Buziașului

Descrierea cartierului Buziașului

Localizat în partea de sud-est a Timișoarei, Buziașului este o zonă predominant industrială, amplasamentele de acest tip ocupând mai bine de jumătate din întreaga sa suprafață. Practic, imobilele cu destinație rezidențială de aici sunt concentrate în partea de sud, anume în enclava formată de cartierele Soarelui, Braytim și Ciarda Roșie. De menționat este, de asemenea, că proximitatea zonei industriale poate fi privită și ca beneficiu, datorită șanselor sporite de a găsi un loc de muncă în apropierea casei. Nu în ultimul rând, faptul că aceasta este bine separată de partea rezidențială a cartierului reprezintă, desigur, un avantaj în plus pentru cei care locuiesc aici.

La capitolul mijloace de transport în comun, timișorenii din Buziașului au acces atât la tramvaie (liniile 4 și 8, care circulă pe Calea Stan Vidrighin, dar și 9, de pe Bulevardul Liviu Rebreanu), cât și la autobuze (linia E2, care face legătura cu Ciarda Roșie și cu exteriorul orașului). Un bun mijloc de locomoție pentru locuitorii cartierului este, desigur, și bicicleta – cu toate că aici nu există o rețea de piste special amenajate.

Cartierul Buziașului este mult mai bine deservit la capitolul retail. Astfel, pe lângă câteva magazine „de cartier”, cei care locuiesc aici au acces la două supermarketuri importante, anume un Lidl, Auchan, Mega Image Shop & Go, dar și un Profi. De menționat ar fi și că în partea industrială a cartierului se găsesc o serie de depozite de mărfuri cu profil divers (materiale de construcții, mobilă, piese auto etc.).

Deși partea rezidențială a Buziașului este una destul de „aerisită” și bogată în spații verzi, aici nu se găsește, totuși, niciun parc propriu-zis – fapt deloc surprinzător, de altfel, având în vedere caracteristicile cartierului per ansamblu și numărul redus de locuitori. Cei care locuiesc aici pot ajunge, însă, cu relativă ușurință în Parcul Pădurice (fostul „Lidia”), din învecinatul Soarelui (care ocupă o porțiune importantă din suprafața acestuia).

Pentru cei dornici să facă mișcare, o veste bună este că acest cartier atipic al Timișoarei este, în mod interesant, vizibil mai ofertant decât altele care au o componentă rezidențială mai substanțială; astfel, în sudul zonei industriale, chiar deasupra străzii Calea Buziașului, se găsesc facilități precum terenuri de sport în aer liber, piscină (ștrandul Sun Beach), dar și sală de forță. De asemenea, în nord-vestul cartierului, chiar la limita cu zona Complex-Stadion, se află și Baza Sportivă Nr. 2 Politehnica.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Buziașului:

În ciuda componenței sale mixte și numărului limitat de locuitori, Buziașului nu este, totuși, lipsit de soluții la capitolul educație – de menționat la acest capitol fiind Colegiul Tehnic Electrotimiș (amplasat pe Strada Matei Millo, nr. 2A). Cei care au copii mai mici pot conta, desigur, pe oportunitățile oferite de cartierele învecinate: în Ciarda Roșie se găsește, spre exemplu, Școala Gimnazială Nr. 20 (pe Strada Martir Constantin Radu, nr. 23), iar în cartierul Braytim se află creșa „Mini Kids” (pe Strada Vasile Mioc, nr. 6).

În mod interesant, această subdiviziune a Timișoarei oferă și o variantă în materie de studii superioare: este vorba, mai exact, de Universitatea „Ioan Slavici”, amplasată în partea de nord a cartierului (aproape de limita cu zona Complex-Stadion). Interesant este că această unitate particulară de învățământ include atât liceul „Ioan Slavici”, cât și două facultăți (cu specializări în inginerie și, respectiv, în științe economice).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Buziașului:

Și când vine vorba de sănătate, timișorenii din Buziașului sunt destul de bine deserviți comparativ cu cei din alte subdiviziuni ale Timișoarei. Regăsim aici, pe strada Calea Buziașului, nr. 28, Centrul de Permanență 10, ce ține de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara. În această unitate se pot efectua, în mod gratuit, consultații ale pacienților care nu pun probleme medicale de urgență, precum și tratamente intramusculare.

De asemenea, locuitorii acestui cartier pot spera, să-și găsească chiar un medic de familie aproape de casă, în zona sa rezidențială (chiar dacă în cadrul unui cabinet medical particular).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Întrucât ne aflăm într-o zonă industrială, regăsim aici câteva fast food-uri de cartier, pizzerii, între care Pizza Land (de pe strada Calea Stan Vidrighin, nr. 14) și localul B40 (de pe Calea Buziașului, nr. 40).

Verifică hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești o sucursală BRD pe Calea Buziașului nr. 32 și o sucursală BCR în Piața General Gh. Domășnean, nr. 5, în apropierea mini market-urilor de cartier și a farmaciilor.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Având în vedere că Buziașului nu este un cartier foarte populat, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă. Cei interesați, totuși, de închirierea unui astfel de spațiu se pot adresa autorităților locale (sediul Primăriei se găsește în zona Cetate, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Buziașului

2 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără City Gate, Monarch Village. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Buziașului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Buziașului

În zona rezidențială a Buziașului se găsesc în mod preponderent blocuri (de regulă ridicate înainte de Revoluție), dar și un număr important de case (amplasate cu precădere în extremitatea sudică a cartierului). Pe segmentul apartamentelor, cele vechi formează, desigur, majoritatea covârșitoare; în materie de prețuri, pretențiile vânzătorilor din această zonă sunt aproape la același nivel cu media de referință a orașului, potrivit datelor Imobiliare.ro. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.463 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

+0,5%  (7 €/mp) faţă de luna 6/2022

+8,9%  (120 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Buziașului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
180 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Buziașului

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Buziasului, o cameră, 17 mp, Etaj 1 / 4

Compania Imobiliara Eugene Estate, va prezinta o garsoniera in Calea Buziasului. Constructia are regim de inaltime de 4 etaje, proprietatea se afla pozitionata la etajul 1 al acestui bloc....

Vânzare apartament în Timişoara

zona Buziasului, 2 camere, 55 mp, Etaj 1 / 4

OXIA prezinta spre vanzare apartament cu 2 camere in Timisoara, zona Buziasului, strada Intrarea Neptun, situat la etajul 1 din 4, semidecomandat, compartimentat astfel: Hol acces Bucatarie...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Buziasului, 2 camere, 59 mp, Etaj 1 / 4

Agentia Boom Estate va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere, in zona Buziasului, situat la etajul 1/4, bloc construit in proximitatea anilor 1980, avand o suprafata utila de 59 mp, cu...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Buziasului, 2 camere, 58 mp, Parter / 4

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, in zona Buziasului. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 58mp. Compartimentarea apartamentului este...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Buziasului, o cameră, 20 mp, Etaj 2 / 4

District Real Estate va propune spre inchiriere o garsoniera bine iluminata si izolata, in zona Stadion. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de mp. Compartimentarea apartamentului...