Calea Șagului

Descrierea cartierului Calea Șagului

Localizat în partea de sud-est a capitalei Banatului, Calea Șagului se numără printre cartierele mai vechi, „cu tradiție”, ale Timișoarei, aici nemaiexistând prea multe terenuri disponibile pentru construcții. Zona este alcătuită atât din clădiri de apartamente (din care majoritatea ridicate înainte de Revoluție), cât și din case și vile. Între cele două categorii de imobile nu există o linie clară de demarcație, însă blocurile din perioada comunistă sunt amplasate cu predilecție în vestul cartierului.

Un avantaj important pentru potențialii cumpărători este reprezentat, desigur, de proximitatea (relativă) a centrului orașului (zona Cetate).

La capitolul mijloace de transport în comun, timișorenii din Calea Șagului au la dispoziție atât tramvaie (9, care merge pe Bulevardul Liviu Rebreanu, și 7, care circulă la limita cu Fratelia-Steaua), cât și autobuze (33, 33B, E7 – toate pe Bulevardul 16 Decembrie 1989). Pasionații de ciclism beneficiază, în plus, de avantajul accesului facil la mai multe piste special amenajate în acest sens: una pe Calea Șagului, una pe Strada Constantin Brâncoveanu, una pe Strada Ciprian Porumbescu (în Elisabetin-Odobescu), dar și una pe Bulevardul General Ion Dragalina (în Iosefin).

Un atu important al cartierului este reprezentat, însă, de proximitatea zonei Dâmbovița, unde se găsește unul dintre cele câteva malluri ale orașului, anume Shopping City Timișoara (pe Calea Șagului, nr. 100); pe lângă numeroasele magazine din sfera de fashion, acesta include, printre altele, și un hipermarket din rețeaua Carrefour.

Pentru nevoile de zi cu zi, timișorenii care locuiesc aici sunt deserviți de o serie de magazine de tip supermarket, printre care se numără și un Profi (amplasat pe Calea Șagului, nr. 23). Aceștia beneficiază, totodată, de avantajul de a avea la dispoziție un hipermarket din rețeaua Kaufland (situat în nordul cartierului, pe strada Damaschin Bojina, nr. 4).

Deși zona Calea Șagului este, per ansamblu, una destul de bogată în spații verzi, cei care locuiesc aici nu au la dispoziție niciun parc de dimensiuni mai mari – parcurile Doina sau Arcidava, spre exemplu, ocupă suprafețe destul de reduse.

Pentru amatorii de sport din Buziașului, cele mai facile modalități de a se menține activi ar fi joggingul, ciclismul, dar și, de ce nu, mersul pe jos. Cei care vor, totuși, mai mult decât atât se pot abona la o sală de fitness în cartier, iar din când în când pot vizita facilitățile oferite de un cartier apropiat (deși nu imediat învecinat), anume Complex-Stadion.

Fiind destul de populată, zona Calea Șagului este relativ bine reprezentată din punctul de vedere al oportunităților de educație – cu toate că locuitorii cartierului care au copii se pot vedea puși în situația de a se orienta pe facilitățile oferite de alte subdiviziuni ale orașului. În ceea ce privește ciclul de învățământ preșcolar, o soluție demnă de luat în calcul ar fi Grădinița „Fluturașul Bobiță” (amplasată pe Calea Mureș, nr. 60).

La capitolul școli, de menționat sunt două instituții de stat, apărute în cartier încă dinainte de anii 1990: este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 2 (situată pe Strada Mureș, nr. 6-8), care include și o grădiniță cu program prelungit, dar și despre Școala Gimnazială Nr. 13 (de pe Strada Gavril Musicescu, nr. 14).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Calea Șagului:

La capitolul servicii medicale, Calea Șagului stă destul de bine, locuitorii cartierului au, totuși, la dispoziție nu doar câteva cabinete particulare individuale, cât și centre medicale de dimensiuni mai mari.

