu se situează un imobil care s-a ieftinit cu 185.000, aproape 60%, de la 315.000 la 130.000 de euro. Valoarea proprietăţii nu este dată de imobilul construit (cel mai probabil va fi demolat), ci de teren. Este vorba de 560 mp în una din cele mai atractive zone ale Clujului.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Sonohat Catalina

    Nu poti spera sa atingi mnimul, sau fundul oceanului. Cum am spus si eu, poti ajunge pe unul din minime. E bine a cumperi acum daca vrei sa lucrezi la el pana in toamna. Daca poti astepta, asteapta, dar nu te astepta sa faci businessul secolului; in plus, mai conteaza si capacitatea ta de negociere. Am auzit de persoane care au cumparat in Dezmir cu 20.000 eur o vila inceputa, cu primul etaj ridicat. Crezi ca, daca ar fi asteptat mai mult, o luau pe de gratis??

  • tot eu

    Cred ca s-a ajuns la minimul istoric, sub care nu se poate scadea; nici eu nu stiu de ce nu cumpar si (inca) mai stau cu banii pregatiti si astept si iarna lui 2010 / 2011…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe