Ciarda Roșie

Descrierea cartierului Ciarda Roșie

Amplasat în partea de sud-est a capitalei Banatului, Ciarda Roșie se numără printre cele mai tinere cartiere ale Timișoarei, ce s-au constituit prin extinderea, în timp, a granițelor orașului (și alipirea unor localități învecinate).

La capitolul mijloace de transport în comun, Ciarda Roșie este destul de deficitară. Locuitorii cartierului pot ajunge însă aici cu ajutorul tramvaiului 4, care face legătura cu zona Torontalului-Bucovina, din nord-vestul orașului. De menționat este că pe Calea Buziașului circulă și linia metropolitană de autobuz M22, care ajunge în localitățile Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Albina și Urseni.

În materie de retail, timișorenii care locuiesc în Ciarda Roșie nu au au acces, strict între granițele cartierului, nici la mall, nici la hipermarket. În mod firesc, aceștia au totuși la dispoziție o serie de magazine de dimensiuni mai mici, în măsură să satisfacă nevoile de zi cu zi (în materie de alimente, dar nu numai).

Totuși, locuitorii din Ciarda Roșie au de câștigat, iarăși, de pe urma vecinătății cu Buziașului, unde poate fi găsit un supermarket din rețeaua Lidl. Amplasat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 37, în apropiere de Piața Gheorghe Domășneanu, această unitate comercială poate reprezenta – mai ales pentru cei care au mașină (sau bicicletă) – o bună destinație de cumpărături, atât pe timp de weekend, cât și în timpul săptămânii.

Parcul 3 August 1919 este, practic, cam singura zonă verde cu destinație publică amenajată aici de către autoritățile locale. Un avantaj de menționat al cartierului ar fi însă că aici există destule terenuri libere ce ar putea căpăta destinația de parc (cu ajutorul unor investiții din partea Primăriei, desigur).

La capitolul facilități sportive, timișorenii din Ciarda Roșie au de câștigat de pe urma proximității zonei Buziașului, unde se găsește un ștrand amenajat la standarde moderne, anume Sun Beach (amplasat pe Strada Buziașului, nr. 9E); în sezonul estival, acesta poate fi o destinație perfectă de relaxare în timpul weekendului.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Ciarda Roșie:

O soluție de luat în calcul pentru cei care au copii și locuiesc în acest cartier, este Școala Gimnazială Nr. 20 (amplasată pe Strada Martir Constantin Radu, nr. 23). Desigur, mai există și oportunitățile oferite de cartierele învecinate: în cartierul Braytim, spre exemplu, se află creșa „Mini Kids” (pe Strada Vasile Mioc, nr. 6), în vreme ce în Buziașului, chiar aproape de „granița” cu Ciarda Roșie, se găsește Colegiul Tehnic Electrotimiș (pe Strada Matei Millo, nr. 2A). În materie de învățământ superior, deplasarea către alte zone ale capitalei Banatului, cum ar fi Cetate sau Complex-Stadion, nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Ciarda Roșie:

Având în vedere că Ciarda Roșie este un cartier mărginaș și relativ tânăr al orașului de pe Bega, faptul că nu are prea multe de oferit în materie de servicii medicale nu este atât de ieșit din comun. Un avantaj important ar fi, totuși, acela că locuitorii acestei zone pot spera să găsească aici un cabinet individual de medicină de familie. O unitate medicală demnă de menționat ar fi, în cartierul Braytim, Policlinica Boia – unitate medicală specializată în pediatrie și neonatologie, situată pe Strada Gospodarilor, nr. 42.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Cele mai apropiate restaurante din acest cartier sunt câteva fast-food-uri și Bistro-uri aflate în vecinătate: Casa de la Rosa (Calea Urseni, nr. 16), Olive Bistro (Calea Urseni, nr. 16) și B40 Bistro (Calea Buziașului, nr. 40). Pentru mai multă diversitate, vei fi nevoit să recurgi la un mijloc de transport în comun și să te îndrepți spre alte zone învecinate cartierului.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

ATM-uri și sucursale bancare vei găsi la granița cartierului cu Buziașului: un Alpha Bank și Banca Transilvania (ambele pe Calea Buziașului nr. 28), dar și un ATM BRD (pe Calea Buziașului nr. 32).

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

În Ciarda Roșie, principala arteră de circulație este Calea Buziașului – care face legătura cu cartierul cu cartierul Buziașului la vest. Această stradă este, totodată, una dintre căile importante de ieșire din oraș, făcând legătura cu localitatea limitrofă Moșnița Nouă (situată în estul capitalei Banatului). Pentru posesorii de mașină, găsirea unui loc de parcare nu ar trebui să reprezinte o problemă – cartierul fiind, în general vorbind, unul relativ tânăr și destul de „aerisit”.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Ciarda Roșie

24 rezultate

Datorită disponibilității terenurilor pentru construcții, acest cartier al capitalei Banatului poate fi atractiv atât pentru timișorenii dornici să-și construiască o casă pe cont propriu, cât și pentru dezvoltatorii imobiliari. De menționat este însă că zona are încă de suferit la capitolul infrastructură, necesitând investiții din partea autorităților locale.
În ultimii ani, zona a atras și o serie de dezvoltatori imobiliari, deci ai la dispoziție și o ofertă de apartamente noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Iris Armoniei 25, City Gate, Consorhogar, Timflex Residence, Sol-Residence, RPC Village, XCity Towers, Complex Braytim, Monarch Residence, Monarch Tower, ISHO, Sapporo Town, KubiK by ETNS, Vesta 1, Future Residence, Ateneo, Essenza Residence, Monarch Village, Vivalia Grand, Nord One, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Ciarda Roșie şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Ciarda Roșie

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media Timișoarei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.456 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,3%  (5 €/mp) faţă de luna 5/2022

+8,7%  (117 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Ciarda Roșie

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
550 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Ciarda Roșie

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ciarda Rosie, 2 camere, 50 mp, Etaj 2 / 3

BLITZ va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere aflat intr-un ansamblu rezidential din zona Ciarda Rosie. Apartamentul este situat la etajul 2 al unui imobil structurat pe 3 niveluri avand...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ciarda Rosie, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 3

BLITZ va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere aflat intr-un ansamblu rezidential din zona Ciarda Rosie. Apartamentul este situat la etajul 1 al unui imobil structurat pe 3 niveluri avand...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ciarda Rosie, 3 camere, 67 mp, Etaj 1 / 3

BLITZ va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere aflat intr-un ansamblu rezidential din zona Ciarda Rosie. Apartamentul este situat la etajul 1 al unui imobil structurat pe 3 niveluri avand...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ciarda Rosie, 5 camere, 65 mp, Parter / 2

? INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL 5 CAMERE ? ? Localizare:Timisoara, Calea Urseni ? Suprafata: 65 mp. ? Dotari: Centrala proprie,Frigider,Televizor, Aer conditionat ? Loc de parcare: 3 ?...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ciarda Rosie, 2 camere, 54 mp, Parter / 3

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, in zona Ciarda Rosie. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 54mp. Compartimentarea apartamentului este...