Printre acestea se numără Policlinica Grigoraș – acum parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria (Calea Șagului, nr. 20), cabinetul de oftalmologie Visual Contact (de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, nr. 86), iar din cea de-a treia Clinica NovaLife (amplasată pe Strada Ulpia Traiana, nr. 27, aproape de „granița” cu Girocului și Elisabetin-Odobescu). Această din urmă instituție dispune de o gamă largă de specializări, de la medicină internă, la chirurgie și reabilitare medicală/fizioterapie.

Un avantaj important pentru locuitorii zonei Calea Șagului constă în proximitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, situat în învecinatul Girocului (pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 156). De menționat este, totodată, că în apropierea acestei unități medicale se află și Serviciul Județean de Ambulanță Timiș.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Pe lângă fast food-urile de cartier, la capitolul restaurante, zona nu oferă o varietate prea mare. Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din zonă este Valahia (pe strada Liviu Rebreanu, nr. 52-54), la care se mai adaugă oferta restaurantelor și fast food-urilor din cadrul mall-ului Shopping City.

Calea Șagului este bine reprezentat din punct de vedere al unităților bancare, având în vedere că centrul comercial Shopping City Mall (de pe Calea Șagului, nr. 100) se află în apropiere. Poți găsi aici un bancomat BRD, unul Alpha Bank și ING Bank. Vei găsi ATM-uri dacă te vei îndrepta spre supermarket-ul Profi City de pe Strada Mareșal Averescu, nr. 70B și alte două bancomate de BRD, respectiv Raiffeisen Bank amplasate de-a lungul străzii Ciprian Porumbescu.

Dat fiind numărul destul de ridicat al locuitorilor din acest cartier, închirierea unui loc de parcare de la autoritățile locale poate reprezenta o opțiune atractivă pentru posesorii de autovehicule; cei interesați pot afla mai multe despre această chestiune la sediul central al Primăriei (de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Calea Șagului

24 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Consorhogar, City Gate, XCity Towers, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, Sol-Residence, Future Residence, City of Mara, Essenza Residence, Denya Forest, ISHO, Timflex Residence, KubiK by ETNS, Monarch Tower, Nord One, Ateneo, Sapporo Town, Vesta 1, Sun City Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Calea Șagului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Calea Șagului

Deși piața rezidențială din Calea Șagului poate fi considerată una destul de echilibrată, apartamentele disponibile spre vânzare aici sunt de peste zece ori mai numeroase decât casele sau vilele, iar din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor de apartamente de aici se situează ușor sub media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Calea Șagului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
260 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
310 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Calea Șagului

Vânzare apartament în Timişoara

zona Sagului, 3 camere, 65 mp, Etaj 9

Compania Imobiliara Eugene Estate, va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere, intr-un imobil amplasat chiar pe artera princilala , situat la etajul 9/10, cu o priveliste superba a orasului,...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Sagului, 2 camere, 35 mp, Parter / 3

Platinium Estate va propune spre vanzare un apartament semidecomandat cu 2 camere , la parterul unui bloc cu 4 etaje, in zona Calea Sagului. Compartimentare : - hol intrare - bucatarie -...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Sagului, o cameră, 32 mp, Etaj 3 / 4

Agentie imobiliara ofera spre inchiriere apartament cu 1 camera confort 1 decomandat situat la Et 3 Zona Sagului.Apartamentul este complet mobilat si utilat.Este situat foarte aproape de mijloace...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Sagului, 2 camere, 50 mp, Etaj 5 / 5

Ofer in chirie apartament cu 2 camere, semidecomandat, 50 m2 utili, bucatarie inchisa, balcon inchis. Zona foarte buna, linistita, statie de autobuz la 200 m. (Strada Dumitru Kiriac, calea...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Sagului, 2 camere, 50 mp, Etaj 5 / 5

Agentie imobiliara ofera spre inchiriere apartament cu 2 camere confort 1 decomandat situat la Et 5 Zona Sagului-Profi.Apartamentul dispune de centrala termica proprie și este complet mobilat...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Sagului, 3 camere, 63 mp, Etaj 4 / 4

De inchiriat apartament cu trei camere, situat in zona Sagului/Piata Doinei, Timisoara. Apartamentul propus se afla la etajul 4 al unui bloc cu 4 etaje, are o suprafata utila de 63 mp si este...