Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 apr. 2010

Oportunităţi de criză: preţurile pe care toată lumea şi le dorea acum doi ani

scris de Claudia Ciuta in categoria Ştiri imobiliare

oportunitati de criza
Prezentăm în baza anunţurilor înscrise în portal un top al locuinţelor atractive prin prisma raportului calitate/preţ în marile oraşe din ţară

După aproape doi ani de la primele semne ale crizei de pe piaţa imobiliara autohtonă, încep să apară oportunităţi nu doar pentru investitori, ci şi pentru oamenii de rând, persoane fizice care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă.

Bucureşti – 37.000 de euro pentru un apartament cu 2 camere din Romană
O garsonieră cu o suprafaţă generoasă de 34 de mp din zona Pajura poate fi achiziţionată pentru 30.000 de euro. Chiar dacă a fost construită înainte de 1990, oferta este atractivă, iar faptul că este situată la etajul 1 într-un bloc cu 9 etaje o avantajează. Pe de altă parte, 34.000 de euro se aşteaptă şi pentru garsoniere noi, încă în stadiul de construcţie din zona Militari, care au o suprafaţă de 37,66 mp şi vor putea fi locuite începând cu luna iulie a acestui an.
O altă ofertă atractivă se referă la un apartament cu două camere din Romană într-un imobil construit în perioada interbelică. Pentru această proprietate, vânzătorul aşteaptă 37.000 de euro. Situat la parter, decomandat şi cu o suprafaţă utila de 48 mp, apartamentul poate servi atât ca locuinţă dar şi ca sediu de firmă.
Oferte avantajoase se întâlnesc şi în cazul apartamentelor cu trei camere. Pentru o astfel de proprietate din zona Giuleşti proprietarul aşteaptă 59.000 de euro, dar este dispus să negocieze. Apartamentul are 70 mp, este semidecomandat, are două balcoane şi este situat la etajul şapte într-un bloc cu opt nivele.

Braşov – majoritatea ofertelor atractive din oraş se găsesc în zona Tractorul
În Braşov poate fi achiziţionată o garsonieră de 32 mp cu 22.000 de euro în zona Tractorul. Situată la etajul doi într-un bloc cu patru nivele, această garsonieră nu este un caz solitar în cartierul Tractorul.
Cu banii ceruţi în Bucureşti pentru o garsonieră, poate fi achiziţionat în Braşov un apartament cu două camere. Un exemplu relevant în acest caz, este o proprietate de 46 mp situată în zona Braşovul Vechi; într-o clădire cu două nivele. Apartamentul este scos pe piaţă şa 36.000 de euro negociabil.
50.000 de euro este suma aşteptată pentru un apartament cu trei camere, decomandat şi cu o suprafaţă utilă de 70 mp din zona Tractorul. Apartamentul este situat la parterul unui bloc cu patru nivele, construit înainte de 1990.

Cluj-Napoca – preţuri bune în Floreşti, dar şi în Mănăştur
În Cluj-Napoca, cele mai avantajoase par să fie apartamentele cu două camere din Floreşti. De exemplu, preţul unui apartament cu suprafaţa utilă de 50 mp, situat la etajul doi într-un bloc cu trei nivele şi mansardă este de 29.000 de euro. Apartamentul este semi-decomandat, iar viitorul proprietar va dispune de toate utilităţile generale, dar şi de centrală proprie.
Deşi relativ aproape de oraş, zona Floreşti are totuşi dezavantajul locaţiei. Diferenţa se simte şi la preţ însă. Dacă în Floreşti un apartament cu trei camere poate fi achiziţionat şi cu 37.000 de euro, în zona Mănăştur un apartament cu caracteristici asemănătoare costă 47.500 euro. Ambele sunt situate în imobile construite recent şi au suprafeţe utile de 73 mp, respectiv 75 mp.

