Elisabetin - Odobescu

Descrierea cartierului Elisabetin - Odobescu

Situată în imediata vecinătate a centrului orașului, Elisabetin-Odobescu este una dintre cele mai căutate zone timișorene. Această parte a Timișoarei este alcătuită în mod predominant din case și vile (dintre care majoritatea vechi), pretându-se, astfel, pe cerințele cumpărătorilor dornici să locuiască la curte. Bogată în spații verzi, zona este percepută, în general vorbind, ca fiind una sigură și liniștită.

Un avantaj important al cartierului constă în proximitatea zonei Cetate, locuitorii săi având acces, practic, la toate facilitățile oferite de centrul Timișoarei. Deloc de neglijat, însă, este și vecinătatea cu zona Complex-Stadion, unde se găsesc importante unități de învățământ superior, dar și facilități sportive.

Dată fiind apropierea sa de zona centrală, acest cartier este bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun – astfel, locuitorii săi au la dispoziție atât tramvaie (liniile 6, 7, 8, dar și 10), cât și mai multe autobuze (printre care linia E8, care circulă pe Strada Ciprian Porumbescu). Și amatorii mersului cu bicicleta sunt avantajați, aceștia având acces la mai multe piste special amenajate, pe străzi precum Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Victor Babeș sau Strada Cluj.

În ceea ce privește oportunitățile de cumpărături, de precizat este că locuitorii zonei Elisabetin-Odobescu sunt deserviți, strict între granițele cartierului, de magazine de mici dimensiuni. Cu toate acestea, însă, timișorenii de aici au acces la facilitățile comerciale oferite de centrul orașului – de menționat aici fiind, desigur, magazinul Bega Shopping Center, situat în apropiere de Parcul Civic.

Un alt avantaj al celor care locuiesc în această parte a orașului este reprezentat de proximitatea zonei Calea Șagului, în contextul în care aici pot găsi și un hipermarket – este vorba despre o unitate din rețeaua Kaufland, amplasată aproape de „granița” dintre cele două cartiere, mai exact pe Strada Damaschin Bojinca, nr. 4. De asemenea Mall-ul Shopping City Mall este o opțiune pentru locuitorii acestei zone.

Pe lângă spațiile verzi din cartier, în Elisabetin-Odobescu se găsesc și parcuri, de menționat aici fiind Parcul „Carmen Sylva”, situat aproape de granița cu zona Cetate, dar și parcul din jurul Observatorului Astronomic. Cei care locuiesc aici au acces, bineînțeles, și la multitudinea de opțiuni oferite din acest punct de vedere de centrul orașului (precum Parcul Botanic, Parcul Catedralei, Parcul Civic, Parcul „I.C. Brătianu”, Parcul „Regina Maria”, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor „Ion Creangă”).

Lista obiectivelor de interes cultural și turistic din zona Cetate, la care au acces timișorenii din Elisabetin-Odobescu, este completată de Muzeul Consumatorului Comunist – acesta își are sediul chiar în cartier, pe Strada Arhitect Laszlo Szekely, nr. 1. Nu în ultimul rând, această zonă a Timișoarei are de câștigat de pe urma proximității zonei Complex-Stadion, unde se găsește, alături de alte facilități sportive, și Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Elisabetin-Odobescu:

Dintre unitățile de învățământ existente strict între granițele cartierului, de menționat ar fi Școala primară „Sf. Antim Ivireanul” (de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 35), Liceul Teoretic „Grigore Moisil” (de pe Strada Ghirlandei, nr. 4), dar și Colegiul Economic „Francesco Severio Nitti” (de pe Strada Corbului, nr. 7C).

Zona beneficiază, în plus, de proximitatea a două cartiere în care pot fi găsite atât licee, cât și reputate instituții de învățământ superior. În Cetate se află, astfel, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” (pe Strada Eftimie Murgu, nr. 2), dar și Facultatea de Management în Producție și Transporturi (pe Strada Remus, nr. 14), în apropiere de Parcul „Carmen Sylva”). În Complex-Stadion, pe de altă parte, se găsește Universitatea de Vest, de care aparțin peste zece facultăți importante (printre care Arte și Design, Litere, Istorie și Teologie, dar și cea de Matematică și Informatică).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Elisabetin-Odobescu:

În ceea ce privește accesul la servicii medicale, zona Elisabetin-Odobescu este destul de bine deservită chiar de unitățile medicale existente în interiorul său. Astfel, pe Bulevardul Victor Babeș, la limita cu Complex-Stadion, se află Maternitatea Bega dar și Clinica de Oncologie Medicală. În plus, pe Strada Corbului, nr. 7, se află Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, ce ține de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Locuitorii acestei zone al capitalei Banatului au la dispoziție, pe lângă spitalele din zona centrală, și o serie de cabinete medicale particulare în propriul cartier. Aceștia se pot înscrie, astfel, la un medic de familie, dar pot beneficia și de diverse consultații specializate (dermatologie, stomatologie etc.).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Găsim aici câteva restaurante și pizzerii, amenajate în vilele istorice ale zonei, între care Pizza La Maria, de pe strada Emanoil Gojdu, nr. 6, Restaurant Ambasador, de pe strada Mangalia nr. 3, sau restaurantul Valahia de pe strada Vadul Călugăreni, nr. 1. În cazul în care dorești un prânz business, există și opțiunea de a alege restaurantul din cadrul clădirii Nokia, care se află în vecinătate.

Cu mașina, cu bicicleta, sau chiar pe jos, poți să ajungi repede în Piața Victoriei, iar dacă nici localurile de aici nu te satisfac, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău mergând în Piața Sfântul Gheorghe sau Unirii.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești un bancomat BRD pe Bulevardul Regele Carol, nr. 28, respectiv pe strada 16 decembrie 1989, nr. 71. O sucursala Banca Transilvania ai pe Bulevardul Regele Carol I, la nr. 36, dar și în apropierea Gării de Nord, unde se mai află și o sucursală ING Bank. Datorită proximității cu zona centrală a orașului, vei avea mai multe opțiuni să găsești și alte bancomate și sucursale bancare la care poți ajunge relativ ușor, pe jos sau cu mașina.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Una dintre principalele artere de circulație din zona Elisabetin-Odobescu este Bulevardul Mihai Viteazu, care face legătura cu zona Cetate; acesteia i se adaugă Strada Ciprian Porumbescu, care ajunge și în învecinatul Șagului, dar și Bulevardul Liviu Rebreanu, la limita cu Calea Șagului și Girocului. De menționat este, desigur, și Strada Alexandru Odobescu, care dă, cel puțin în parte, și numele cartierului.

Deși Elisabetin-Odobescu nu poate fi considerat un cartier prea aglomerat, cei interesați de închirierea unui loc de parcare de la autoritățile locale se pot adresa reprezentanților Primăriei (al cărei sediu se găsește în zona Cetate, mai exact pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Elisabetin - Odobescu

24 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Consorhogar, City Gate, XCity Towers, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, Sol-Residence, Future Residence, City of Mara, Essenza Residence, Denya Forest, ISHO, Timflex Residence, KubiK by ETNS, Monarch Tower, Nord One, Ateneo, Sapporo Town, Vesta 1, Sun City Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Elisabetin - Odobescu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Elisabetin - Odobescu

În ceea ce privește prețurile apartamentelor, în unele cazuri, prețurile din acest cartier sunt sub media de preț a Timișoarei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Elisabetin - Odobescu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
310 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Elisabetin - Odobescu

Vânzare apartament în Timişoara

zona Elisabetin, 2 camere, 43 mp, Parter

NEO IMOBILIARE va propune spre vanzare apartament cu 2 camere, semi-decomandat, confort 1, avand o suprafata utila totala:-43 mp, situat la parter intr-un bloc langa Universitatea de Vest. Este...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Odobescu, 2 camere, 63 mp, Etaj 1 / 1

Eugene Estate va prezinta o oferta avantajoasa pentru cei care cauta o locuinta spatioasa, inalta, in cladire istorica, cu doua camere, baie, bucatarie, hol de acces, in suprafata totala de 63 mp....

Vânzare apartament în Timişoara

zona Odobescu, 2 camere, 57 mp, Etaj 4 / 4

In cei peste 15 ANI de activitate in domeniu am castigat o pozitie de TOP in rezidentialul timisorean. Venim mai aproape de dumneavoastra comunicandu-va avantajele pe care le veti avea alegand...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Elisabetin, o cameră, 22 mp, Etaj 3

? INCHIRIERE GARSONIERA ? ? Localizare: Elisabetin, Timisoara ? Suprafata: 22 mp. ? Cheltuieli lunare mici. ? Dotari: Centrala proprie, Cablu, Wireless, Masina de spalat rufe , Aer Conditionat ?...