Fratelia - Steaua

Descrierea cartierului Fratelia - Steaua

Amplasat în sudul orașului de pe Bega, Fratelia-Steaua este, spre deosebire de alte zone periferice ale acestuia, un cartier timișorean cu o „vechime” mai mare. Majoritatea locuințelor din Fratelia-Steaua se încadrează în categoria caselor și vilelor; cu toate acestea, aici se găsesc și câteva clădiri rezidențiale multifamiliale, dintre care cele mai multe au un regim redus de înălțime. Interesant este că majoritatea covârșitoare a unităților locative din cartier, fie ele case sau apartamente, au fost construite înainte de anii 2000 (și chiar înainte de 1990).

Datorită componenței sale, acest cartier periferic al orașului poate fi atractiv atât pentru timișorenii care și-ar dori să locuiască la casă, cât și pentru cei care ar prefera, mai degrabă, un apartament – condiția este, desigur, ca aceștia să nu pună un mare accent pe anul de construcție în procesul de alegere a unei locuințe.

Dată fiind „vechimea” sa, acest cartier al Timișoarei este, comparativ cu alte zone periferice, mai bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun; de menționat ar fi, astfel, autobuzele 33, E1 și E8 (care ajung pe strada Calea Șagului), dar și tramvaiul 7 (care circulă la limita cu zona Calea Șagului). Pe de altă parte, pasionații de ciclism nu beneficiază, cel puțin deocamdată, de o rețea unitară de piste dedicate (deși o asemenea amenajare se găsește la podul Calea Șagului).

La capitolul cumpărături, nevoile de zi cu zi ale timișorenilor din Fratelia-Steaua sunt deservite, în general, fie de magazine „de cartier”, fie de supermarketuri – printre acestea din urmă numărându-se un Profi City (pe Strada Izlaz, nr 87). Un avantaj important pentru locuitorii acestui cartier este reprezentat, însă, de proximitatea zonei Dâmbovița, unde se găsește mallul Shopping City Timișoara (pe Calea Șagului, nr. 100). Acesta oferă numeroase oportunități în materie de shopping, inclusiv un hipermarket din rețeaua Carrefour.

De menționat ar fi și faptul că, dincolo de granițele orașului, de-a lungul străzii Calea Șagului, se găsește o zonă comercială importantă, din care fac parte atât magazine de bricolaj (Praktiker, Arabesque), mobilă (Jysk), IT și electrocasnice (Altex), cât și un hipermarket Auchan.

În ciuda multitudinii de spații verzi din Fratelia-Steaua, locuitorii acestui cartier nu au la dispoziție foarte multe opțiuni în materie de parcuri – de menționat la acest capitol fiind Parcul Steaua, situat aproape de „granița” cu zona învecinată Dâmbovița. Cei care au copii pot spera, în plus, să găsească și câteva locuri de joacă special amenajate de către autoritățile locale.

Un beneficiu de luat în calcul de către locuitorii acestui cartier este reprezentat, pe de altă parte, de proximitatea localității Chișoda – unde poate fi găsit, foarte aproape de limita orașului, terenul echipei F.C. Chișoda. În apropiere se află și Balta Chișoda, ce constituie un important punct de atracție pentru amatorii de pescuit (pe timp de weekend, dar nu numai).

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Fratelia-Steaua:

Comparativ cu alte cartiere mărginașe ale Timișoarei, în Fratelia-Steaua se găsesc câteva unități de învățământ demne de menționat, cum ar fi Grădinița și Creșa „Kids Green Center” (de pe Strada Herculane, nr. 8) și Școala Nr. 15 (de pe Strada Chișodei, nr. 7) – ambele situate aproape de „granița” cu zona Calea Șagului.

În materie de învățământ superior, pe de altă parte, în acest cartier nu se găsește nicio instituție de profil – un fapt deloc surprinzător, având în vedere localizarea sa periferică. Asta nu ar trebui să reprezinte, totuși, o problemă pentru tinerii ajunși la vârsta studenției (care se pot deplasa cu ușurință către celelalte zone ale orașului pentru a ajunge la o facultate sau alta).

