Dâmbovița

Descrierea cartierului Dâmbovița

Amplasat în vestul capitalei Banatului, Dâmbovița poate fi considerat unul dintre cartierele de dimensiuni medii. Acest cartier se distinge printr-un raport mai echilibrat între blocurile ridicate în timpul regimul comunist și clădirile mai vechi (multifamiliale sau vile). De precizat este că imobilele din cea dintâi categorie sunt amplasate cu precădere în jumătatea de sud a cartierului, formând, practic, un continuum cu cele existente în Calea Șagului.

Datorită componenței sale rezidențiale eclectice, cartierul poate fi atractiv atât pentru timișorenii care și-ar dori să locuiască într-un apartament vechi, nu departe de centrul orașului, cât și pentru aceia care ar prefera, mai degrabă, să locuiască într-o casă mai veche, „cu poveste”.

La capitolul mijloace de transport în comun, timișorenii din Dâmbovița sunt deserviți de liniile de tramvai 7 și 9 (care pornesc amândouă de la Depoul Dâmbovița, de pe strada cu același nume), dar și de câteva autobuze (printre care 33, 33B, E8, care circulă pe Calea Șagului). Spre deosebire de iubitorii de ciclism din Iosefin, cei din Dâmbovița nu au acces la prea multe piste dedicate, singura asemenea amenajare demnă de menționat fiind cea de pe Calea Șagului, în dreptul cimitirului cu același nume.

Principalul punct forte al cartierului este reprezentat de faptul că aici se găsește unul dintre cele două malluri ale orașului, anume Shopping City Timișoara. Amplasat în sudul cartierului, pe Calea Șagului, nr. 100, acesta include, pe lângă numeroasele magazine de fashion, și un hipermarket Carrefour. De menționat este, totodată, că în apropiere se află și un magazin de bricolaj din rețeaua Dedeman.

Este evident că locuitorii acestei zone a orașului de pe Bega au la dispoziție, pentru nevoile uzuale, și o serie de unități comerciale de dimensiuni mai mici – printre acestea se numără și un supermarket Lidl, amplasat în apropiere de Parcul Clăbucet, pe Strada Budai Deleanu, nr. 47.

Locuitorii din acest cartier nu prea multe opțiuni la dispoziție când vine vorba de parcuri, astfel că singurul demn de menționat la acest capitol ar fi, practic, Parcul Clăbucet (amplasat în estul cartierului, în imediata apropiere a cimitirului Calea Șagului).

Pentru iubitorii de sport din Dâmbovița, cele mai facile modalități de a face mișcare ar fi joggingul, ciclismul, dar și mersul pe jos; cei care își doresc, totuși, ceva mai mult decât atât pot apela la serviciile unei săli de fitness. Un avantaj important pentru pasionații de pescuit este că în vestul cartierului se găsește un lac pretabil pentru așa ceva, cunoscut sub numele de „Balta Balaurului”.

Dâmbovița este, datorită vechimii sale, o zonă rezidențială bine reprezentată în materie de oportunități de educație. Dintre instituțiile de învățământ existente aici, de menționat ar fi Grădinița „Minissa” (de pe Strada Paul Constantinescu, nr. 3), Școala Generală Nr. 6 (pe Strada Vulturilor, nr. 50), Școala Gimnazială Nr. 27 (pe Strada Frunzei, nr. 45), dar și Liceul Teologic Penticostal „Logos” (pe Strada Transilvania, nr. 22).

La fel ca majoritatea cartierelor timișorene, inclusiv învecinatul Iosefin, Dâmbovița nu oferă, practic, nicio opțiune în ceea ce privește învățământul superior. Acest fapt nu reprezintă, însă, un mare dezavantaj, dat fiind că importanța factorului proximitate se diminuează la vârsta studenției.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Dâmbovița:

Locuitorii cartierului au acces, desigur, la o serie de cabinete particulare cu diverse specializări, dar și la un centru medical privat de dimensiuni mai mari. Este vorba despre Policlinica „Dr. Grigoraș” (de pe Calea Șagului, nr. 20) – parte din rețeaua de Regina Maria, aceasta oferă acces la peste 15 specializări medicale.

Timișorenii din această zonă a orașului pot ajunge cu ușurință și în Iosefin, unde se află o clinică MedLife (pe Bulevardul General Ion Dragalina, nr. 37A); de aici până în zona Cetate mai este, practic, doar un pas, în centrul orașului aflându-se unități medicale precum Spitalul Clinic Municipal de Urgență sau Spitalul Militar de Urgență.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Găsești aici câteva fast food-uri de cartier, precum și restaurante cu tradiție, între care restaurantul Nora, de pe Bulevardul Dâmbovița, nr. 40, al cărui meniu cu specific românesc este extrem de variat. Totuși, mall-ul Shopping City Timișoara, poate fi o altă opțiune, aici regăsind atât pizzerii, restaurante, cafenele cât și un food-court la ultimul nivel.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești un bancomat Banca Transilvania, precum și o sucursală pe Bulevardul Dâmbovița nr. 49. Totuși, vei găsi și mai multe bancomate sau sucursale bancare în cadrul mall-ului Shopping City Timișoara.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Principala arteră de circulație din această zonă a Timișoarei este cea care îi dă, de altfel, și numele – este vorba, desigur, despre Bulevardul Dâmbovița, care străbate cartierul pe aproape toată suprafața sa, de la nord la sud-est. De la limita cu zona Calea Șagului această arteră se continuă cu Bulevardul Liviu Rebreanu.

Pentru că în zonele mai aglomerate ale cartierului găsirea unui loc permanent de parcare poate ridica, cel puțin uneori, anumite dificultăți, șoferii se pot interesa cu privire la procedura de închiriere a unui asemenea spațiu la sediul central al Primăriei (amplasat pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Dâmbovița

24 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Consorhogar, City Gate, XCity Towers, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, Sol-Residence, Future Residence, City of Mara, Essenza Residence, Denya Forest, ISHO, Timflex Residence, KubiK by ETNS, Monarch Tower, Nord One, Ateneo, Sapporo Town, Vesta 1, Sun City Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Dâmbovița şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Dâmbovița

În ceea ce privește prețurile apartamentelor, în unele cazuri, prețurile din acest cartier sunt sub media de preț a Timișoarei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Dâmbovița

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
170 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
280 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Dâmbovița

Vânzare apartament în Timişoara

zona Dambovita, 3 camere, 60 mp, Etaj 3

Apartament cu 3 camere, confort 1, semidecomandat, suprafata utila 60mp+balcon. Blocul este anvelopat termic. Este situat in zona Sagului-Dambovita, aproape de Dedeman si Shopping City...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Dambovita, 3 camere, 54 mp, Etaj 9

Eugene Estate va propune un apartament situat intr-o zona linistita aproape de centrul Alpha, cu acces usor la mijloace de transport in comun. Apartamentul este complet decomandat si este compus...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Dambovita, 3 camere, 62 mp, Etaj 3 / 5

ID intern: P7602 Apartament de vanzare in Timisoara, zona Dambovita, foarte aproape de centrul comercial Shopping City Timisoara si foarte aproape de Calea Sagului intersectie cu Turist. Va...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Dambovita, 2 camere, 56 mp, Etaj 4 / 6

Platinium Estate va propune spre vanzare un apartament spatios cu 2 camere semidecomandate situat la etajul 4/5 intr-un bloc anvelopat(izolat) si mansardat din zona linistita Dambovita(str...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Dambovita, 3 camere, 80 mp, Etaj 3 / 4

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere, in zona Dambovita. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 80mp. Compartimentarea apartamentului este...