Constanţa – apartamente noi la marginea oraşului afişează preţuri de criză
În Constanţa pentru o garsonieră de 32 mp situată la mansarda unui cu patru etaje se cere o sumă de 26.500 de euro. Blocul în care se află garsoniera se află în zona Poarta 6, a fost finalizat anul acesta, iar preţul este negociabil. Garsoniera este decomandată şi beneficiază de toate utilităţile necesare.
În aceeaşi zonă, pentru un apartament nou cu două camere cu o suprafaţă utilă de 47 mp, dezvoltatorul solicită 32.000 de euro. Chiar dacă este situat departe de centrul Constanţei, blocul are avantajele: preţul şi anul de construcţiei.
În zona Inel II, un apartament cu trei camere poate fi achiziţionat pentru preţul de 62.000 de euro. Cu o suprafaţă utilă de 72 mp şi decomandat, apartamentul se află la etajul doi al unui bloc cu patru etaje construit în 1990.

Iaşi – atracţia nord-est-ului
În Iaşi pentru o garsonieră de 32 mp, situată la parterul unui bloc cu nouă nivele din zona Tătăraşi se solicită 25.000 de euro. Garsoniera este decomandată, iar viitorul proprietar va avea un balcon închis.
În zona Tudor Vladimirescu, ofertele la apartamentele cu două camere încep de la 36.000 de euro. Locuinţa poate fi achiziţionată prin Prima Casă, este construit în 2008, are 50 de mp utili şi este situat la etajul cinci din cinci ale blocului.
Tot în zona Tătăraşi pentru un apartament cu trei camere, decomandat, se solicită un preţ de 44.000 de euro. Apartamentul este situat la etajul zece într-un bloc cu tot atâtea nivele. Imobilul a fost construit înainte de 1990.

Timişoara – curând oraşul mansardelor
25.800 de euro este preţul cerut pentru o garsonieră de 38 mp din zona Steaua. Garsoniera este decomandată şi face parte dintr-un ansamblu rezidenţial nou; este situată la ultimul etaj într-un imobil cu două nivele.
În zona Torontalului pentru un apartament cu două camere, preţul solicitat de proprietar este de 35.000 de euro. Apartamentul este nou şi se găseşte la etajul cinci al unui bloc cu cinci nivele. Se predă la cheie şi beneficiază de toate utilităţile generale. În plus, se încadrează foarte bine în programul Prima Casă.
Cu 45.600 de euro, preţ negociabil, poate fi achiziţionat un apartament cu trei camere din zona Matei Basarab. Blocul este recent renovat, iar apartamentul cu pricina este situat la mansarda unui bloc cu cinci etaje. Are o suprafaţă utilă de 70 de mp şi este complet decomandat.

Părerile cititorilor
  • Stefan Stefanescu

    Ma intereseaza apartamentul de 2 camere din Piata Romana in valoare de 37.000 euro, la care va referiti. Daca mai este de actualitate, va rog sa ma contactati sau timiteti date de contact.
    Cu multumiri,
    Stefan Stefanescu

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Numărul hotelurilor şi al pensiunilor scoase la vânzare a crescut cu aproape 60% în primul semestru

Am realizat o analiză a evoluţiei numărului de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare în primul semestru al acestui an, pe baza anunţurilor din portal. În primele şase luni...

citește mai departe
Ce proprietăţi caută românii după 5 săptămâni de la anunţarea măsurilor de austeritate

Cu ochii pe locuinţele mai ieftine de 40.000 euro La cinci săptămâni de la anunţarea măsurilor de austeritate de către guvernanţi, www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România, a efectuat...

citește mai departe
Scăderi de preţ de până la 41.5% la chiriile spaţiilor de birouri

Prezintăm o analiză referitoare la dinamica preţurilor, înregistrată în ultimele 12 luni, la spaţiile de birouri scoase la închiriere pe principalul portal imobiliar din România. Analiza a luat în...

citește mai departe
Efectele Primei Case resimţite doar în provincie

Prezintăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna februarie 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe imobiliare.ro, principalul portal imobiliar...

citește mai departe