Dacă vei decide să te muți aici, va trebui, așadar, să te bazezi pe facilitățile oferite de cartierele învecinate. Din acest punct de vedere, un important avantaj este reprezentat de proximitatea zonei Girocului, unde se găsește Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, deschis non-stop (acesta este amplasat în nordul cartierului, anume pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 156). În plus, tot aici se află și Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, precum și Clinica de Chirurgie Plastică din Timișoara (secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență).

Cartierul nu oferă o mare varietate la capitolul gastronomie. Totuși, dacă dorești să mănânci o pizza, te poți îndrepta spre localul Dante Pizza & Grill, care se află pe strada Herculane, nr. 83. Și mai multe restaurante, pizzerii și cafenele poți găsi dacă vei opta pentru deplasarea cu un mijloc de transport în comun, sau pe jos, spre alte cartiere învecinate sau în cadrul mall-ului Shopping City, din Calea Șagului.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Cartierul nu este foarte bine deservit la capitolul bancar. Totuși, cele mai multe sucursale bancare și ATM-uri le vei găsi deplasându-te spre granița cartierului, unde se află centrul comercial Shopping City Mall de pe Calea Șagului nr. 100, ce dispune de o serie de bancomate și sucursale, între care Alpha Bank, OTP Bank, BCR, ING Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

În Fratelia-Steaua, una dintre principalele artere de circulație este Strada Bujorilor – aceasta străbate cartierul pe direcția nord-vest – sud-est și face legătura cu localitatea învecinată Chișoda. De menționat este, însă, și Calea Șagului (ce marchează „granița” cu Freidorf și Dâmbovița), alături de străzile Ana Ipătescu, Victor Hugo și Aluniș (toate aflate la limita cu zona Calea Șagului).

Dat fiind că majoritatea clădirilor din cartier – inclusiv blocurile – au, în general, un regim redus de înălțime, găsirea unui loc de parcare nu ar trebui să ridice mari dificultăți posesorilor de autovehicule. Cei care sunt interesați, totuși, de închirierea unui astfel de spațiu de la autoritățile locale se pot interesa la sediul Primăriei, de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Fratelia - Steaua

24 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Consorhogar, City Gate, XCity Towers, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, Sol-Residence, Future Residence, City of Mara, Essenza Residence, Denya Forest, ISHO, Timflex Residence, KubiK by ETNS, Monarch Tower, Nord One, Ateneo, Sapporo Town, Vesta 1, Sun City Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Fratelia - Steaua şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Fratelia - Steaua

Pe segmentul apartamentelor, cele vechi formează, desigur, majoritatea covârșitoare; în materie de prețuri, pretențiile vânzătorilor din această zonă se situează sub media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Fratelia - Steaua

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
180 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Fratelia - Steaua

Vânzare apartament în Timişoara

zona Steaua, 2 camere, 55 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre vanzare apartament cu doua camera, situat la etajul 2 al unui imobil pozitionat in zona Steua. COMPARTIMENTARE: - hol de acces - living spatios - dormitor matrimonial -...

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Steaua, o cameră, 43 mp, Parter / 4

Va oferim spre vanzare un apartament din Zona Steaua situat la parter inalt, model semidecomandat, confort 1, avand o suprafata utila de 43mp. Apartamentul dispune de urmatoarea compartimentare:...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Steaua, 2 camere, 62 mp, Etaj 3 / 4

Se vinde aproape de Shopping City Timisoara, apartament spatios cu doua camere cu suprafata utila de 62 MP !! Desi este semidecomandat, se poate transforma foarte usor intr-un apartament...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Steaua, 2 camere, 62 mp, Etaj 3

Se vinde aproape de Shopping City Timisoara, apartament spatios cu doua camere cu suprafata utila de 62 mp. Desi este semidecomandat, se poate transforma foarte usor intr-un apartament decomandat....

Închiriere apartament în Timişoara

zona Steaua, 3 camere, 83 mp, Parter

? INCHIRIERE APARTAMENT 3 CAMERE ? ? Localizare: Timisoara, Steaua ? Suprafata: 83mp. ? Dotari: Centrala proprie, Masina de spalat, Combina frigorifica, Aragaz, Hota, Cuptor gaz ? Posibilitate de...